Apple‑id og anonymitet

Apple‑id er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

• Når du logger ind med dit Apple-id, bliver tjenester som iCloud, App Store, iMessage og Find slået til på denne iPhone.
  • Visse oplysninger, herunder dine kontakter, kalendere, fotos, dokumenter, sundheds-, aktivitets- og andre appdata, vil blive sendt til Apple, som opbevarer og sikkerhedskopierer dem på dine vegne.
  • Desuden forbindes din enhed med dit Apple-id for at forsyne dig med bedre service og support.

Dit Apple-id og alle Apples tjenester er opbygget helt fra bunden med det formål at beskytte din anonymitet. Vi arbejder hårdt på kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre. Når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag.

Et Apple-id er den personlige konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som iCloud, App Store, andre af Apples onlinebutikker, iMessage og FaceTime og til at få adgang til dit indhold på alle dine enheder og internettet. Dit Apple-id indeholder de oplysninger, du bruger til at logge ind med, samt kontakt-, betalings- og sikkerhedsoplysninger, f.eks. godkendte telefonnumre eller sikkerhedsspørgsmål, som du skal bruge til alle Apples tjenester. Apple opbevarer enhedens navn, serienummer og andre hardware-id'er med henblik på at give dig bedre service og support, herunder at vise status for garantien på din enhed og kontrollere, om du er berettiget til servicetilbud. Du kan redigere oplysningerne om dit Apple-id og se en liste over dine enheder på kontosiden til dit Apple-id på appleid.apple.com.

Når du logger ind med dit Apple-id, bliver tjenester som iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, FaceTime og Find slået til på denne iPhone. Kontooplysningerne til dit Apple-id bruges med hver tjeneste, og visse data fra din enhed, inkl. dine kontakter, kalendere, fotos, dokumenter, sundheds- og aktivitetsoplysninger, Safari-faner samt andre appdata, sendes til Apple til opbevaring og sikkerhedskopiering på dine vegne.

iCloud og anonymitet

Logge ind på iCloud

Når du bruger iCloud, sendes visse data, som du opbevarer på din enhed, automatisk til Apple, hvor de opbevares. På den måde kan du automatisk få adgang til dine data på alle dine iCloud-kompatible enheder eller computere (“enheder”). Disse data kan inkludere:

• Kontakter

• Kalendere

• Påmindelser

• Bogmærker

• Safari-faner

• Sundhedsdata

• Hjem-data

• Noter

• Fotos

• Dokumenter

• Wallet-data

• Nøglering og adgangskoder

• Enheds- og kontoindstillinger

• Data fra tredjepartsapps, som bruger iCloud

iCloud-sikkerhedskopiering er også slået til for at sikre, at du har en aktuel sikkerhedskopi af dataene på din enhed, hvis du skulle have brug for at erstatte eller gendanne dem.

Du kan altid i Indstillinger på din enhed justere, hvilke funktioner i iCloud der skal være slået til, og hvilke data der skal sendes til iCloud.

iCloud-datasikkerhed

iCloud beskytter dine oplysninger ved at kryptere dem, når de sendes, opbevarer dem i iCloud i et krypteret format og bruger sikre tokens til godkendelse. Apple bruger kryptering fra start til slut til visse oplysninger. Det betyder, at det kun er dig, der kan få adgang til disse oplysninger og kun på enheder, hvor du er logget ind på iCloud. Ingen, ikke engang Apple, kan få adgang til oplysninger, der er beskyttet med kryptering fra start til slut. Der er flere oplysninger om datasikkerhed i iCloud på https://support.apple.com/HT202303.

I nogle tilfælde kan dine iCloud-data blive opbevaret på tredjeparters servere; men Apple udleverer aldrig krypteringsnøgler til tredjeparter.

iCloud-nøglering

iCloud-nøglering holder dine brugernavne og adgangskoder til Safari-websteder samt oplysninger om kreditkort og Wi-Fi-netværk ajour og tilgængelige på alle dine enheder. Den kan også opbevare de kontooplysninger, du bruger til Mail, Kontakter, Kalender, Beskeder, Facebook, Twitter, LinkedIn og andre internetkonti og automatisk føje disse oplysninger til alle dine enheder.

iCloud-nøglering bruger kryptering fra start til slut og er udviklet, så det kun er dig, der kan få adgang til disse oplysninger og kun på enheder, hvor du er logget ind på iCloud. Ingen, ikke en gang Apple, kan få adgang til dataene i din iCloud-nøglering. Du kan altid vælge at slå iCloud-nøglering fra i indstillingerne til iCloud.

iCloud-sikkerhedskopiering

Når du bruger iCloud-sikkerhedskopiering, kan sikkerhedskopien indeholde fotos, videoer, beskeder (iMessage-beskeder, sms'er og mms'er), data fra appen Sundhed og andre appdata, lokalitetsindstillinger (f.eks. lokalitetsbaserede påmindelser, som du har indstillet), Visuel telefonsvarer, enhedsindstillinger, enhedskarakteristika og andre data fra din iOS og iPadOS-enhed afhængigt af dine indstillinger.

