Power Mac G5: Skærmkompatibilitet

Denne artikel indeholder oplysninger om skærmkompatibilitet mellem Apple-skærme og Power Mac G5-computere.

Bemærk: Ved Power Mac G4-computere se da Power Mac G4: skærmkompatibilitet.

Power Mac G5-computere bruger særlige skærmkort med særlige skærmporte. Figur 1 viser et billede af de tre stiktyper.

Skærmkort på Power Mac G5 har enten en ADC-port og en DVI-I-port (Figur 2) eller to DVI-I-porte. Power Mac G5-computere leveres med et DVI-til-VGA-mellemstik til tilslutning af VGA-skærme.

VGA-port
VGA-port
DVI-I-port
DVI-I-port
ADC-port
ADC-port

Figur 1

Skærmporte

Skærmporte

Figur 2 ADC- og DVI-I-porte

Du kan finde oplysninger om den skærm og computer, som du vil bruge sammen, i nedenstående tabel. Hvis de er kompatible, er skærmporten angivet. Det er muligt at tilslutte visse skærme ved hjælp af et mellemstikskabel fra en anden producent. Dette er i givet fald angivet i tabellen.

Apple Cinema Display (20" med DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (23" med DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (30" med DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (20'') ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Studio Display 17 (LCD) ADC ADC- eller DVI-port
Apple Cinema HD Display 23 (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Cinema Display (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Studio Display 17 (ADC) ADC ADC-port
Apple Studio Display LCD (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Cinema Display DVI DVI-port
Apple Studio Display 21 VGA DVI-port med VGA-mellemstik (medfølger)
Apple Studio Display 17 VGA DVI-port med VGA-mellemstik (medfølger)
Apple Studio Display LCD (DVI) DVI DVI-port
Apple Studio Display LCD /B Macintosh-skærm DVI-port med VGA-mellemstik (medfølger) + Macintosh-til-VGA-mellemstik (fås separat)
Apple Studio Display LCD
Alle AppleVision-skærme
Alle ColorSync-skærme
Multiple Scan 1705
Multiple Scan 17 og
Multiple Scan 20
Multiple Scan 720
Visse Multiple Scan 15-skærme

Noter:

1. Hvis Power Mac G5-computeren har DVI-porte, og du ønsker at bruge en skærm med et ADC-stik, kan du få et mellemstik, f.eks. Apple DVI-til-ADC-skærmmellemstik, som muliggør dette.
  2. Skærme med DVI-stik kan sluttes til Power Mac G5-modeller med et ADC-skærmkort med et ADC-til-DVI-stik.
  3. Det er vigtigt, at du bruger det korrekte mellemstik. Hvis du bruger et forkert mellemstik sammen med en skærm, vises visse opløsninger muligvis forkert eller mangler, og særlige funktioner på bestemte modeller er muligvis ikke tilgængelige, f.eks. fladskærmsjustering eller ColorSync-kalibrering. Du kan købe skærmmellemstik fra forskellige kilder, f.eks. i din lokale Apple Store-butik eller Apple Online Store eller hos en autoriseret Apple-forhandler.
  4. Ældre Apple-skærme, som sluttes til computeren med en Apple Desktop Bus (ADB), har ikke fuld funktionalitet, når de sluttes til Power Mac G5-computere. Video fungerer korrekt, men visse ADB-afhængige funktioner, f.eks. skærmjustering, fungerer ikke.
  5. Nogle Power Mac G5-skærmkort understøtter samtidig tilslutning til ADC- og DVI-skærme. Det betyder, at du kan bruge to ADC-skærme med et Apple DVI-til-ADC-skærmmellemstik (sælges separat) eller én ADC-skærm og én VGA-skærm (med det medfølgende DVI-til-VGA-mellemstik).
  6. Strømfunktioner og vågeblus understøttes ikke for ADC-skærme med Apple DVI-til-ADC-mellemstikket, når de bruges sammen med en Power Mac G5 (ultimo 2005).