Om ældre medier i iMovie for macOS

Forbered dig på fremtidige macOS-udgivelser ved at færdiggøre iMovie-projekter, der indeholder ældre medier.

Ældre mediearkiver er kompatible med macOS Mojave, men det vil de ikke være i fremtidige macOS-udgivelser. Ældre medier kan omfatte optagelser med kameraer som f.eks. Flip Video-kameraer, optagelser med GoPro-kameraer optaget i CineForm-format, videoarkiver i DivX-format oprettet med software, optagelser med mange andre ældre kameraer eller arkiver, der er redigerer med ældre software.

Følg trinnene i denne artikel, mens din Mac kører med macOS Mojave, for at sikkerhedskopiere dine iMovie-biblioteker, og færdiggør og opdater projekter, der indeholder ældre medier.

Du kan sikre, at de medier, du opretter nu, vil være kompatible med fremtidige macOS-udgivelser, ved at bruge iMovie-understøttede kameraer.

Sådan sikkerhedskopierer du dit iMovie-bibliotek

Inden du afslutter projekter, skal du sikkerhedskopiere dit iMovie-bibliotek. Du kan lagre dit iMovie-bibliotek på en ekstern lagringsenhed, f.eks. et USB-, FireWire- eller Thunderbolt-drev, der er formateret som APFS eller MacOS – udvidet (Journaled).1 Du bør ikke lagre iMovie-biblioteker på eksterne lagringsenheder som f.eks. SD-kort, USB-flashdrev, drev, der er delt på et netværk, eller et eksternt drev eller anden disk, der bruges til Time Machine-sikkerhedskopieringer.

1. Du kan sikre, at alle eksterne medier er samlet i et bibliotek ved at konsolidere biblioteksmedierne.
  2. Klik på Finder-symbolet i Dock, og vælg Gå > Hjem på menulinjen øverst på skærmen.
  3. Åbn mappen Film, træk arkiver med navnet iMovie Library og iMovie Theater til din eksterne harddisk.2

1 APFS-formatet anbefales til enheder, der bruger macOS 10.13 eller en nyere version.

2 I de fleste tilfælde har du kun ét bibliotek, og det er placeret i mappen Film. Du kan dog have mere end ét bibliotek, og du kan have flyttet dem til en anden placering på din Mac. Sørg for at finde og sikkerhedskopiere alle iMovie-biblioteker.

Sådan afslutter du iMovie-projekter med ældre medier

Når du har sikkerhedskopieret dit bibliotek, skal du færdiggøre alle iMovie-projekter, der har ældre medier, og derefter eksportere dem som QuickTime-film.

1. Hvis du vil åbne visningen Projekter, skal du vælge Vindue > Gå til projekter eller trykke på 2.
  2. Vælg det projekt, du vil eksportere, klik på knappen Del, og vælg Arkiv.
  3. Klik på lokalmenuen Opløsning, og vælg den højest mulige opløsning.
  4. Klik på lokalmenuen Kvalitet, og vælg Høj.
  5. Klik på lokalmenuen Komprimering, og vælg Bedre kvalitet.
  6. Bemærk den anslåede arkivstørrelse under miniaturen. Du skal have mindst samme mængde ledig plads på det eksterne drev, du bruger til at sikkerhedskopiere den eksporterede QuickTime-film.
  7. Klik på Næste.
  8. Indtast et navn for projektet i feltet Arkiver som, naviger til det sted, hvor du vil arkivere arkivet, og klik på Gem.
  9. Hvis du vil sikkerhedskopiere QuickTime-filmen, skal du kopiere den til dit eksterne drev.

Sådan opdaterer du et eksporteret projekt

Hvis du vil opdatere et projekt, du allerede har eksporteret som en QuickTime-film, skal du oprette et nyt projekt, importere QuickTime-filmen og derefter tilføje nye klip i begyndelsen eller slutningen af det originale klip. Du kan også tilføje separate klik over det importerede QuickTime-arkiv på tidslinjen for at erstatte eller opdatere sektioner med nye klip. Hvis du vil føje helt nye sektioner til den eksporterede QuickTime-film, skal du opdele klippet for at tilføje nye klip ind imellem.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.