Emner til ACMT 2018 Mac-servicecertificeringseksamen (MAC-18A)

Læs mere om ACMT 2018 Mac-servicecertificeringseksamen (MAC-18A) og de afsnit og emner, du kan forvente.

Hvad består eksamenen af?

ACMT 2018 Mac-servicecertificeringseksamenen (MAC-18A) er en computerbaseret videnstest, som Pearson VUE tilbyder online. Der må bruges hjælpemidler under prøven, og prøvedeltagerne opfordres til at bruge referencemateriale fra Apple og ATLAS-kurser til at løse eksamenselementerne.

Du skal bestå denne eksamen (MAC-18A) og Apple Service-grundeksamenen (SVC-18A) for at få en certificering som Apple-certificeret Mac-tekniker (ACMT) 2018.

Bemærk venligst, at du skal bestå Apple Service-grundeksamenen, før du kan tage Mac-servicecertificeringseksamenen.

Eksamensoversigt

• Antal afsnit: 2
  • Antal læringsmål: 30
  • Samlet antal emner: 70
  • Score for at bestå: 80 % generelt (minimum 56 ud af 70 elementer for at bestå)
  • Varighed: 2 timer

Eksamenen starter med syv demografiske spørgsmål. Disse spørgsmål bliver ikke bedømt, og de tæller ikke mod eksamens tidsbegrænsning på to timer.

Afsnit og emner

Her er de afsnit og emner, som ACMT 2018 Mac-servicecertificeringseksamen dækker.

Fejlfinding (37 emner)

• Evaluer og isoler filsystemproblemer for macOS-baserede systemer.
  • Stillet over for et netværksrelateret kundeproblem: Evaluer, isoler, og løs problemet.
  • Identificer det mest velegnede diagnosticeringsværktøj i et givet fejlfindingsscenarie.
  • Beskriv, hvordan man bruger fejlfindingsværktøjer og relaterede procedurer.
  • Beskriv potentielle startproblemer og tilhørende løsninger.
  • Identificer de macOS-overførselsværktøjer, der skal bruges til overførsel, de typer af brugerdata, der kan overføres, og de korrekte metoder til at overføre data fra såvel en Mac som en pc.
  • Identificer de symptomer, der er et resultat af en SMC, der ikke virker korrekt.
  • Forklar, hvordan batterilevetiden for Apple-produkter forlænges.
  • Identificer processen til at oprette, konfigurere, administrere og slette brugerkonti i macOS.
  • Konfigurer FileVault 2 i macOS for at sikre data på en Mac-computer.
  • Beskriv fortrolighedsproblemstillingerne, når Lokalitetstjenester er slået til i macOS.
  • Beskriv metoden til nulstilling af en mistet firmwareadgangskode (EFI).
  • Beskriv, hvordan Time Machine i macOS kan bruges til at oprette, gendanne og administrere sikre sikkerhedskopier af data.

Reparation af Mac-familien (33 punkter)

• Identificer de materialer, der er nødvendige for at reducere skadepotentialet under service af en kundes Mac.
  • Identificer de materialer, der er nødvendige for at reducere skadepotentiale under service af Mac-modeller.
  • Demonstrer korrekt og sikker håndtering af batterier og bærbare computerkabinetter med indbygget batteri.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en iMac.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en iMac Pro.
  • Identificer sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige for sikker servicering af iMac-modeller.
  • Identificer sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige for sikker servicering af iMac Pro-modeller.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en Mac mini.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en MacBook Pro (13")
  • Identificer typer af interne stik til specifikke MacBook Pro (13")
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en MacBook Pro (15")
  • Identificer typer af interne stik til specifikke MacBook Pro 15"-modeller.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en MacBook Air.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en Mac Pro.
  • Identificer typer af interne stik til specifikke Mac Pro-modeller.
  • Identificer sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige for sikker servicering af Mac Pro-modeller.
  • Identificer specialværktøj, inventar og procedurer, der er nødvendige for at servicere en MacBook.

ATLAS-kurser

Som forberedelse til ACMT 2018 Mac-servicecertificeringseksamen anbefaler vi, at du gennemgår kurserne inden for emnet ACMT 2018 i ATLAS.