iMessage og FaceTime og anonymitet

iMessage og FaceTime er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

iMessage er en Apple-tjeneste, der sender beskeder via Wi-Fi eller mobilforbindelser til andre iOS-enheder (med iOS 5 eller nyere versioner), Mac-computere (med OS X 10.8 eller nyere versioner) og Apple Watches. Disse beskeder tæller ikke med i dit SMS-abonnement. Beskeder sendt via iMessage kan indeholde fotos, videoer og andre oplysninger.

FaceTime er en Apple-tjeneste, der laver video- eller lydopkald til nogen, som også bruger en iOS-enhed eller en Mac, eller lydopkald ved hjælp af et Apple Watch. Disse opkald tæller ikke med i din mobiltid.

iMessage og FaceTime er udviklet til at bruge kryptering fra afsender til modtager, så Apple kan på ingen måde afkryptere indholdet af dine samtaler, når de overføres mellem enheder. Når der er indstillet en adgangskode på din iOS- eller watchOS-enhed, bliver lagrede beskeder krypteret på din enhed. De kan dermed ikke læses af nogen, med mindre enheden er blevet låst op.

Du kan vælge automatisk at slette dine iMessages fra din enhed efter 30 dage eller et år, eller at beholde dem på din enhed for altid. For at gøre det lettere for dig bliver iMessages sikkerhedskopieret i iCloud og krypteret, hvis du enten har iCloud-sikkerhedskopiering eller Beskeder slået til i iCloud. Du kan slå både iCloud-sikkerhedskopiering og Beskeder fra i iCloud når som helst. På iOS skal du gå på Indstillinger > [dit navn] > iCloud. På macOS skal du åbne Beskeder, vælge Beskeder > Indstillinger, vælge iMessage og aktivere “Slå beskeder til i iCloud.” Vi opbevarer aldrig indholdet af FaceTime-opkald.

Du kan logge ind på iMessage og FaceTime ved hjælp af dit Apple-id eller bare dit telefonnummer. Hvis du logger ind med dit Apple-id på din enhed, logges du automatisk ind på iMessage og FaceTime. Dit Apple-id eller dine telefonnumre vises til de personer, du kontakter, og andre kan få kontakt med dig vha. dit Apple-id og dine e-mailadresser eller telefonnumre på din konto. Du kan vælge hvilke telefonnumre eller e-mailadresser, du vil starte nye samtaler fra, og hvilke telefonnumre eller e-mailadresser, du kan modtage beskeder og svar fra, i iMessage- og FaceTime-indstillinger. Du kan tilføje og bekræfte flere kontaktoplysninger på din kontoside til Apple-id.

Apple kan registrere og lagre nogle oplysninger relateret til din brug af iMessage og FaceTime for at drive og forbedre Apples produkter og tjenester:

• Når du bruger iMessage og FaceTime, kan Apple lagre oplysninger om din brug af tjenesterne på en måde, der ikke identificerer dig.
  • iMessages, der ikke kan leveres, kan opbevares af Apple i op til 30 dage med henblik på genlevering.
  • Apple kan registrere og lagre oplysninger om FaceTime-opkald, f.eks. hvem der blev inviteret til et opkald, og din enheds netværkskonfigurationer, og lagre disse oplysninger i op til 30 dage. Apple logger ikke, om dit opkald blev besvaret, og har ikke adgang til indholdet af dine opkald.
  • Nogle apps på din enhed (herunder Beskeder og FaceTime) kan kommunikere med Apples servere for at afgøre, om andre personer kan kontaktes af iMessage eller FaceTime. Når dette sker, kan Apple lagre disse telefonnumre og e-mailadresser, der er knyttet til din konto, i op til 30 dage.

Når du bruger disse funktioner indvilliger du i, at Apple og dets datterselskaber og repræsentanter overfører, indsamler, vedligeholder, bearbejder og bruger disse oplysninger som beskrevet ovenfor.

Oplysninger indsamlet af Apple vil blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.