Brug af begge læseretninger for arabisk og hebraisk i Pages, Numbers og Keynote

Læs mere om, hvordan du opretter og redigerer dokumenter med tekst fra højre mod venstre.

Når du bruger et sprog med brug af begge retninger, er standardskriveretningen for tekst, tekstfelter og tabeller højre mod venstre. Når du første gang indtaster tekst i et dokument, bestemmer tastatursproget skriveretningen.

Sådan tjekker du dit sprog

Du kan bruge sprog med begge læseretninger som f.eks. arabisk og hebraisk i Pages, Numbers og Keynote. Læs mere om, hvordan du føjer et sprog til indtastningsenheder på din Macføjer et tastatur til din iPhone, iPad eller iPod touch og ændrer sproget på iCloud.com.

Oprettelse af et dokument

Når du har tilføjet et sprog med begge læseretninger, skal du vælge en skabelon for at oprette dit dokument.

• På Mac: Vælg Arkiv > Ny, og vælg en skabelon. Vælg et sprog med begge læseretninger nederst til højre, og klik på Vælg.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på +, vælg et sprog med begge læseretninger øverst til venstre, og tryk på en skabelon.
  • iCloud.com: Klik på Tilføj knap, vælg et sprog med begge læseretninger øverst til højre, vælg en skabelon, og klik på Vælg.

Sådan indstiller du sproget for et eksisterende dokument

Når du opretter et nyt dokument, bruges det samme sprog, som din enhed bruger. Læs mere om, hvordan du ændrer sproget på din Mac og ændrer sproget på din iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du vil ændre sproget for et eksisterende dokument, skal du følge denne vejledning for din enhed.

På din Mac:

1. Vælg Arkiv > Avanceret > Sprog & område.
  2. Vælg et sprog.
  3. Klik på OK.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på knappen Mere, og tryk derefter på Sprog & område.
  2. Tryk på Sprog, og vælg et sprog.
  3. Tryk på Område, og vælg et område.
  4. Tryk på OK.

Sådan arbejder du med tekst og tabeller med begge læseretninger

Du kan have tekst i samme dokument, der både kan læses fra højre mod venstre og fra venstre mod højre. Læs mere om, hvordan du vender læse- eller skriveretningen for en tabel og meget mere.

Skift skriveretning

På Mac eller iCloud.com: Klik på knappen Formater, og klik derefter på knappen Højre mod venstre

På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på knappen Formater, og tryk derefter på knappen Højre mod venstre.

Vend retningen i en tabel

På Mac eller iCloud.com: Klik på en tabel, klik på knappen Formater, og klik derefter på Omvendt tabelretning eller Omvendt tabelretning.

På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på en tabel, tryk på knappen Formater, og rul ned, og tryk på Omvendt tabelretning.

Vend retningen i et ark

Sådan vender du retningen i alle tabeller i et ark i et Numbers-dokument:

1. Tryk eller klik på et ark.
  2. Tryk eller klik på Omvendt arkretning.

Brug modstående sider

Du kan indstille dit Pages-dokument som et dobbeltopslag. Siderne vises med retningen højre mod venstre, når du indstiller et sprog med begge læseretninger.

Hvis du vil bruge modstående sider i et nyt dokument, skal du vælge en bogskabelon i skabelonvælgeren. Hvis du vil bruge modstående sider i et eksisterende dokument, skal du følge vejledningen for din enhed:

• På Mac: Klik på Dokumentindstillinger øverst til højre, og vælg derefter Modstående sider.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på knappen Mere, tryk på Dokumentlayout , tryk på knappen Info om dokument, og rul ned til Modstående sider, og slå det til.

Sådan arbejder du med tekst med begge læseretninger i diagrammer

Når du indstiller et sprog med begge læseretninger, så vil tekstretningen, formatterede tal, datoer og mærker i diagrammer blive vist fra højre mod venstre.

Diagrammer med tekst fra højre mod venstre