Om inkompatible medier i iMovie til macOS

For at være forberedt på fremtidige versioner af macOS skal du finde og konvertere inkompatible medier i dine iMovie-biblioteker.

Som en del af den kommende overgang til 64-bit-teknologi i macOS vises der en advarsel i iMovie om mediearkiver, der ikke vil være kompatible med fremtidige versioner af macOS, som er udgivet efter macOS Mojave.

Disse inkompatible mediearkiver blev typisk oprettet ved hjælp af formater eller codecs, der er baseret på QuickTime 7 – en ældre version af QuickTime, som er inkluderet i macOS Mojave til kompatibilitetsformål. Men da versioner af macOS efter macOS Mojave ikke længere omfatter QuickTime 7-frameworket, er du nødt til først at finde og konvertere inkompatible mediearkiver for fortsat at bruge disse arkiver i iMovie.

Før du opgraderer til den næste store version af macOS efter macOS Mojave, skal du sørge for at konvertere alle inkompatible mediearkiver. Efter du har opgraderet, har du ikke længere mulighed for at konvertere de inkompatible arkiver.

Hvis du vil sikre dig, at alle nye mediearkiver, du har oprettet, er kompatible med macOS efter macOS Mojave, skal du bruge kameraer og medieformater, der understøttes af iMovie.

Sådan finder og konverterer du inkompatible mediearkiver i iMovie

Når du importerer medier eller åbner et bibliotek i iMovie til macOS 10.1.11 eller nyere, kommer der et vindue frem, der viser inkompatible mediearkiver i dit bibliotek.

Hvis du vil konvertere inkompatible mediearkiver med det samme, skal du klikke på Konverter i vinduet. iMovie opretter kopier af mediearkiverne i H.264-format. De oprindelige arkiver flyttes til en mappe med inkompatible medier i iMovie, der kan findes i samme mappe som biblioteket. Dit oprindelige medie ændres ikke.

Hvis du ønsker at konvertere dem på et senere tidspunkt, kan du bruge iMovie til at scanne biblioteket og konvertere de inkompatible arkiver:

1. I iMovie skal du vælge Arkiver > Check Media for Compatibility (Kontroller medier for kompatibilitet).
  2. Klik på Konverter i vinduet med inkompatible mediearkiver.

Læs mere om, hvordan iMovie finder og konverterer inkompatible mediearkiver.

Formater, der er kompatible med versioner af macOS efter macOS Mojave

Disse video-, lyd-, stillbillede- og beholderformater er ikke baseret på QuickTime 7-frameworket og vil være kompatible med iMovie på versioner af macOS efter macOS Mojave:

Videoformater

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inklusive AVCCAM, AVCHD Lite og NXCAM)
  • DV (inklusive DVCAM, DVCPRO og DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (kun OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stillbilledeformater

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Lydformater

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Beholderformater

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Medieformater, der er påvirket af overgangen til 64-bit-teknologien

Eksempler på medier, der påvirkes af overgangen til 64-bit-teknologi, omfatter videoarkiver fra tidligere Flip Video-kameramodeller, som bruger 3ivx-codec, tidligere versioner af webvideoer, der er kodet med Sorenson-codec, og medier, der er konverteret fra dvd til DivX-formatet.

Tredjepartsudviklere vil muligvis fortsat tilbyde kompatibilitet med nogle formater ved at indbygge support direkte i deres apps. Kontakt udviklerne af tredjepartsapps for at få flere oplysninger om medieformater, der understøttes i deres apps.

Her er nogle eksempler på medieformater, der påvirkes af denne overgang:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1/VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-samling af codecs (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 og andre)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video/Video 3/YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgs Theora Video
  • ZyGoVideo

Konverter inkompatible medier, der ikke er indeholdt i et iMovie-bibliotek

Hvis du vil konvertere et inkompatibelt mediearkiv, skal du åbne det med QuickTime Player (version 10.0 eller nyere) og derefter gemme en kopi med et nyt navn. Versioner af macOS efter macOS Mojave understøtter ikke denne metode.

Du kan også bruge Compressor til at kode et eller flere mediearkiver i et format som f.eks. H.264, HEVC eller Apple ProRes. Disse formater understøttes i versioner af macOS efter macOS Mojave. H.264 og HEVC bevarer billedkvaliteten med den mindste arkivstørrelse. ProRes bevarer den bedste billedkvalitet og giver en bedre gengivelse, når der redigeres i iMovie, men laver meget større arkiver, som bruger mere lagringsplads, end H.264- og HEVC-arkiver bruger.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.