Afspil og optag HDR-video på iPhone eller iPad

Understøttelse af HDR-video (High Dynamic Range), f.eks. HDR-film og tv-udsendelser fra Apple og andre udbydere, kræver en kompatibel iPhone eller iPad.

Modeller, der understøtter HDR

Identificer din iPhone-model eller iPad-model, og kontroller dens specifikationer for at finde ud af, om den understøtter afspilning af video i HDR, optagelse af video i HDR eller begge dele.

Sådan afspiller du HDR-video

Når du ser HDR-indhold, f.eks. HDR-film og tv-udsendelser fra Apple eller andre udbydere, afspiller din enhed automatisk videoen i HDR.

HDR-videoens lysstyrke og farve kan variere, afhængigt af din enhed og belysningen i dit miljø. Forhold med svagt lys, f.eks. et svagt oplyst rum, forbedrer den visuelle effekt af HDR.

Sådan optager du HDR-video

Enheder, der understøtter HDR-videooptagelse, har en HDR-videoindstilling. Brug denne indstilling til at kontrollere, om din enhed optager video i HDR.

HDR-videoindstilling

1. Åbn Indstillinger.
  2. Tryk på Kamera.
  3. Tryk på Optag video.
  4. Tryk på HDR-video. Indstillingen er som standard slået til.

Læs mere

• Optagelse af HDR-video kræver et High Efficiency-videoformat, så hvis du slår High Efficiency fra under Indstillinger > Kamera > Formater, slås HDR-video også fra. Hvis du derefter slår HDR-video til igen, bruger videoer High Efficiency-format, mens billeder fortsat bruger Mest kompatible format.
  • Hvis de HDR-videoer, du optager, ikke ser så levende ud som forventet, når de vises på en anden enhed, skal du sørge for, at den anden enhed understøtter HDR og bruger den nyeste software. Eksempelvis kræver afspilning af HDR-video på Mac en opdateret version af macOS og en kompatibel Mac-model.