Switch 101: Tilslutning af eksterne enheder

At skifte til en Mac betyder ikke nødvendigvis, at du skal sige farvel til alle dine gamle eksterne enheder. De fleste printere, scannere, digitalkameraer, modemmer, routere, digitale videokameraer, eksterne harddiske, flashdrev, lydgrænseflader, MP3-afspillere og andre digitale enheder kan fint bruges til både Mac og Windows.

Har du digitalt legetøj! Du kan bruge mange af de enheder, du brugte sammen med pc'en, sammen med din Mac.

Mac OS X omfatter indbygget software til mange printere, der bevirker, at printeren genkendes, når du tilslutter den til din Mac. Det er derfor ikke sikkert, at du behøver at installere den printersoftware, som eventuelt følger med printeren. Slut printeren til computerens USB-port eller FireWire-port, hvis den understøttes, ved hjælp af det korrekte kabel. Se dokumentationen til printeren, og tænd den derefter. Hvis printeren ikke genkendes af computeren, kan du ikke udskrive. Du skal muligvis hente de seneste drivere på producentens websted og installere dem.

Hvis det drejer sig om andre eksterne enheder, kan du se på producentens websted, om produktet understøttes på en Mac. Hvis det er tilfældet, kan du sandsynligvis (om nødvendigt) også hente Mac-drivere på webstedet, så du kan bruge enheden sammen med din Mac. Mac OS X leveres med et stort antal drivere til de mest populære USB-inkjetprintere samt scannerunderstøttelse via Billedoverførsel, TWAIN-understøttelse, Epson-scannerdrivere, CUPS-udskrivning, PostScript-transparens-udskrivning, personlig printerdeling med mere.

Når du har hentet og installeret eventuelle relevante Mac-drivere, kan du tilslutte enhederne til din Mac, på samme måde som du gjorde, da du brugte en pc. Mens nogle enheder, f.eks. eksterne harddiske, digitalkameraer, digitale videokameraer og inputenheder, blot er plug-and-play, skal du konfigurere andre enheder, før du bruger dem første gang. f.eks. printeren og modemmet, uanset om du har en opkalds- eller kabelforbindelse eller et DSL-modem.

Hvis du har brug for hjælp til indstilling eller konfiguration af eksterne enheder til din Mac, kan du finde detaljerede instruktioner til alle typer enheder på "Mac 101: Tilslutning og brug af enheder".

Tip! Selvom nogle producenter af eksterne enheder muligvis ikke har en driver til din Mac, kan du muligvis finde en open-source-driver eller en driver fra en tredjepartsleverandør. Søg på internettet efter det, du har brug for til din enhed, for at se, om nogen har udviklet sammenlignelig software.

↑ Før mig til indekset Switch 101 Før mig til Mac 101: Alle arbejds- og underholdningsfunktioner

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.