Spørg Siri, diktering og anonymitet

Siri er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

år du laver anmodninger, sender Siri visse data om dig til Apple for at kunne svare på dine anmodninger.

Når du bruger Siri og Diktering, sendes det, du siger og dikterer, til Apple til behandling af dine anmodninger. Ud over disse lydoptagelser sender din enhed andre Siri-data, f.eks.:

• kontaktnavne, kaldenavne og forhold (f.eks. “min far”), hvis du opretter dem i dine kontakter;
  • musik, bøger og podcasts, du kan lide;
  • navnene på dine og dine familiedelingsmedlemmers enheder;
  • navnene på enheder og medlemmer i et fælles hjem i appen Hjem
  • navnene på dine fotoalbums, apps, der er installeret på din enhed, og genveje tilføjet gennem Siri.

Dine anmodninger tilknyttes et vilkårligt id og ikke dit Apple-id.

Siri-data, som også inkluderer computergenererede transskriptioner af dine anmodninger til Siri, bruges til at hjælpe Siri og Diktering på din iOS-enhed og på et Apple Watch eller en HomePod, der er indstillet med din iOS-enhed, med bedre at forstå og genkende, hvad du siger.

Siri-data er tilknyttet et vilkårligt, enhedsgenereret id. Dette vilkårlige id er ikke knyttet til dit Apple-id, din e-mailadresse eller andre data, Apple kan have fra din brug af andre Apple-tjenester.

Siri-data og dine anmodninger bruges ikke til at opbygge en markedsføringsprofil og sælges aldrig til nogen.

Hvis Lokalitetstjenester er slået til, sendes enhedens lokalitet på det tidspunkt, hvor du sender en anmodning, også til Apple for at hjælpe Siri og Diktering med at forbedre nøjagtigheden af funktionens svar på dine anmodninger.

Kun et minimum af data opbevares af Siri på Apples servere.

Apple opbevarer som standard transskriptioner af dine interaktioner med Siri og Diktering og gennemgår muligvis et udvalg af disse transskriptioner. Du kan vælge, at lyden fra dine interaktioner med Siri og Diktering opbevares og gennemgås af Apple-medarbejdere med henblik på at udvikle og forbedre Siri ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Analyse og forbedringer > Gør Siri og Diktering bedre.

Din anmodningshistorik er tilknyttet det vilkårlige id i op til seks måneder. Din anmodningshistorik kan indeholde transskriptioner, lyd fra brugere, der har valgt at dele oplysninger med Gør Siri og Diktering bedre, og relaterede anmodningsdata, f.eks. specifikationer for enheden, enhedskonfiguration, statistik over ydeevne og omtrentlig lokalitet for din enhed, da anmodningen blev foretaget. Efter seks måneder fjernes tilknytningen mellem det vilkårlige id og din anmodningshistorik, og oplysningerne opbevares muligvis i op til to år for at hjælpe Apple med at udvikle og forbedre Siri, Diktering og andre funktioner til behandling af sprog, f.eks. Stemmekontrol. Det lille udpluk af anmodninger, der er blevet gennemgået, opbevares muligvis længere end to år uden det vilkårlige id med henblik på løbende forbedring af Siri.

Hvis du vælger at give tredjepartsapps lov til at integrere med “Brug Siri”, kan nogle data fra disse apps blive sendt til Apple for at hjælpe Siri med at forstå din anmodning, og dele af din anmodning vil blive delt med appen for at hjælpe med at afgive et svar eller udføre en handling (f.eks. sende en besked eller bestille en tur). Når Siri interagerer med en app fra en tredjepart på dine vegne, er du underlagt vilkårene og betingelserne samt anonymitetspolitikken for appen. Hvis du vælger at give apps lov til at bruge Siri til transskriptioner, bliver stemmedata, der transskriberes, muligvis sendt til Apple.

Dine Siri-indstillinger synkroniseres på alle dine Apple-enheder ved hjælp af kryptering fra start til slut, hvis du bruger iCloud. Hvis du har indstillet Hej Siri, vil et lille udvalg af dine anmodninger også blive synkroniseret med kryptering fra start til slut for at forbedre den personlige genkendelse af Hej Siri på hver enhed.

Du har valget og kontrollen

Du kan altid slå Spørg Siri eller Diktering fra. Du slår Spørg Siri fra ved at åbne Indstillinger > Siri & søgning og derefter slå knapperne ud for Lyt efter “Hej Siri” og Tryk på Hjem eller Sideknap for Siri “fra”. Du slår Diktering fra ved at åbne Indstillinger > Generelt > Tastatur og derefter slå knappen “Slå diktering til” fra. Hvis du slår både Spørg Siri og Diktering fra, sletter Apple Siri-data, der er tilknyttet det vilkårlige id.

Anmodningshistorik, der er tilknyttet et vilkårligt id, og som opbevares i seks måneder eller mindre, kan slettes ved at gå til Indstillinger > Siri & søgning > Siri-historik og trykke på ”Slet historik for Siri og Diktering”.

Du kan altid kontrollere, hvilke apps der kan integreres med “Brug med Siri,” i Indstillinger > Siri & søgning > [app-navn] > Brug med Siri.

Du kan vælge at slå Lokalitetstjenester helt fra for Siri. Det gør du ved at åbne Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Siri og Diktering og vælge “Aldrig”.

Hvis du ikke vil have, at Siri-personliggørelsen bliver synkroniseret på alle dine enheder, kan du slå Siri fra under iCloud-indstillinger.

Du kan også begrænse muligheden for at bruge Siri og Diktering helt under Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet > Tilladte apps > Siri og Diktering.

Du kan styre hvilke apps, der bruger Siri til transskription, under Indstillinger > Anonymitet > Talegenkendelse.

Ved at bruge Siri eller Diktering erklærer du dig indforstået med, at Apple, dets datterselskaber og agenter sender, indsamler, vedligeholder, behandler og benytter disse oplysninger, inklusive dine dikterede emner og dine Siri-data, med henblik på at levere og forbedre Siri og dikteringsfunktioner i Apple-produkter og ‑tjenester. Oplysninger modtaget af Apple fra din brug af Siri eller Diktering vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/dk/privacy.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.