Du kan få iCloud til at standse sikkerhedskopieringen af din enheds appdata for en bestemt app ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Administrer lagringsplads > Sikkerhedskopier, vælge din iOS- eller iPadOS-enhed under Sikkerhedskopier og trykke for at slå de apps fra, som du ikke vil sikkerhedskopiere.

Du kan slå iCloud-sikkerhedskopiering helt fra i indstillingerne til iCloud og bruge Finder (macOS Catalina 10.15 eller en nyere version) eller iTunes (macOS Mojave 10.14 eller en tidligere version) til at sikkerhedskopiere din iOS- eller iPadOS-enhed til din computer. Du fjerner dine sikkerhedskopidata helt fra iCloud ved at slette dine individuelle sikkerhedskopier, før du slår iCloud-sikkerhedskopiering fra. Ellers opbevares sikkerhedskopidataene i op til 180 dage.

Dele data med iCloud

Hvis du bruger iCloud til at dele arkiver – enten offentligt eller privat – i Noter, Pages, Numbers, Keynote og visse tredjeparters apps, vil Apple opbevare og have adgang til det delte arkiv. Dit for- og efternavn, som er forbundet med din konto, og arkivnavnet vil være tilgængelige for alle, som har adgang til linket, der deles, ligegyldigt om det delte er privat eller offentligt. De private deltageres identitet bliver ikke gjort tilgængelig for nogen, som ikke er blevet inviteret til og har accepteret den private deling.

iCloud og apps

Nogle apps bruger iCloud til at opbevare data og indhold, som du leverer til appen, så du kan få adgang til dataene på alle dine iCloud-kompatible enheder. Appen kan vælge at opbevare nogle af eller alle dine data i iCloud. Tredjepartsapps kan anmode om, at du bliver slået op, så andre brugere af den pågældende app kan se dit for- og efternavn, når disse brugere søger efter Apple-id.

Du kan få en app til at holde op med at opbevare data i iCloud ved at slå appen fra. Det gør du ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud og trykke for at slå apps fra, der vises under Apps, der bruger iCloud.

Find

Når du logger ind og slår iCloud til på din enhed, slås visse funktioner i Find automatisk til. Det er f.eks. muligheden for at afspille en lyd på din enhed, låse den eksternt og vise en besked på den samt slette den eksternt. Dine enheder med en sikkerhedschip bliver også beskyttet med Aktiveringslås, så den ikke kan slettes og aktiveres igen uden din adgangskode. Når du slår Find til på din iPhone, bliver funktionen også slået til automatisk på et parret Apple Watch. Du kan også slå Find til for et Apple Watch. Så bliver funktionen også slået til på din parrede iPhone.

Når du bruger Find, sendes din enheds lokalitet samt oplysninger om din enhed og din konto til Apple, hvor de opbevares, så vi kan levere tjenesten til dig. Din enheds lokalitet sendes kun til Apple, hvis du aktivt anmoder om en enheds eller et tilbehørs lokalitet. Apple opbevarer lokalitetsoplysninger og gør dem tilgængelige for dig i 24 timer, efter at de er slettet. Når Lokalitetstjenester er slået til, kan du også vælge at dele din enheds aktuelle lokalitet ved hjælp af Find og Del min lokalitet. Når du bruger disse funktioner, sendes din lokalitet kun til Apple, hvis det er på anmodning fra en ven, som du deler med, og opbevares i to timer, hvorefter den slettes. Find og Del min lokalitet er kun slået til, når du aktivt vælger at dele din lokalitet med en anden.

Find kan hjælpe dig med at lokalisere dine enheder på et kort, hvis Lokalitetstjenester er slået til. Hvis du vælger at slå funktionen Send sidste lokalitet til, sendes din enheds sidst kendte lokalitet automatisk til Apple, hver gang din enheds batteriniveau er meget lavt.

