Mac OS X 10.5 Leopard: Det er ikke muligt at installere en UFS-formateret diskenhed

Mac OS X 10.5 Leopard kan ikke installeres på en UFS-formateret diskenhed. Hvis du vil opgradere til en tidligere version af Mac OS X, der er installeret på en UFS-formateret diskenhed, skal du sikkerhedskopiere dine filer, omformatere Mac OS X-diskenheden og gendanne filerne.

Vigtigt: Formatering sletter alle oplysninger på disken. Som en forholdsregel kan du sikkerhedskopiere vigtige filer, inden du følger nedenstående trin.

Hvis du har en ekstern USB- eller FireWire-disk eller en ekstra intern harddisk eller Mac OS Extended partition, kan du følge disse trin:

1. Sluk for FileVault på alle FileVault-beskyttede brugerkonti på computeren.
  2. Slut en ekstern disk til computeren, hvis du vil bruge en.
  3. Isæt installationsdisken til Mac OS X Leopard, og dobbeltklik på Mac OS X. Klik derefter på Genstart.
  4. Computeren starter fra installationsdisken. Når Mac OS X Installer åbner, skal du vælge Diskværktøjer i menuen Værktøjer.
  5. I Diskværktøjer skal du klikke på ikonet for din Mac OS X-diskenhed i venstre side af vinduet. Klik derefter på ruden Gendan øverst til højre i vinduet.
  6. Træk ikonet til din tidligere Mac OS X-diskenhed fra skrivebordet til feltet Kilde.
  7. Træk den eksterne disk eller ekstra interne disk/partition til feltet Destination. Dette er den diskenhed, som dine filer sikkerhedskopieres til. Bemærk, at du ikke kan bruge Mac OS X-diskenheden både som kilde og destination.
  8. Klik på Gendan.
  9. Når processen er udført, skal du lukke Diskværktøjer.
  10. I Mac OS X-installationsprogrammet skal du fortsætte til ruden "Vælg en destination".
  11. Vælg den disk, der indeholder den tidligere version af Mac OS X som destination. Vigtigt: Vælg ikke den diskenhed/disk, som du brugte som destination i Diskværktøjer.
  12. Klik på knappen Funktioner.
  13. Vælg "Slet og installer", og kontroller, at formatvalget er Mac OS Extended (Journaled).
  14. Følg vejledningen på skærmen for at slette og installere Mac OS X Leopard.
  15. Når installationen er udført, åbnes Mac OS X Setup Assistant. I vinduet "Har du allerede en Mac?":

• skal du klikke på "Fra anden Mac", hvis du sikkerhedskopierer til en ekstern disk
      eller
    • klikke på "Fra en anden diskenhed på denne Mac", hvis du sikkerhedskopierer til en anden partition eller en anden intern disk
  16. Klik på Fortsæt.
  17. Følg vejledningen på skærmen for at gendanne konti og andre filer til din opstartsdisk.