Safari og anonymitet

Safari er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

Brug Safari-indstillinger til at fjerne og blokere data, som websteder kan bruge til at spore dig i Safari. Vælg Indstillinger > Safari for at se disse indstillinger.

Undgå sporing mellem websteder

Nogle websteder bruger indhold leveret fra tredjeparter. En tredjepartsleverandør af indhold kan spore dig på websteder for at reklamere for produkter og tjenester.

Når denne mulighed er slået til, slettes sporingsdata jævnligt, medmindre du besøger tredjepartsleverandøren af indholdet.

Skjul IP-adresse

Intelligent blokering af sporing hjælper med at beskytte dig mod uønsket sporing vha. maskinlæring på enheden, som forhindrer sporingsmekanismer, mens websteder fungerer som normalt. Funktionen Skjul IP-adresse forbedrer Intelligent blokering af sporing ved at sende noget af din webtrafik gennem to forskellige relay-servere, der administreres af forskellige enheder. Den første kender din IP-adresse, men ikke det websted, du besøger. Den anden kender det websted, du besøger, men ikke din IP-adresse, så der i stedet leveres en general identitet og lokalitet til destinationswebstedet. Derved har ingen enkeltstående enhed adgang til oplysninger, der kan identificere både dig og de websteder, du besøger.

Du kan vælge at sende udvalgt webtrafik gennem relay-arkitekturen. Brugere, der abonnerer på Privat datatrafik, kan vælge at sende webtrafik gennem private relay-servere ved at gå til Indstillinger > Safari > Skjul IP-adresse og derefter trykke for at slå Sporingsmekanismer og websteder til. Brugere kan også vælge at sende webtrafik med kendte sporingsmekanismer gennem relay-arkitekturen ved at gå til Indstillinger > Safari > Skjul IP-adresse og derefter trykke for at aktivere “Kun sporingsmekanismer” eller “Sporingsmekanismer og websteder”. Gå til Indstillinger > Safari > Skjul IP-adresse, og tryk på Fra for at slå Skjul IP-adresse fra.

Advarsel om bedragerisk websted

Når Advarsel om bedragerisk websted er slået til, viser Safari en advarsel, når du besøger et websted, der mistænkes for at være et phishing-websted. Phishing er et ulovligt forsøg på at stjæle dine personlige data – f.eks. brugernavne, adgangskoder og andre kontooplysninger. Et bedragerisk websted giver sig ud for at være et ægte websted f.eks. en bank, finansiel institution eller e-mailudbyder. Før du besøger et websted, sender Safari muligvis oplysninger beregnet ud fra webstedets adresse til Google-tjenesten Beskyttet Browsing og Apple for at kontrollere, om webstedet er bedragerisk. Brugere, der har indstillet Kina, fastlandet eller Hong Kong som deres område i Indstillinger > Generelt > Sprog & område, kan også bruge Tencent Safe Browsing til at udføre denne kontrol. Webstedets faktiske adresse deles aldrig med udbydere af sikker browsing. Google (og Tencent, for brugere, der har indstillet Hongkong eller Kina, fastlandet som deres område) registrerer muligvis også din IP-adresse, når oplysninger sendes til dem. Du kan slå advarsler om bedrageriske websteder fra i Safari når som helst ved at gå til Indstillinger > Safari og derefter trykke for at slå Advarsel om bedragerisk websted fra.

Reklamemåling med bevarelse af anonymitet

Når Reklamemåling med bevarelse af anonymitet er slået til, leverer Safari tilskrivningsrapporter til websteder, der hjælper webstederne og annoncørerne med at måle visning af og klik på reklamer, samtidig med at din anonymitet beskyttes. Safari sender tilskrivningsrapporter med begrænsede data i et dedikeret format med beskyttet IP-adresse, ingen datalagring, uden cookies og med vilkårlig forsinkelse over en periode på mellem 24 og 48 timer. Tilskrivningsrapporterne indeholder ingen personlige data.

Du kan altid slå Reklamemåling med bevarelse af anonymitet fra ved at gå til Indstillinger > Safari og derefter trykke for at slå Reklamemåling med bevarelse af anonymitet fra.

