Hvad er der sket med iTunes?

Med macOS Catalina er dit iTunes-mediebibliotek nu tilgængeligt i appsene Apple Music, Apple TV, Apple Books og Apple Podcasts. Og Finder er det sted, hvor du kan administrere og synkronisere indhold på din iPhone, iPad og iPod touch.

Nu er der en app til hver medietype

Med macOS Catalina organiseres din musik, dine videoer, dine podcasts og dine lydbøger i deres egne dedikerede apps – Apple Music, Apple TV, Apple Podcasts og Apple Books. Du kan også få adgang til køb i iTunes Store i disse apps.

Hvis du har en pc, kan du fortsat bruge iTunes til Windows til at administrere dit mediebibliotek, foretage køb og manuelt synkronisere din iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan bruger du Finder til at synkronisere og administrere din iPhone, iPad og iPod touch

Finder er det nye sted, hvor du kan sikkerhedskopiere, opdatere eller gendanne din iPhone, iPad og iPod touch. Du skal blot forbinde din enhed med din Mac, hvorefter den vises i Finder-indholdsoversigten. Du kan også let trække og slippe arkiver til enheden.

Brug Finder til at administrere dine enheder.

Sådan opgraderer du dit iTunes-bibliotek

Når du opdaterer til macOS Catalina, skal du blot åbne appen Apple Music eller Apple TV for at bruge dit iTunes-bibliotek i de nye apps. Har du flere forskellige iTunes-biblioteker? Læs mere om, hvordan du skifter mellem dem i macOS Catalina.

Hvis du åbner appen Apple Podcasts eller Apple Books først, vises der ikke nogen af dine medier, før du åbner appen Apple Music eller Apple TV.

Her er nogle ting, du bør vide

• Appen Apple Music og appen Apple TV læser indholdet i dit iTunes-bibliotek – så slet ikke dit iTunes-bibliotek.
  • Hvis du åbner appen Apple Music og ikke kan se alle dine albumbilleder, skal du lade appen Apple Music være åben, så overførslen af albumbillederne kan færdiggøres.
  • Hvis du tidligere har brugt flere forskellige iTunes-biblioteker, importeres dine lydbøger til Apple Books-biblioteket, og podcasts importeres til Apple Podcasts-biblioteket på din computer.

Hvor er mine medier?

Du kan her se, hvor du kan finde hele din mediesamling og få adgang til dine køb i iTunes Store og synkroniserede biblioteker.

Al din musik ligger nu i appen Apple Music

Appen Apple Music er det sted, hvor du kan finde al din musik, blandt andet den musik, du har importeret til iTunes, købt i iTunes Store samt spillelister og smarte spillelister, du har oprettet i iTunes. Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du streame og downloade mere end 50 millioner sange og få adgang til hele dit musikbibliotek på tværs af alle dine enheder.

Udforsk appen Apple Music.

Leder du efter iTunes Store?

Hvis du ikke kan se iTunes Store i indholdsoversigten, kan du her se, hvordan du kan finde den:

1. Åbn appen Apple Music.
  2. Vælg Musik > Indstillinger på menulinjen.
  3. Gå til fanen Generelt, og vælg iTunes Store.
  4. Klik på OK.

Alt, hvad du ser, ligger nu i appen Apple TV

Appen Apple TV er den nye base for alle dine film, tv-udsendelser og hjemmevideoer – herunder dine køb i iTunes. Gennemse film og tv-udsendelser, du kan købe, lej film, og abonner på lige netop de kanaler, du gerne vil se. Og du vil snart kunne finde nye favoritter med Apple TV+.

Se appen Apple TV.

Sådan finder du podcasts i appen Apple Podcasts

Find alle de udsendelser, du har abonneret på, eller du har føjet til iTunes, i appen Apple Podcasts. Fortsæt med at lytte til dine foretrukne podcastepisoder. Og opdag nye udsendelser, du måske vil kunne lide, da de er baseret på de udsendelser, du allerede lytter til.

Lyt med appen Apple Podcasts.

Sådan lytter du til lydbøger i appen Apple Books

Find dine lydbøger, herunder dem, du har købt i iTunes, i appen Apple Books. Opdag nye bøger, du kan læse, i Book Store. Eller køb lydbøger i den nye Boghandel med lydbøger, så du kan lytte, mens du er på farten.

Udforsk appen Apple Books.

Appsene Apple Music, Apple TV, Apple Podcast og Apple Books er ikke tilgængelige i alle lande og områder. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.