Hvis du ikke kan modtage e-mails på din Mac

Se efter statusmeddelelser, som fortæller mere om problemet, og hvordan du løser det.

Hvis din Mac har forbindelse til internettet, men pludselig ikke længere kan modtage e-mails, bør du generelt prøve igen senere. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte din e-mailudbyder for at få hjælp til at løse problemet. Hvis du bruger Apples iCloud Mail, kan du se, hvordan du løser problemer med iCloud Mail.

Kontroller, om der er statusmeddelelser

Du kan få vist et statusikon som et lyn eller advarselssymbol ud for kontoens indbakke i indholdsoversigten i Mail eller i øverste højre hjørne i Mail-vinduet. Klik på det for at få mere at vide.

• Hvis statussen er Netværk er offline, skal du kontrollere, om din Mac har forbindelse til internettet og derefter prøve igen.
  • Hvis statussen er Log ind mislykkedes, skal du kontakte din e-mailudbyder for at sikre, at din konto er konfigureret korrekt på din Mac.
  • Hvis Mail beder om din adgangskode, men det ikke hjælper at indtaste adgangskoden, kan du undersøge, hvorfor din e-mailudbyder afviser adgangskoden.
  • Hvis din e-mailtjeneste midlertidigt ikke er tilgængelig, kan du muligvis finde en statusmeddelelse om det på udbyderens websted. Apples side med systemstatus viser eksempelvis statussen for iCloud Mail. Der findes også statussider for andre e-mailtjenester, for eksempel Gmail og Outlook. Hvis der opstår kortvarige afbrydelser i tjenesten, vil det muligvis ikke fremgå af systemstatussiden, så du kan vente et par timer, inden du prøver igen.

Test ved hjælp af webmail

Mange e-mailudbydere tilbyder webmail, hvor du kan få adgang til dine e-mails via en browser som Safari i stedet for via en e-mailapp som Mail. Hvis du f.eks. bruger en iCloud Mail-konto, kan du bruge iCloud.com til at sende og modtage e-mails.

Du kan bruge webmail som en nem metode til at kontrollere, om din konto er gyldig, da du kan logge ind fra internettet. Men det betyder ikke, at din konto er konfigureret korrekt i din e-mailapp. Din e-mailudbyder kan hjælpe dig med at bekræfte dine e-mailindstillinger og se efter andre problemer, der kan påvirke afsendelse og modtagelse af e-mails.