Kontroller Apple Pay

Når du arbejder i en app eller er på et websted, der bruger Apple Pay på en iPhone, iPad eller et Apple Watch, kan de kontrollere, om du har slået Apple Pay til på den pågældende enhed. Du kan altid forhindre, at de websteder, du besøger, kontrollerer, om Apple Pay er slået til, ved at gå til indstillingen Kontroller Apple Pay på din iOS- eller iPadOS-enhed i Indstillinger > Safari > Anonymitet & sikkerhed.

Privat browser

Når Privat browser er slået til, husker Safari ikke, hvilke sider du besøger. Oplysninger om autoudfyld og åbne faner lagres ikke i iCloud og synkroniseres ikke på tværs af dine enheder. Websteder kan ikke ændre oplysninger lagret på din enhed, så dine tjenester, der normalt er tilgængelige på disse steder, virker måske på en anden måde, indtil du slår Privat browser fra.

Bemærk: Når Privat browser er slået til, er adresselinjen mørk og ikke lys.

Oversættelse af websider

Safari analyserer hver webside, du besøger, for at bestemme sproget. Denne analyse foretages udelukkende på din enhed. Hvis websiden kan oversættes til et af dine foretrukne sprog, kan du vælge at oversætte den. Hvis du oversætter, sender Safari websidens indhold (inkl. hele teksten) til Apples servere til oversættelse. Når oversættelsen er færdig, sletter Apple indholdet fra websiden.

Hvis websiden ikke blev set i Privat browserfunktion, sender Safari også websidens adresse til Apple. Apple opbevarer adressen i op til fem år med henblik på at forbedre Apples produkter, tjenester og teknologier. Eftersom Apple ikke opbevarer indholdet af websider, du oversætter, er det kun offentligt tilgængelige websider, der bruges til at forbedre Apples produkter, tjenester og teknologier.

Indholdet af websider og webadresser, der sendes til Apple, er ikke tilknyttet dit Apple-id, din e-mailadresse eller andre data, som Apple evt. har indsamlet gennem din brug af andre Apple-tjenester.

Når du har oversat en bestemt webside, oversættes andre websider på det samme domæne i den samme fane muligvis også, for at give dig en bedre internetoplevelse. Safari stopper automatisk med at oversætte, når du går til en webside, der ikke længere er på originalsproget, eller når du indlæser en webside på et andet domæne.

Webudvidelser

Du kan hente Safari-udvidelser fra App Store. Hvis din enhed er administreret, kan din arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution muligvis give dig en app, der indeholder Safari-udvidelser. Før du kan bruge en Safari-udvidelse, skal du slå den til i Safari eller ved at gå til Indstillinger > Safari > Udvidelser. Når udvidelsen er slået til, skal du give den tilladelse til at læse eller ændre websider, du besøger. Du kan ændre, hvilke websteder en udvidelse kan læse og ændre ved at gå til Indstillinger > Safari > Udvidelser.

Når du bruger webudvidelser fra tredjeparter, er du underlagt tredjeparternes vilkår, praksis og politik vedr. anonymitet. Du bør gennemgå udvidelsernes vilkår, praksis og politik vedr. anonymitet for at forstå, hvordan de bruger dine oplysninger.

iCloud-synkronisering

Du kan bruge iCloud til at synkronisere Safari-oplysninger på tværs af dine enheder, herunder åbne faner, fanegrupper, oplysninger om autoudfyld, bogmærker, læseliste og historik. Du kan altid slå denne funktion fra ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud og derefter trykke for at slå Safari fra.

Når du bruger disse funktioner, indvilliger du i, at Apple og dets datterselskaber og repræsentanter overfører, indsamler, vedligeholder, bearbejder og bruger disse oplysninger som beskrevet ovenfor.

Opbevaring

Apple opbevarer kun personlige data, så længe det er nødvendigt i forbindelse med de formål, de blev indsamlet til, herunder som beskrevet i Apples anonymitetspolitik i vores meddelelser om anonymitet for de relevante tjenester eller som lovgivningen foreskriver. Når vi fastslår længden på opbevaringsperioder, undersøger vi først grundigt, om det er nødvendigt at opbevare de indsamlede personlige data, og hvis opbevaring kræves, arbejder vi på at opbevare de personlige data i så kort tid, som det er muligt i henhold til lovgivningen.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 6. april 2023