APFS

Standardarkivsystemet til Mac-computere – AFPS (Apple File System) – indeholder stærk kryptering, deling af områder, snapshots, hurtig størrelsesændring af biblioteker og forbedringer i det grundlæggende arkivsystem. APFS er optimeret til den type flash- og SSD-lager, der bruges i nyere Mac-computere, men det kan også bruges til ældre systemer med traditionelle harddiske (HDD) og til eksterne lagringsenheder, der er tilsluttet direkte. macOS High Sierra og nyere versioner understøtter APFS til både start- og datadrev.

APFS-arkivsystemet tildeler diskplads ved anmodning. Når en enkelt APFS-beholder (partition) har flere enheder, er beholderens ledige plads delt og kan tildeles de individuelle enheder efter behov. Hver enhed bruger kun en del af den samlede beholder, så den ledige plads er beholderens samlede størrelse minus størrelsen på alle enheder i beholderen.