Apple Music-venner og anonymitet

Visse profiloplysninger er altid offentlige, men du kan styre, hvem der følger din aktivitet. Apple Music får ikke besked om dine kontakter, når du anbefaler venner.

Apple Music-venner er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Privacy Icon

• Når du opretter en profil, er visse oplysninger altid offentlige, men du kan styre, hvem der kan følge din aktivitet.
  • Apple Music kan anbefale nye venner ved regelmæssigt at kontrollere kontakterne på din enhed. Dette gøres på en sådan måde, at Apple Music ikke får besked om dine kontakter.
  • Du styrer, om personer med de kontaktoplysninger, som er forbundet med dit Apple-id, får vist dig som anbefalet ven.

Det er meget vigtigt for alle hos Apple at beskytte sikkerheden og anonymiteten af dine oplysninger. Vi arbejder hårdt for kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre, og når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag. Apple Music er ligesom alle andre Apple-produkter og -tjenester udviklet i henhold til disse principper.

Hvis du gerne vil i kontakt med andre brugere af Apple Music eller dele noget med dem, kan du oprette en personlig profil ved at vælge et brugernavn (f.eks. @clarafriis), et skærmnavn og eventuelt et profilfoto og andre oplysninger. Apple opbevarer disse oplysninger sammen med din konto, så du har adgang til dem fra alle dine enheder. Dit brugernavn, skærmnavn og profilfoto kan blive vist sammen med evt. indhold, du sender, og aktiviteter, du deler på Apple Music. Deling og publicering af indhold er i øjeblikket ikke beregnet til eller tilgængeligt for Apple‑id’er til børn.

Andre kan muligvis finde din Apple Music-profil ved hjælp af de oplysninger, du har givet.

Du kan nøjes med at gøre indholdet af din profil, f.eks. lytteaktivitet og playlister, tilgængelige for dem, du vælger. Men profiloplysninger som navn, skærmnavn, foto, dine følgere og dem, du følger, er altid synlige for alle.

Når du opretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter, som du muligvis vil oprette venskab til. Apple hverken får eller lagrer oplysninger fra dine kontakter, når du ser efter anbefalede venner. Det er kun forkortede og krypterede hashes af telefonnumrene og e-mailadresserne for dine kontakter, der bliver sendt til Apple. Og derefter bliver matchende Apple Music-abonnenter, der kan anbefales, bestemt lokalt på din enhed. Apple Music kan regelmæssigt tjekke dine kontakter for at anbefale nye venner i fremtiden. Du kan styre dette i Kontoindstillinger ved at deaktivere Kontakter i Apple Music. Hvis du ikke ønsker at blive fundet af andre på basis af Apple-id-kontaktoplysninger, som de kan have om dig i deres kontakter, kan du ændre det i Kontoindstillinger ved at slå Bliv fundet via Apple-id fra.

Du kan altid opdatere eller fjerne oplysninger, som du lægger ind på din profil. Du skal altid overveje nøje, hvad du offentliggør, når du deler noget på nettet. Når du deler fra Apple Music på andre websteder eller sociale netværk, er alt det, du deler, underlagt de andre tjenesters anonymitetspolitikker.

Gældende juridisk grundlag for behandling af personlige data

Vi behandler dine personlige data i Apple Music-venner generelt for at opfylde din kontrakt med Apple og som nødvendigt for at levere tjenesten og opfylde vores juridiske forpligtelser. Vi søger samtykke i overensstemmelse med de gældende lokale love, hvor det betragtes som det gældende juridiske grundlag.

Hvor de gældende lokale love gør det muligt, behandler vi personlige data som nødvendigt af hensyn til vores legitime interesser, herunder for at levere Apple Music-venner og foreslå andre Apple Music-abonnenter, du muligvis vil have forbindelse til.

De anvendte data indeholder:

• Oplysninger om din profil i Apple Music-venner og dine Apple‑id-kontaktoplysninger
  • Indhold, du sender og deler, hvem du følger, og hvem der følger dig
  • Oplysninger om dine kontakter
  • Apple Music-abonnenter, som du muligvis vil have forbindelse til

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 6. april 2023