Mac mini (midt i 2010): Eksterne porte og stik

Læs om eksterne porte og stik på en Mac mini-computer (midt i 2010).

Porte og stik

Bemærk! Alle porte og stik, der er beskrevet i dette dokument, er placeret på I/O-panelet (indgang/udgang) på bagsiden af computeren.

Strømstik
Dette stik bruges til tilslutning af den indbyggede strømforsyning på Mac Mini (midt i 2010). Stikket ser anderledes ud sammenlignet med tidligere Mac mini-modeller.
Gigabit Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)
Mac Mini (midt i 2010) har en indbygget 10/100/1000 Gigabit Ethernet-port.Tilslut et Ethernet-kabel fra et kabel- eller ADSL-modem, et samlingspunkt, en switch, en router eller en anden Macintosh-computer. Ethernet-porten understøtter også jumbo-frames. Den tilsluttede enhed kan enten være en 10Base-T-, 100Base-TX- eller 1000Base-T-enhed. Porten registrerer automatisk, hvilken type enhed der er tilsluttet. Du behøver ikke bruge et Ethernet-crossover-kabel til at oprette forbindelse til andre Ethernet-enheder.
En FireWire 800-port
Mac Mini (midt i 2010) er udstyret med en FireWire-port (IEEE 1394b) med 800 Mbit/s og 8 watt. 800 Mbit/s er en teoretisk maksimumværdi. I praksis kan hastigheden afvige fra det tal. Porten bruges af ældre iPods samt enheder fra andre produecenter, f.eks. videokameraer, eksterne harddiske og optiske drev.
HDMI-port

HDMI-porten kan bruges til tilslutning af en kompatibel HDMI-skærm eller til en DVI-skærm ved hjælp af den medfølgende HDMI til DVI-adapter. Du kan bruge det udvidede skrivebord eller skærmdublering med op til 1920 gange 1200 pixel gennem denne port.
Mini DisplayPort

Tilslut en Mini DisplayPort-skærm som f.eks. Apple LED Cinema Display eller en adapter af typen Mini DisplayPort til VGA, DVI eller en Dual-Link adapter, der kan købes som ekstraudstyr. Mac mini (midt i 2010) understøtter en opløsning på op til 2560 x 1600 pixel samt udvidet skrivebord og skærmdublering mellem de to porte.

Fire USB 2.0-porte (Universal Serial Bus)

Mac Mini (midt i 2010) har i alt fire USB 2.0-kompatible porte. Du kan slutte både USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheder til disse porte.

USB-porten benytter USB-stik type A, som har fire ben hver.

USB 2.0-portene understøtter overførsel af data med lav hastighed, fuld hastighed og høj hastighed op til henholdsvis 1,5 megabit pr. sekund (Mbit/s), 12 Mbit/s og 480 Mbit/s.

SD-kortplads Med den indbyggede SD-kortplads kan iMac (midt i 2010) læse og skrive til SD-medier. I pladsen kan der bruges standard-SD-kort (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og opefter.
Lydindgang/optisk lydindgang

Audio In-porten passer både til digitalt optisk lydinput og analogt lydinput.

Den analoge lydindgang kan bruges via et 3,5 mm ministik. Lydindgangstikket understøtter stereosignaler via linjeudgang op til 24 bit-stereo og en samplinghastighed på 44,1-192 kHz. Det understøtter også en miniplug-til-RCA-kabeladapter ved tilslutning af stereoudstyr til computeren.

Den optiske lydindgang er i SPDIF-format og kræver et TOSLINK-standardkabel med en TOSLINK-mini-plug-adapter, hvilket giver mulighed for op til 24 bit-stereo og en samplinghastighed på 44.1-96 kHz.

Stik til hovedtelefoner/optisk lydudgang
Stikket til hovedtelefon-/linjeudgangen passer til optisk, digitalt lydoutput, analogt lydoutput med en D/A-converter med 24 bit, 44,1-192 kHz, digitalt lydoutput op til 24 bit-stereo og en samplinghastighed på 44,1-192 kHz, og udgangen understøtter kodet, digitalt lydoutput (AC3 og DTS). Til den analoge hovedtelefon-/linjeudgang skal der bruges et standardlydkabel med et 3,5 mm-metalstik. Digital lyd kan høres med et Apple iPhone-hovedsæt med mikrofon eller et TOSLINK-standardkabel med en TOSLINK-mini-plug-adapter.