Kamera og ARKit og anonymitet

Apple har designet kameraer med tanke på anonymitet, og tredjepartsapps skal indhente dit samtykke, før de kan få adgang til kameraet.

Apps, der får adgang til kameraet på en iOS-enhed, kan få adgang til billeder i realtid fra kameraerne på for- og bagsiden. Apps må ikke bruge kameraet, uden at det tydeligt angives, at kameraet er i brug.

Fotos og videoer, der er taget med kameraet, kan indeholde andre oplysninger, f.eks. hvor og hvornår de blev taget eller optaget, dybdeskarpheden og overcapture. Hvis du ikke ønsker, at fotos og videoer, der optages med appen Kamera, skal indeholde lokalitet, kan du ændre det når som helst ved at gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Lokalitetstjenester > Kamera. Hvis du ikke ønsker, at fotos og videoer skal indeholde lokalitet, når de deles, kan du slå lokalitet fra på menuen Indstillinger på siden til delinger.

Med Kontinuitetskamera kan du bruge din iPhone eller iPad som et webkamera til en anden enhed. På Mac opretter din iPhone som standard forbindelse, når begge enheder er i nærheden og logget ind med det samme Apple‑id. På et Apple TV kan du manuelt oprette forbindelse til en iPhone eller iPad, når enhederne er i nærheden af hinanden. Du kan altid sætte kameraets aktive stream på pause ved at trykke på pauseknappen. På iPhone kan du skubbe op fra bunden af skærmen eller trykke på knappen Hjem. Tryk på Afbryd på din enhed for at sætte kameraet på pause og fjerne iPhone eller iPad midlertidigt fra kameralisten på Mac eller Apple TV. Du kan slå brugen af iPhone eller iPad som et webkamera til Mac eller Apple TV fra ved at gå til Indstillinger > Generelt > AirPlay & Handoff på din iPhone eller iPad.

På udvalgte iPhone-modeller, og når Kontinuitetskamera er i brug, panorerer og zoomer I fokus automatisk med forsidekameraet i apps, hvor funktionen er slået til, så du altid holdes i fokus. Kameraet zoomer jævnt for at holde alle i fokus, hvis flere personer dukker op på skærmen. Du kan slå I fokus fra under et videoopkald ved at skubbe nedad fra kanten øverst til højre for at åbne Kontrolcenter, trykke på knappen Effekter og derefter trykke på knappen I fokus. Du kan altid styre, om understøttede apps skal bruge I fokus, ved at følge indstillingerne i Kontrolcenter eller ved at gå ind i selve appen.

Apps, som du giver adgang til kameraet, kan bruge ARKit til at levere en AR-oplevelse. Apps kan kombinere, bruge og opbevare data, som de får fra ARKit med data fra Kamera, f.eks. lokaliteten for et foto. Disse apps kan bruge kameraet til at placere din AR-oplevelse vha. verdens- eller ansigtsregistrering. Verdensregistrering bruger algoritmer på din enhed til at behandle oplysninger fra disse sensorer, så brugerens placering kan bestemmes i forhold til et fysisk sted. Verdensregistrering slår funktioner som Optisk retning til i Kort.

Udgivelsesdato: 18. september 2023