Hvis du ikke kan høre Mac tale

Hvis Mac ikke taler, har du evt. ikke valgt noget, den skal læse op, eller også kan der være skruet ned for lydstyrken. Her er nogle forslag, du kan prøve:

• Hvis du vil høre valgt tekst, skal du vælge afkrydsningsfeltet “Læs valgt tekst op, når der trykkes på tasten” i vinduet Tale i Tilgængelighed i Systemindstillinger (vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Tilgængelighed, og klik derefter på Tale).

Åbn vinduet Tale for mig

• Hvis du vil høre advarsler skal du vælge afkrydsningsfeltet “Slå meddelelser til” i vinduet Tale i Tilgængelighed i Systemindstillinger (vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Tilgængelighed, og klik derefter på Tale).

Åbn vinduet Tale for mig

• Sørg for, at der er skruet op for lydstyrken i Lyd ud i vinduet Lyd, eller brug lydmenuen på menulinjen, hvis den er synlig (vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Lyd, og klik derefter på Lyd ud).

Åbn vinduet Lyd ud for mig

• Hvis du bruger VoiceOver, skal du sørge for, at det er slået til. Tryk på Kommando-F5. Tryk på Kommando-F5 igen, hvis du ikke hører VoiceOver-hilsenen. Hvis du stadig ikke kan høre hilsenen, skal du kontrollere lydstyrkeindstillingerne. Hvis du har en bærbar Mac, skal du måske trykke på Fn-Kommando-F5.

• Hvis du bruger et program, der taler til dig, skal du kontrollere programindstillingerne for at se, om du skal vælge en mulighed for at høre programmets meddelelser.