Apple‑id og anonymitet

Apple‑id er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

• Når du logger ind med dit Apple-id, slår du tjenester som iCloud, App Store, iMessage og Find min iPhone til på denne iPhone.
  • Visse data, inkl. dine kontakter, kalendere, fotos, dokumenter, sundheds- og aktivitetsoplysninger og andre appdata, sendes til Apple til opbevaring og sikkerhedskopiering på dine vegne.
  • Desuden forbindes din enhed med dit Apple-id for at forsyne dig med bedre service og support.

Dit Apple-id og alle Apples tjenester er opbygget helt fra bunden med det formål at beskytte din anonymitet. Vi arbejder hårdt på kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre. Når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag.

Et Apple-id er den personlige konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som iCloud, App Store, iTunes Store, iMessage og FaceTime og til at få adgang til dit indhold på alle dine enheder og internettet. Dit Apple-id indeholder de oplysninger, du bruger til at logge ind med, samt kontakt-, betalings- og sikkerhedsoplysninger, f.eks. godkendte telefonnumre eller sikkerhedsspørgsmål, som du skal bruge til alle Apples tjenester. Enhedens navn, serienummer og andre hardware-id'er opbevares også for at forsyne dig med bedre service og support. Du kan redigere oplysningerne om dit Apple-id og se en liste over dine enheder på kontosiden til dit Apple-id (https://appleid.apple.com)

Når du logger ind med dit Apple-id, vil du slå tjenester som iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, FaceTime og Find min iPhone til på denne iPhone. Kontooplysningerne til dit Apple-id bruges med hver tjeneste, og visse data fra din enhed, inkl. dine kontakter, kalendere, fotos, dokumenter, sundheds- og aktivitetsoplysninger, Safari-faner samt andre appdata, sendes til Apple til opbevaring og sikkerhedskopiering på dine vegne.

iCloud og anonymitet

Logge ind på iCloud

Når du bruger iCloud, sendes visse data, som du opbevarer på din enhed, automatisk til Apple, hvor de opbevares. På den måde kan du automatisk få adgang til dine data på alle dine iCloud-kompatible enheder eller computere (“Enheder”). Disse data kan inkludere:

• Kontakter
  • Kalendere
  • Påmindelser
  • Bogmærker
  • Safari-faner
  • Sundhedsdata
  • Hjemmedata
  • Noter
  • Fotos
  • Dokumenter
  • Wallet-data
  • Nøglering og adgangskoder
  • Enheds- og kontoindstillinger
  • Data fra tredjepartsapps, som bruger iCloud

iCloud-sikkerhedskopiering er også slået til for at sikre, at du har en aktuel sikkerhedskopi af dataene på din enhed, hvis du skulle have brug for at erstatte eller gendanne dem.

Du kan altid i Indstillinger på din enhed justere, hvilke funktioner i iCloud der skal være slået til, og hvilke data der skal sendes til iCloud.

iCloud-datasikkerhed

iCloud beskytter dine oplysninger ved at kryptere dem, når de sendes, opbevarer dem i iCloud i et krypteret format og bruger sikre tokens til godkendelse. Apple bruger kryptering fra start til slut til visse oplysninger. Det betyder, at det kun er dig, der kan få adgang til disse oplysninger og kun på enheder, hvor du er logget ind på iCloud. Ingen, ikke engang Apple, kan få adgang til oplysninger, der er beskyttet med kryptering fra start til slut. Der er flere oplysninger om datasikkerhed i iCloud på https://support.apple.com/da-dk/HT202303

I nogle tilfælde kan dine iCloud-data blive opbevaret på tredjeparters servere, men Apple udleverer aldrig krypteringsnøgler til tredjeparter.

iCloud-nøglering

iCloud-nøglering holder dine brugernavne og adgangskoder til Safari-websteder samt oplysninger om kreditkort og Wi-Fi-netværk ajour og tilgængelige på alle dine enheder. Den kan også opbevare de kontooplysninger, du bruger til Mail, Kontakter, Kalender, Beskeder, Facebook, Twitter, LinkedIn og andre internetkonti og automatisk føje disse oplysninger til alle dine enheder.

iCloud-nøglering bruger kryptering fra start til slut og er udviklet, så det kun er dig, der kan få adgang til disse oplysninger og kun på enheder, hvor du er logget ind på iCloud. Ingen, ikke en gang Apple, kan få adgang til dataene i din iCloud-nøglering. Du kan altid vælge at slå iCloud-nøglering fra i indstillingerne til iCloud.

iCloud-sikkerhedskopiering

Når du bruger iCloud-sikkerhedskopiering, kan sikkerhedskopien indeholde fotos, videoer, beskeder (iMessage-beskeder, sms'er og mms'er), data fra appen Sundhed og andre appdata, lokalitetsindstillinger (f.eks. lokalitetsbaserede påmindelser, som du har indstillet), Visuel telefonsvarer, enhedsindstillinger, enhedskarakteristika og andre data fra din iOS-enhed afhængigt af dine indstillinger.