Find kan hjælpe dig med at finde enheder, selv hvis de ikke har internetforbindelse, ved hjælp af Find-netværket, som er et crowdsource-netværk af deltagende Apple-enheder. Enheder i Find-netværket bruger trådløs Bluetooth-teknologi til at registrere manglende enheder eller kompatible genstande i nærheden og rapportere deres omtrentlige lokalitet tilbage til ejeren. Interaktionen er krypteret fra start til slut, og Apple kan ikke se lokaliteten af nogen offline-enhed eller rapporterende enhed. Når din enhed deltager i Find-netværket, kan den både findes af netværket og anonymt hjælpe med at finde andre manglende enheder. Du kan vælge, at din enhed ikke skal deltage i Find-netværket, ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Find og trykke for at deaktivere Find-netværket.

Du kan slå Find og Aktiveringslås fra på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Find > Find min iPhone eller Find min iPad og trykke for at deaktivere Find min iPhone eller Find min iPad og på din Mac ved at gå til Systemindstillinger > Apple-id > iCloud og fravælge Find min Mac på listen over Programmer på denne Mac, der bruger iCloud.

Apple-tjenester, der kræver iCloud

Hvis du vil bruge Apple-tjenester som Apple Pay, Aktivitetsdeling, Hjem, Handoff, Universel udklipsholder og Lås op med Apple Watch, skal du være logget ind på iCloud på din enhed. Apple bruger dit iCloud-abonnement til at bekræfte, at du ret til at indstille og bruge sikker kameraoptagelse i appen Hjem. Apple har ikke adgang til indholdet af dine kameraoptagelser. Du behøver ikke at bruge alle iCloud-funktioner og kan i indstillingerne til iCloud på din enhed slå de iCloud-funktioner fra, som du ikke vil bruge.

Logge ud af iCloud

Hvis du vil holde op med at bruge iCloud på din iOS- eller iPadOS-enhed og et evt. parret Apple Watch, kan du logge ud af iCloud ved at gå til Indstillinger > [dit navn] og trykke på Log ud. Hvis du vil holde op med at bruge iCloud på din Mac, skal du gå til vinduet Systemindstillinger > Apple-id > Oversigt og logge ud af iCloud. Det vil muligvis kræve adgangskoden til dit Apple-id.

Kommunikation med dig

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter, du ejer, og dine abonnementer på Apple-tjenester, til at sende dig information om iCloud og andre Apple-produkter, tjenester og tilbud, der måske interesserer dig, inkl. Apple One. Hvis du køber et abonnement på Apple One, sender vi dig muligvis e-mails og push-notifikationer om funktionerne i de tjenester, du har valgt at abonnere på. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com.

Familiedeling

Med Familiedeling kan du dele bestemt indhold, lokalitet, abonnementer og oplysninger om skærmbrug blandt familiemedlemmer; familiearrangøren kan vælge hvilke delte funktioner, der skal slås til. Hvis Familiedeling er slået til for Apple Music, Apple TV, Apple Arcade eller Apple News+, vil familiemedlemmer fortsat logge ind på hver tjeneste med deres egne Apple-id'er, så deres individuelle biblioteker og anbefalinger holdes private, mens de kan benytte sig af familieabonnementet. Når Familiedeling aktiveres for iCloud-lagring får hvert familiemedlem ligeledes adgang til familiens aftale om lagringsplads, mens de individuelle konti og arkiver holdes adskilt.

Hvis Deling af køb er aktiveret, kan medlemmer af din familie automatisk få adgang til mange af dine tidligere og fremtidige køb i App Store, Apple Books og Apple Music, med mindre du vælger at skjule disse køb. Hvis du vil skjule køb, kan du skjule individuelle køb i iTunes, Apple Books og App Store, eller du kan deaktivere Del mine køb i dine personlige indstillinger for Familiedeling; familiearrangøren vil fortsat modtage kvitteringer for køb foretaget i App Store, Apple Books og Apple Music, selvom du har skjult dine køb.

Hvis du vælger at dele din lokalitet med din familie, vil alle familiemedlemmer automatisk kunne se placeringen af alle dine enheder i appen Find, så de kan hjælpe dig med at finde en manglende enhed eller se din aktuelle lokalitet på et kort. Du kan administrere eller slå lokalitetsdeling med individuelle familiemedlemmer fra i indstillingerne til Find på din enhed.

