Om ældre medier i iMovie for macOS

iMovie identificerer ældre medier i iMovie-bibliotekerne for at forberede til fremtidige versioner af macOS.

Som en del af den kommende overgang til 64-bit-teknologi i macOS vises der en advarsel i iMovie om ældre mediearkiver, der ikke vil være kompatible med fremtidige versioner af macOS, som er udgivet efter macOS Mojave.

Disse mediearkiver blev typisk oprettet ved hjælp af formater eller codecs, der er baseret på QuickTime 7 – en ældre version af QuickTime, som er inkluderet i macOS Mojave til kompatibilitetsformål. Versioner af macOS efter macOS Mojave vil dog ikke længere omfatte QuickTime 7-frameworket. Hvis du vil fortsætte med at bruge disse arkiver i iMovie på versioner af macOS efter macOS Mojave, vil der i løbet af første halvdel af 2019 blive adgang til en opdateret version af iMovie, som vil omfatte en funktion til hjælp til at identificere og konvertere ældre mediearkiver.

Hvis du vil sikre, at medier, du opretter nu, fortsat vil være kompatibelt med fremtidige versioner af macOS, skal du bruge kameraer og medieformater, der understøttes af iMovie.

Ældre medieformater, der er påvirket af overgangen til 64-bit-teknologien

Support af mange ældre formater leveres af tredjepartssoftware fra kameraproducenter eller i forbindelse med installation af apps, der kan generere eller redigere videoarkiver. Denne support findes ofte som tilbehør til Quicktime 7-frameworket, som ikke vil være tilgængeligt i versioner af macOS efter macOS Mojave.

Eksempler på medier, der påvirkes af overgangen til 64-bit-teknologi, omfatter videoarkiver fra tidligere Flip Video-kameramodeller, som bruger 3ivx-codec, tidligere versioner af webvideoer, der er kodet med Sorenson-codec, og medier, der er konverteret fra dvd til DivX-formatet.

Tredjepartsudviklere vil muligvis fortsat tilbyde kompatibilitet med nogle formater ved at indbygge support direkte i deres apps. Kontakt udviklerne af tredjepartsapps for at få flere oplysninger om medieformater, der understøttes i deres apps.

Her er nogle eksempler på medieformater, der påvirkes af denne overgang:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1/VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-samling af codecs (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 og andre)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video/Video 3/YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgs Theora Video
  • ZyGoVideo

Konverter ældre mediearkiver i iMovie

Der kræves ikke nogen handlinger, før du gør dig klar til at opdatere din Mac til den næste større version af macOS efter macOS Mojave.

I den første halvdel af 2019 vil en iMovie-opdatering omfatte en funktion, der hjælper dig med at identificere og konvertere medier, der bruger QuickTime 7-frameworket.

Konverter ældre medier, der ikke er indeholdt i et iMovie-bibliotek

Hvis du vil konvertere et ældre mediearkiv, skal du åbne det med QuickTime Player (version 10.0 eller en nyere version) og derefter gemme en kopi med et nyt navn. Versioner af macOS efter macOS Mojave understøtter ikke denne metode.

Du kan også bruge Compressor til at kode et eller flere mediearkiver i et format som f.eks. H.264, HEVC eller Apple ProRes. Disse formater understøttes i versioner af macOS efter macOS Mojave. H.264 og HEVC bevarer billedkvaliteten med den mindste arkivstørrelse. ProRes bevarer den bedste billedkvalitet og giver en bedre gengivelse, når der redigeres i iMovie, men laver meget større arkiver, som bruger mere lagringsplads, end H.264- og HEVC-arkiver bruger.

Formater, der er kompatible med versioner af macOS efter macOS Mojave

Disse video-, lyd-, stillbillede- og beholderformater er ikke baseret på QuickTime 7-frameworket og vil være kompatible med iMovie på versioner af macOS efter macOS Mojave:

Videoformater

• Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inklusive AVCCAM, AVCHD Lite og NXCAM)
  • DV (inklusive DVCAM, DVCPRO og DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (kun OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stillbilledeformater

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Lydformater

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Beholderformater

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.