Du kan få iCloud til at standse sikkerhedskopieringen af din enheds appdata til en speciel app ved at gå til Indstillinger, trykke på dit Apple-id, trykke på iCloud, trykke på Lagringsplads, trykke på Sikkerhedskopier, vælge den iOS-enhed, der er aktiveret til sikkerhedskopiering, og slå kontakten fra ud for de apps, som du ikke vil sikkerhedskopiere.

Du kan slå iCloud-sikkerhedskopiering helt fra i indstillingerne til iCloud og bruge iTunes til at sikkerhedskopiere din iOS-enhed til din computer. Du fjerner dine sikkerhedskopidata helt fra iCloud ved at slette dine individuelle sikkerhedskopier, før du slår iCloud-sikkerhedskopiering fra. Ellers opbevares sikkerhedskopidataene i op til 180 dage.

Dele data med iCloud

Hvis du bruger iCloud til at dele arkiver – enten offentligt eller privat – i Noter, Pages, Numbers, Keynote og visse tredjeparters apps, vil Apple opbevare og have adgang til det delte arkiv. Dit for- og efternavn, som er forbundet med din konto, og arkivnavnet vil være tilgængelige for alle, som har adgang til linket, der deles, ligegyldigt om det delte er privat eller offentligt. De private deltageres identitet bliver ikke gjort tilgængelig for nogen, som ikke er blevet inviteret til og har accepteret den private deling.

iCloud og apps

Nogle apps bruger iCloud til at opbevare data og indhold, som du leverer til appen, så du kan få adgang til dataene på alle dine iCloud-kompatible enheder. Appen kan vælge at opbevare nogle af eller alle dine data i iCloud. Tredjepartsapps kan anmode om, at “du bliver slået op”, så andre brugere af den pågældende app kan se dit for- og efternavn, når de søger efter Apple-id.

Du kan få en app til at holde op med at opbevare data i iCloud ved at slå appen fra i indstillingerne til iCloud under Apps, der bruger iCloud.

Find min iPhone

Når du logger ind og slår iCloud til på din enhed, slås visse funktioner i Find min iPhone automatisk til. De omfatter muligheden for at afspille en lyd på din enhed, eksternt låse og vise en besked samt ekstern sletning. Hvis Lokalitetstjenester også er slået til, kan Find min iPhone også hjælpe dig med at finde din enhed på et kort eller vise, hvor tilsluttet tilbehør sidst var forbundet. Hvis du vælger at slå funktionen Send sidste lokalitet til, sendes din enheds sidst kendte lokalitet automatisk til Apple, hver gang din enheds batteriniveau er meget lavt.

Når du slår Find min iPhone til på din iPhone, slås den automatisk til på et parret Apple Watch også. Du kan også slå Find min iPhone til for et Apple Watch, hvilket vil slå den til på din parrede iPhone.

Når du bruger Find min iPhone sendes din enheds lokalitet samt oplysninger om din enhed og din konto til Apple, hvor de opbevares, så Apple kan forsyne dig med tjenesten. Din enheds lokalitet sendes kun til Apple, hvis du aktivt anmoder om en enheds eller et tilbehørs lokalitet. Apple opbevarer lokalitetsoplysninger og gør dem tilgængelige for dig i 24 timer, efter at de er slettet.

Du kan slå Find min iPhone fra på din enhed ved at åbne Indstillinger > Apple-id > iCloud > Find min iPhone, og slå kontakten Find min iPhone fra.

Find min Mac og Del min lokalitet

Når Lokalitetstjenester er slået til, kan du dele din enheds aktuelle lokalitet med andre, som du vælger vha. Find mine venner og Del min lokalitet. Når du bruger disse funktioner, sendes din lokalitet kun til Apple, hvis det er på anmodning fra en ven, som du deler med, og opbevares i 2 timer, hvorefter den slettes.

Find mine venner og Del min lokalitet er kun slået til, når du aktivt vælger at dele din lokalitet med en anden.