Hvis du er familiearrangøren og aktiverer Skærmtid for Familie, vil du kunne se visse oplysninger om din families brug af enheder. Familiearrangøren kan også vælge at indstille grænser for Skærmtid for familien, hvilket automatisk vil blive gennemtvunget for børn. Familiearrangøren kan give familiemedlemmer tilladelse til at se oplysninger om Skærmtid for andre familiemedlemmer.

iMessage og FaceTime

Når du logger ind med dit Apple-id på din iPhone, logges du automatisk ind på iMessage og FaceTime. Dit Apple-id eller dine telefonnumre vises til de personer, du kontakter, og andre kan få kontakt med dig vha. dit Apple-id og dine e-mailadresser eller telefonnumre på din konto. Du kan finde ud af mere om iMessage og FaceTime og Anonymitet ved at gå ind på Indstillinger > Beskeder og trykke på Om iMessage og FaceTime og Anonymitet.

iTunes og App Store og Music

Når du logger ind med dit Apple-id på din iPhone, bliver du automatisk logget ind på iTunes Store, App Store og Apple Music, så du hurtigt og let kan købe ind eller begynde at bruge Apple Music. De køb, du vælger at foretage, registreres i vores systemer, så du altid kan hente dem igen. Hvis du bruger Apple Music, kan din lyttehistorik blive opbevaret og brugt til at levere personlige anbefalinger i Til dig. Du kan i indstillingerne til Apple Music vælge ikke at dele din lyttehistorik.

Hvis iTunes Match er tilgængeligt i dit område, og du bruger iTunes Match, vil iCloud indsamle oplysninger om medier i dit iTunes-bibliotek og enten matche medier til sange, der er tilgængelige i iTunes Store, eller overføre sange, der ikke kan matches, hvorefter du kan få adgang til disse sange fra gyldige enheder.

Betalingsmetoder, gavekort og overførsel af penge til Apple-id-saldoen

Du skal føje en gyldig betalingsmetode til dit Apple-id for at foretage køb i App Store, iTunes, Musik m.m. Du kan tilføje en betalingsmetode i iOS ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Betaling og levering, trykke på Tilføj betalingsmetode og tilføje relevante betalingsoplysninger. Du kan tilføje betalingsoplysninger ved at indtaste oplysningerne manuelt eller ved at tage et billede af dit betalingskort. Hvis du vælger at tilføje betalingsoplysninger ved at tage et billede af dit betalingskort, vil din enhed bruge de relevante oplysninger fra billedet til at udfylde de obligatoriske felter. Billedet ses eller gemmes ikke af Apple. Apple indsamler og gemmer oplysningerne, du angiver, om betalingsmetoden, herunder kontonummer og udløbsdato, med henblik på at kunne gennemføre dine køb, overholde lovgivningen og forhindre svindel. Du kan også oplyse en fakturerings- og leveringsadresse til Apple, som kan bruges til marketing- og analyseformål, og med henblik på at overholde lovgivningen og forhindre svindel.

Hvis du har slået Apple Pay til, vil Apple kontrollere, om nogen Apple Pay-betalingsmetoder kan tilføjes som en betalingsmetode, der kan knyttes til dit Apple-id, og viser de betalingsmetoder under Fundet i Wallet. Når du udfører en transaktion med dit Apple-id, kontrollerer Apple muligvis også, om nogen tilknyttede betalingsmetoder for dit Apple-id kan bruges til Apple Pay. Hvis det er tilfældet, vælger Apple muligvis at slå Apple Pay til for den pågældende betalingsmetode for at beskytte dine betalingsoplysninger. Du kan altid ændre dine betalingsmetoder ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Betaling og levering.

Du kan købe et Apple-gavekort ved at bruge en betalingsmetode, der er knyttet til dit Apple-id, og dele gavekortet med en modtager ved at give Apple personens e-mailadresse, dit navn og beløbet på gavekortet. Du kan også skrive en besked, hvis du ønsker det. Apple bruger modtagerens oplysninger i forbindelse med salg og indløsning af gavekort, for at overholde lovgivningen og for at forhindre svindel.

Du kan også indløse et Apple-gavekort ved at indsætte værdien på gavekortet på din Apple-id-saldo. Når du indløser et Apple-gavekort, bliver oplysninger om gavekortet knyttet til din Apple-id-saldo, og oplysningerne bruges muligvis af Apple til at overholde lovgivningen og for at forhindre svindel. Visse oplysninger om din indløsning af gavekortet, f.eks. antallet af gavekort, du har indløst, bruges muligvis også til at tilpasse din indløsningsoplevelse og den kommunikation, du modtager fra Apple. Du kan fravælge at bruge oplysninger om gavekort til tilpasning ved at gå til iTunes Store, rulle til bunden, trykke på Apple-id > Vis Apple-id og trykke for at slå Personlige anbefalinger fra.

Brugsdata

Vi indsamler også data om din brug af iCloud for at levere og forbedre tjenestens kvalitet. For at hjælpe med at håndtere kundeproblemer, hvis de opstår, kan nogle af disse data blive knyttet til dit Apple-id. Vi kan bruge din IP-adresse til at afgøre hvilken by eller hvilket land, du tilgår tjenesten fra, men vi gemmer den ikke.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.