Oprettelse og brug af skabeloner og temaer i Pages, Numbers og Keynote

Hvis du opretter et dokument, et regneark eller en præsentation, du gerne vil bruge igen som model for nye arkiver, kan du gemme arkivet som en skabelon eller et tema. Du kan derefter let få adgang til det i skabelon- eller temavælgeren på alle dine enheder, og du kan dele skabelonen eller temaet med andre.

Kom godt i gang

Brug skabeloner og temaer på din iPhone og iPad

Opret en Pages- eller Numbers-skabelon eller et Keynote-tema. Når du føjer skabelonen eller temaet til skabelon- eller temavælgeren, vises den eller det på alle dine enheder, der er logget på iCloud med det samme Apple-id og bruger iCloud Drive til Pages, Numbers og Keynote.*

Sådan opretter du en skabelon eller et tema

1. Åbn et eksisterende dokument, du vil basere skabelonen eller temaet på, eller opret et nyt dokument.
  2. Tilpas skabelonen eller temaet. Du kan tilføje og formatere tekst, billeder og objekter. Du kan også indstille medieeksempler, så du let kan udskifte billederne, uden at det har nogen indvirkning på formateringen af dit dokument.
  3. Hvis du vil arkivere skabelonen eller temaet, skal du trykke på knappen Mere , trykke på Eksporter, trykke på [navn på app] Skabelon eller Tema og derefter trykke på Føj til skabelonvælger eller Føj til temavælger.

Når du har arkiveret skabelonen eller temaet, vises den eller det i sektionen Mine skabeloner i skabelonvælgeren i Pages eller Numbers eller i sektionen Mine temaer i temavælgeren i Keynote.

Sådan deler du en skabelon eller et tema

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, og tryk på Mine skabeloner eller Mine temaer.
  2. Tryk på skabelonen eller temaet, og hold nede, løft fingeren, og tryk derefter på Del i den menu, der vises.
  3. Vælg en mulighed for at dele skabelonen eller temaet.

Sådan indstiller du et medieeksempel

Du kan ved hjælp af eksempler definere områder i din skabelon eller dit tema, hvor du hurtigt kan tilføje et billede eller en film.

1. Føj et billede til dit dokument.
  2. Tryk på billedet.
  3. Tryk på knappen Format , tryk på Billede og derefter på Indstil som eksempel.

Sådan omdøber du en skabelon eller et tema

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, og tryk på Mine skabeloner eller Mine temaer.
  2. Tryk på skabelonen eller temaet, og hold nede, løft fingeren, og tryk derefter på Omdøb i den menu, der vises.
  3. Skriv et navn, og tryk på OK.

Sådan sletter du en skabelon eller et tema

Når du sletter en skabelon eller et tema, fjernes den eller det fra dine andre enheder, der bruger iCloud Drive til Pages, Numbers og Keynote.

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, og tryk på Mine skabeloner eller Mine temaer.
  2. Tryk på skabelonen eller temaet, og hold nede, løft fingeren, og tryk derefter på Slet i den menu, der vises.
  3. Tryk på Slet for at bekræfte.

Brug skabeloner eller temaer på din Mac

Opret en Pages- eller Numbers-skabelon eller et Keynote-tema. Når du føjer skabelonen eller temaet til skabelon- eller temavælgeren, vises den eller det på alle dine enheder, der er logget på iCloud med det samme Apple-id og bruger iCloud Drive til Pages, Numbers og Keynote.*

Sådan opretter du en skabelon eller et tema

1. Åbn et eksisterende dokument, du vil basere skabelonen eller temaet på, eller opret et nyt dokument.
  2. Tilpas skabelonen eller temaet. Du kan tilføje og formatere tekst, billeder og objekter. Du kan også indstille tekst- og medieeksempler, så du let kan udskifte tekst og billeder, uden at det har nogen indvirkning på formateringen af dit dokument.
  3. Når du er færdig med at tilpasse skabelonen eller temaet, skal du vælge Arkiv > Arkiver som skabelon eller Arkiver tema og derefter vælge Føj til skabelonvælger eller Føj til temavælger.

Når du har arkiveret skabelonen eller temaet, vises den eller det i sektionen Mine skabeloner i skabelonvælgeren i Pages eller Numbers eller i sektionen Mine temaer i temavælgeren i Keynote.

Sådan deler du en skabelon eller et tema

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, klik på Mine skabeloner eller Mine temaer, og åbn så den skabelon eller det tema, du vil dele.
  2. Vælg Arkiv > Gem som skabelon eller Gem tema, og klik på Arkiver.
  3. Vælg, hvor du vil gemme skabelonen eller temaet, og klik på Arkiver.
  4. Naviger ved hjælp af Finder til den placering, hvor du har gemt skabelonen eller temaet.
  5. Ctrl-klik på skabelonen eller temaet, vælg Del, og vælg derefter Mail eller en anden mulighed for at dele din skabelon eller dit tema.

Sådan indstiller du medie- og teksteksempler

Du kan ved hjælp af eksempler definere områder i din skabelon eller dit tema, hvor du hurtigt kan indtaste tekst eller tilføje et billede eller en film.

1. Indtast tekst, eller tilføj et billede eller en film.
  2. Vælg teksten, billedet eller filmen.
  3. Vælg Format > Avanceret, og vælg derefter Definer som eksempeltekst, Definer som teksteksempel eller Definer som medieeksempel. I Keynote kan du kun definere eksempler, når du redigerer masterlysbilleder.

Sådan omdøber du en skabelon eller et tema

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, og klik på Mine skabeloner eller Mine temaer.
  2. Ctrl-klik på skabelonen eller temaet, klik på Omdøb, og indtast derefter et nyt navn.
  3. Tryk på Returtasten for at arkivere det nye navn.

Sådan sletter du en skabelon eller et tema

Når du sletter en skabelon eller et tema, fjernes den eller det fra dine andre enheder, der bruger iCloud Drive til Pages, Numbers og Keynote.

1. Åbn skabelonvælgeren eller temavælgeren, og klik på Mine skabeloner eller Mine temaer.
  2. Ctrl-klik på skabelonen eller temaet, og klik derefter på Slet.
  3. Klik på Slet for at bekræfte.

* De skabeloner og temaer, du opretter, vises i appsene Pages, Numbers og Keynote på dine enheder, men ikke på iCloud.com.