Indstilling af iCloud-nøglering

Med iCloud-nøglering kan du holde dine adgangskoder (og andre sikre oplysninger) opdateret på tværs af dine enheder og delt med de personer, du har tillid til.

iCloud-nøglering husker ting for dig. Den udfylder automatisk dine oplysninger – f.eks. brugernavne til Safari og apps, adgangskoder og loginnøgler, kreditkortoplysninger og sikkerhedskoder samt Wi-Fi-adgangskoder på enhver enhed, du godkender. iCloud-nøglering kan også hjælpe dig med at dele adgangskoder og loginnøgler med personer, du har tillid til.

Sådan slår du iCloud-nøglering til

Før du slår iCloud-nøglering til, skal du opdatere din enhed til den nyeste version af iOS eller iPadOS eller den nyeste version af macOS og sørge for, at tofaktorgodkendelse er slået til for dit Apple-id.

Slå iCloud-nøglering til på din iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Tryk på Indstillinger, tryk på dit navn, og vælg derefter iCloud.

2. Tryk på Adgangskoder og nøglering.

3. Slå iCloud nøglering til. Du bliver muligvis bedt om at indtaste din kode eller adgangskoden til dit Apple-id.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-passwords-keychain

Find dine gemte adgangskoder og loginnøgler på din iPhone eller iPad

Slå iCloud-nøglering til på din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger (eller Systempræferencer).

2. Klik på dit navn, og klik derefter på iCloud. I tidligere versioner af macOS skal du klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten.

3. Slå Adgangskoder og nøglering til.

macos-sonoma-system-settings-icloud
  4. Hvis du vælger "Godkend senere", når du logger ind med dit Apple-id, skal du godkende med en gammel kode eller fra en anden enhed, når du bliver bedt om det. Hvis du ikke kan godkende, skal du nulstille dine data, der er krypteret fra start til slut, når du bliver bedt om det.

Find dine gemte adgangskoder og loginnøgler på Mac

Opret en gruppe med delte adgangskoder

På iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma og nyere versioner er grupper med delte adgangskoder en nem og sikker metode til at dele adgangskoder og loginnøgler med din familie og andre pålidelige kontakter.

Hvis du slår iCloud-nøglering fra

• Når du slår iCloud-nøglering fra, gemmes adgangskoder, adgangsnøgler og kreditkortoplysninger lokalt på din enhed.

• Når du logger ud af iCloud på din enhed, mens iCloud-nøglering er slået til, bliver du spurgt, om du vil beholde eller slette dine nøgleringoplysninger.

• Hvis du vælger at beholde oplysningerne, gemmes dine adgangskoder og loginnøgler lokalt på din enhed, men de slettes eller opdateres ikke, når du foretager ændringer på andre enheder.

• Hvis du ikke gemmer oplysningerne, er dine adgangskoder og loginnøgler ikke tilgængelige på din enhed. En krypteret kopi af dine nøgleringsdata opbevares på iCloud-servere. Hvis du slår iCloud-nøglering til igen, synkroniseres dine adgangskoder og loginnøgler til din enhed igen.

• Når du slår iCloud-nøglering fra eller logger ud af iCloud på din enhed, har du ikke adgang til nogen af dine grupper med delte adgangskoder. Andre medlemmer af disse grupper vil stadig have adgang til de adgangskoder og loginnøgler, som du har delt.

Sådan beskytter iCloud-nøglering dine oplysninger

iCloud beskytter dine oplysninger med kryptering fra start til slut, hvilket giver det højeste niveau af datasikkerhed. Dine data beskyttes med en nøgle, som oprettes ud fra de unikke oplysninger for din enhed og kombineres med adgangskoden til din enhed, som kun du kender. Der er ingen andre, der kan få adgang til eller læse disse data, hverken under overførsel eller lagring.

Læs mere om, hvordan iCloud beskytter dine oplysninger