Sensor- og brugsdata og anonymitet

Du kan vælge at dele sensor- og brugsdata med apps til forskningsundersøgelser relateret til sundhed og velvære og undersøgelser, der opfylder visse krav. Du kan administrere indsamlingen og anvendelsen af dine oplysninger for hver undersøgelse, du er tilmeldt, og du kan altid holde op med at dele data med en undersøgelse.

Sensor- og brugsdata er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Du kan vælge at dele visse oplysninger med forskningsundersøgelser om din interaktion med sensorer på eller parret med dine iOS- og watchOS-enheder samt din interaktion med dine enheder og din software. Sensor- og brugsdata kan indeholde kilder til oplysninger, der ellers ikke er tilgængelige for disse apps.

Sensor- og brugsdata vil først blive delt med en undersøgelse, når du har godkendt delingen af oplysningerne. Disse oplysninger er kun tilgængelige for forskningsundersøgelser, du vælger at tilmelde dig. Apple kræver, at apps til forskningsundersøgelser og undersøgelser opfylder visse krav, inden de kan anmode om adgang til sensor- og brugsdata, herunder:

• Appen til forskningsundersøgelser skal primært være udformet til at udføre forskning inden for sundhed og velvære.
  • Udvikleren af appen til forskningsundersøgelser skal indvillige i visse begrænsninger for indsamlingen, brugen og delingen af data, herunder kun at bruge de sensor- og brugsdata, du godkender, til den forskningsundersøgelse, de indsamles eller bruges til.
  • Hver undersøgelse skal gennemgås af en etisk komite.

Datatyper

Sensordata kommer fra iOS- og watchOS-sensorer såsom lyssensoren, accelerometeret, gyroskopet og andre enheder, du muligvis har brugt som en del af en undersøgelse. Der inkluderes muligvis målinger og anslåede værdier fra iOS, watchOS eller andre parrede sensorer. Det kan f.eks. være hi-fi-målinger af din ansigtsposition og dine ansigtsudtryk (som f.eks. løftede øjenbryn eller sammenpressede læber) eller dine stemmeegenskaber (som f.eks. lydstyrke, tenor, stemmeleje og tonefald). Disse oplysninger indeholder ikke ubehandlede data eller fotos.

Brugsdata er oplysninger om, hvordan du bruger og interagerer med dine iOS- og watchOS-enheder og softwaren. Disse kan for eksempel indeholde oplysninger om tastaturbrug, antal sendte beskeder, antal ind- og udgående opkald, de anvendte appkategorier, de kategorier af websteder, du besøger, hvornår visse sensor- og brugsbegivenheder registreres, og hvornår du har dit Apple Watch på. Forskere kan korrelere forskellige kategorier af brugs- og sensordata til undersøgelsen baseret på fælles id’er i datakategorierne.

I forbindelse med visse sensor- og brugsdata kan de oplysninger, der gøres tilgængelige for appen til forskningsundersøgelser, være mere detaljerede eller af en højere opløsning end de data, der gøres tilgængelige for andre apps. Apps til forskningsundersøgelser kan blive afviklet i baggrunden for at eksportere indsamlede data til forskningsundersøgelsen.

Deling og lagring af data

Sensor- og brugsdata grupperes i kategorier som Bevægelse, Tale, Skridttæller og Beskeder, og du kan styre de kategorier, du deler med hver forskningsundersøgelse, du deltager i. Under tilmelding spørger en app til forskningsundersøgelser, som anmoder om adgang til sensor- og brugsdata, dig ud fra hver kategori, om du vil dele dataene. Du kan altid se de apps og undersøgelser, du deler sensor- og brugsdata med, samt de datakategorier, du deler, ved at gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Sensor- og brugsdata til forskning.

Sensor- og brugsdata indsamles på watchOS- eller iOS-enheder som en del af forskningsundersøgelsen med dit samtykke. Dataene lagres på din iOS-enhed i ca. en dag (eller op til syv dage for visse typer data), før de deles med en godkendt undersøgelse. I løbet af denne periode kan du slette data, og så bliver de ikke delt med nogen undersøgelser. Sensor- og brugsdataene forbliver også på dine iOS-enheder i syv dage i alt. Efter syv dage slettes de automatisk og permanent fra dine iOS-enheder, og de deles ikke med nogen undersøgelser, du senere godkender.

Du kan altid stoppe delingen af sensor- og brugsdata ved at gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Sensor- og brugsdata til forskning. Hvis du vælger at holde op med at dele sensor- og brugsdata med en forskningsundersøgelse, vil ingen fremtidige data blive delt med undersøgelsen. Undersøgelsen vil dog fortsat have adgang til eventuelle data, du har delt tidligere. Du kan ikke slette eller fjerne delingen af sensor- og brugsdata, der allerede er blevet delt. Hvis du holder op med at dele data med en forskningsundersøgelse eller sletter appen til forskningsundersøgelsen, vil du muligvis ikke blive trukket ud af undersøgelsen. Hvis du vil trække dig ud af en undersøgelse, bør du følge vejledningen i samtykket til den pågældende undersøgelse.

Udgivelsesdato: 18. september 2023