Sådan foretager og modtager du RTT-opkald på din Mac

Fra og med macOS Mojave 10.14.2 kan du bruge RTT-protokollen (real-time text) til sms-samtaler.

I USA kan du foretage og modtage RTT-opkald på Mac-modeller fra og med 2012 (ekskl. Mac Pro), hvis du opdaterer til macOS Mojave 10.14.2 eller nyere. Du skal også have en iPhone med et abonnement hos AT&T, T-Mobile eller Verizon. Priser for standardopkald gælder for RTT-opkald.

Du kan også foretage og modtage RTT-opkald på din iPhone.

Sådan indstiller du RTT

1. Indstil Wi-Fi-opkald på din iPhone – sørg for at tilføje din Mac som en af de øvrige enheder, der kan bruges til Wi-Fi-opkald.
  2. På din Mac skal du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og derefter klikke på Tilgængelighed.
  3. Vælg  RTT i indholdsoversigten. Den vises kun, hvis Wi-Fi-opkald er indstillet korrekt.
  4. Vælg Aktivér RTT.
  5. Slå Send med det samme til, hvis du vil sende tegnene, efterhånden som du indtaster dem.
  6. Indtast RTT Relay-nummeret for USA: 711.

Sådan foretager du et RTT-opkald

1. Din Mac bruger FaceTime til RTT-opkald, men du kan starte opkaldet fra enten Kontakter eller FaceTime.
    • Under Kontakter skal du holde markøren over en kontakts telefonnummer og derefter klikke på knappen RTT  ud for nummeret.
    • I FaceTime skal du klikke på lydknappen  ud for kontakten, eller efter du har indtastet et telefonnummer. Vælg herefter RTT-opkald eller RTT Relay-opkald i pop op-menuen.
  2. Når opkaldet besvares, skal du klikke på  RTT for at begynde med at udveksle sms-beskeder i realtid. Mens du skriver, kan du også tale gennem mikrofonen, hvis du har en sådan, eller klikke på  Lydløs for at sætte din mikrofon på lydløs.
  3. Skriv din besked, og tryk derefter på Retur, eller klik på pilen Send pil op for at sende den. Hvis Send straks er slået til i RTT-indstillingerne, ser den anden person din besked, efterhånden som du indtaster den.
  4. Klik på  RTT for at skjule din samtale. Når samtalen er skjult, ser du ikke de beskeder, som den anden person sender dig. Klik på knappen igen for at vende tilbage til samtalen.

Sådan besvarer du et RTT-opkald

Når du modtager et opkald på din Mac, skal du klikke på Acceptér for at besvare det. Klik herefter på  RTT for at begynde med at udveksle sms-beskeder i realtid.

Sådan afslutter du et RTT-opkald

Klik på  Afslut for at afslutte opkaldet.

Læs mere

• VoiceOver oplyser ikke om nye RTT-beskeder på Mac, så du skal følge samtalen i RTT-vinduet.
  • Nogle operatører kan afbryde RTT-opkaldet, hvis der ikke udveksles RTT-beskeder i mere end 3 minutter.

RTT og TTY understøttes ikke af alle operatører eller i alle områder. Det afhænger af din operatør og dit netværksmiljø, om du kan bruge RTT og TTY. Hvis du foretager et nødopkald i USA, sender iPhone særlig tegn eller lyde for at underrette operatøren. Operatørens mulighed for at besvare eller reagere på disse lyde kan variere alt efter din placering. Apple garanterer ikke, at operatøren kan besvare eller reagere på et RTT- eller et TTY-opkald.