Apple-tjenester, der kræver iCloud

Hvis du vil bruge Apple-tjenester som Apple Pay, Aktivitetsdeling, Hjem, Handoff, Universel udklipsholder og lås op med Apple Watch, skal du være logget ind på iCloud på din enhed. Men du behøver ikke at bruge alle funktionerne i iCloud. Du kan i indstillingerne til iCloud på din enhed slå de iCloud-funktioner fra, som du ikke vil bruge.

Logge ud af iCloud

Hvis du ønsker at holde op med at bruge iCloud på din iOS-enhed og et evt. parret Apple Watch, kan du logge ud af iCloud ved at gå til Indstillinger, trykke på dit Apple-id og trykke på knappen Log ud. Hvis du vil holde op med at bruge iCloud på din Mac, skal du gå til vinduet iCloud i Systemindstillinger og logge ud af iCloud. Det vil muligvis kræve adgangskoden til dit Apple-id.

Familiedeling

Familiedeling giver mulighed for at dele indhold, position og oplysninger om brug af skærm mellem familiemedlemmer. Alle medlemmer af din familie vil få adgang til dine køb og til din købshistorik. Hvis du slår deling af køb til, modtager familiearrangøren også kvitteringer for evt. køb foretaget i App Store, Apple Books og iTunes. Du kan skjule køb ved at slå Del mine køb fra i indstillingerne til Familiedeling. Hvis du vælger at dele din lokalitet med din familie, vil alle familiemedlemmer, som du deler med, kunne se lokaliteten på alle dine enheder, medmindre du vælger ikke at slå Find min iPhone til i Lokalitetstjenester under indstillingen Systemtjenester på din enhed. Hvis du aktiverer Skærmtid for Familie, kan du se visse oplysninger om din families skærmanvendelse og indstille tidsgrænser, hvis du vælger det. Kun familiemedlemmer, der har tilladelse til det, kan se hinandens oplysninger om skærmanvendelse.

iMessage og FaceTime

Når du logger ind med dit Apple-id på din iPhone, logges du automatisk ind på iMessage og FaceTime. Dit Apple-id eller dine telefonnumre vises til de personer, du kontakter, og andre kan få kontakt med dig vha. dit Apple-id og dine e-mailadresser eller telefonnumre på din konto.  Du kan finde ud af mere om iMessage og FaceTime og Anonymitet ved at gå ind på Indstillinger > Beskeder > “Om iMessage og FaceTime og Anonymitet.”

iTunes og App Store og Music

Når du logger ind med dit Apple-id på din iPhone, logges du automatisk ind på iTunes Store, App Store og Apple Music, så du hurtigt og let kan købe ind eller begynde at bruge Apple Music. De køb, du vælger at foretage, registreres i vores systemer, så du altid kan hente dem igen. Hvis du bruger Apple Music, kan din lyttehistorik blive opbevaret og brugt til at levere personlige anbefalinger i “Til dig”. Du kan i indstillingerne til Apple Music vælge ikke at dele din lyttehistorik.

Desuden vil iCloud, hvis iTunes Match er tilgængeligt i dit område, og du bruger iTunes Match, indsamle oplysninger om medier i dit iTunes-bibliotek og enten matche medier til sange, der er tilgængelige i iTunes Store, eller overføre sange, der ikke kan matches, hvorefter du kan få adgang til disse sange fra gyldige enheder.

Der er flere oplysninger om iTunes og App Store og Music i “Om Butikker og anonymitet”

Game Center

Når du logger ind med dit Apple-id på din iPhone, logges du automatisk ind på Game Center. Med Game Center kan du være med i spilrelaterede aktiviteter, inklusive, men ikke begrænset til, resultattavler, spil med flere deltagere og forfølge dine bedrifter.

Når du bruger Game Center, vil dit kaldenavn i Game Center og evt. tilhørende data være synlige for andre brugere. Når du spiller et spil, der understøtter flere deltagere, vil andre brugere, som får adgang til Game Center fra det samme spil på det samme Wi-Fi-netværk, lokale netværk eller inden for Bluetooth-rækkevidde, kunne se, at du er i nærheden (medmindre du slår funktionen fra), og se dit kaldenavn. Det er kun brugere, som du har inviteret til at være venner, der kan se dit rigtige navn. Brugere, som du ikke har inviteret som venner, kan kun se dit kaldenavn.

Brugsdata

Vi indsamler også data om din brug af iCloud for at levere og forbedre tjenestens kvalitet. For at hjælpe med at håndtere kundeproblemer, hvis de opstår, kan nogle af disse data blive knyttet til dit Apple-id. Vi kan bruge din IP-adresse til at afgøre hvilken by eller hvilket land, du tilgår tjenesten fra, men vi gemmer den ikke.

Oplysninger modtaget af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/dk/privacy

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.