802.1X Log ind-profil kræver login på Wi-Fi med navn og adgangskode

Brugerne skal godkendes ved at indtaste deres brugernavn og adgangskode for at sikre korrekt godkendelse på et Wi-Fi netværk ved brug af en Log ind-profil.

Hvis Log ind-profilen er konfigureret til at vise en "Liste over brugere", skal alle brugere, som logger på via denne metode, godkendes igen manuelt på Wi-Fi-netværket. For at tvinge brugerne til at indtaste deres brugernavn manuelt på denne måde, skal log ind-vinduet vises med felterne til navn og og adgangskode.

Denne indstilling kan konfigureres på tre forskellige måder: via Systemindstillinger, via standardkommandoen eller via Workgroup Manager. Du behøver kun at bruge én metode.

Brug Systemindstillinger på klient-Mac'en

1. Vælg Systemindstillinger i Apple ()-menuen.
  2. Vælg Konti fra menuen Oversigt.
  3. Klik på låsesymbolet i nederste venstre hjørne af skærmbilledet, og indtast administratorkoden.
  4. Klik på knappen Log ind i nederste venstre hjørne.
  5. Klik på indstillingen "Navn og adgangskode" i afsnittet "Vis log ind-vindue som".
     Valg af navn og adgangskode

6. Luk Systemindstillinger.
  7. Log ud for at kontrollere, om log ind-vinduet er konfigureret korrekt.

Brug standardkommandoen på klient-Mac'en

Det er også muligt at konfigurere den samme indstilling via kommandolinjen:

1. Sørg for, at Systemindstillinger ikke er åben.
  2. Åbn Terminal (i /Programmer/Hjælpeprogrammer).
  3. Hvis du vil se den aktuelle indstilling, kan du bruge denne kommando:
        sudo defaults read /Library/Preferences/com.apple.loginwindow SHOWFULLNAME

Værdien 0 (FALSE) angiver, at "Liste over brugere" er den aktuelle indstilling.
    Værdien 1 (TRUE) angiver, at "Navn og adgangskode" er den aktuelle indstilling.

4. Hvis du vil bruge indstillingen "Navn og adgangskode", skal du bruge denne kommando:
        sudo standard skriv /Library/Preferences/com.apple.loginwindow SHOWFULLNAME -bool TRUE

5. Log ud for at kontrollere, om log ind-vinduet er konfigureret korrekt.

Brug Workgroup Manager på serveren

Hvis du bruger en Mac OS X-klient i et administreret klientmiljø, skal du anvende følgende fremgangsmåde:

1. Åbn Workgroup Manager i Mac OS X Server.
  2. Vælg den computer eller gruppe af computere, hvis indstillinger skal redigeres i visningsruden.
  3. Klik på knappen Preferences (Indstillinger) på værktøjslinjen WGM.
  4. Klik på knappen Login (Log ind) i vinduet Overview (Oversigt).
  5. Marker radioknappen "Always" (Altid) under fanen Window (Vindue).

6. Klik på indstillingen "Name and password text fields" (Tekstfelterne navn og adgangskode) ud for "Style:" (Skriftsnit:).

7. Klik på knappen Apply Now (Anvend nu), og klik derefter på knappen Done (OK).
  8. Slut Workgroup Manager.
  9. På Mac OS X-klienten: Log ud for at kontrollere, om log ind-vinduet er konfigureret korrekt.