Hvis kameraet eller blitzen på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Læs denne artikel for at finde ud af, hvad du skal gøre, hvis dine billeder er slørede, eller kameraskærmen er sort.

Fjern etui, tilbehør eller beskyttelsesfilm, og test kameraet

1. Fjern etui, tilbehør eller beskyttelsesfilm, da dette muligvis kan blokere for kameraet eller blitzen eller betyde, at der er placeret en magnet tæt på kameraet.

2. Test kameraet ved at prøve at tage et billede.

3. Test LED-blitzen:

1. Afprøv lommelygten i Kontrolcenter på din iPhone eller Kontrolcenter på din iPad. På iPhone X eller en nyere model eller iPad: Skub ned fra øverste højre hjørne af skærmen. På iPhone 8 eller en tidligere model: Skub op fra skærmens nederste kant.

2. Tryk på knappen Lommelygte symbol for lommelygte.

for at vælge en anden indstilling.

En konfigurationsprofil, herunder en Mobile Device Management-profil (MDM), kan deaktivere kameraet.

Kontakt Apple-support

Hvis kameraet eller blitzen stadig ikke fungerer korrekt, kan du kontakte Apple-support for at undersøge dine servicemuligheder.

Hvis du vil prøve flere trin på egen hånd

Hvis du foretrækker det, er her nogle flere trin, du kan prøve på egen hånd, hvis kameraet ikke virker. Du er muligvis stadig nødt til at kontakte Apple-support efter at have fulgt disse trin.

1. Hvis billedet er sløret, skal du rengøre objektiverne foran og bagpå med en mikrofiberklud. Hvis du kan se snavs inde i objektiverne, skader på din iPhone i nærheden af kameraet, eller hvis kameraobjektiverne ser ud til at være forkert justeret eller blokeret, kan du kontakte Apple-support for at undersøge dine servicemuligheder.

2. Hvis du ser bevægelsessløring i situationer med svagt lys, og du bruger en objektivkonverter, et metaletui eller en magnetisk objektivholder, skal du prøve at fjerne tilbehøret.

3. Genstart din iPhone, iPad eller https://support.apple.com/HT210632">iPod touch.

4. Opdater din iPhone til den nyeste version af iOS.

5. Test kameraet igen ved at prøve at tage et billede. Hvis din enhed har et kamera foran og bagpå, skal du tjekke, om et af dem eller begge ikke fungerer. Tryk på knappen RoterDer er ikke angivet et alternativ til billede for at skifte kamera.