Apple TV-appen og anonymitet

Dine afspilninger, søgninger, køb og din enhedstillidsscore bruges til at give dig en personlig oplevelse, forbedre tjenesten, sende dig notifikationer og forhindre svindel. Enhedens serienummer kan blive brugt til at kontrollere, om du er berettiget til tilbud.

Apple TV-appen er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Privacy Icon

• Apple TV‑appen samler dine foretrukne tv-udsendelser og film på et sted og anbefaler andet indhold, du måske vil kunne lide.
  • Apple indsamler oplysninger om dine køb, overførsler og aktiviteter i Apple TV-appen, og det indhold, du ser, og hvor du ser det i Apple TV-appen samt i tilknyttede apps på alle dine understøttede enheder. Vi bruger disse oplysninger til at levere tjenesten og til at forbedre Apple TV-appen for dig og andre brugere.
  • Vi indsamler også oplysninger om dine køb, dine overførsler og din aktivitet i Apple TV-appen, det indhold, du ser, og hvor du ser det, for at skræddersy funktioner, tilbyde personlige anbefalinger og sende dig notifikationer. Du kan framelde dig brugen af data til dette formål, som beskrevet herunder.
  • Vi bruger oplysninger om de film og tv-udsendelser, du køber og henter, til at tilbyde reklamer, så søgereklamer i App Store, Apple News og Værdipapirer, hvor de er tilgængelige, er relevante for dig. Du har valgmuligheder, hvad angår disse reklamer, som beskrevet herunder.
  • For at finde og forhindre svindel bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enhedstillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.

Med Apple TV kan du se alle dine foretrukne tv-udsendelser og film samlet på et sted. Du kan se indhold, du har lejet eller købt af Apple. Hvis det er tilgængeligt, kan du også få adgang til indhold gennem Apple TV+, Apple TV-kanaler og dine tilknyttede videoapps fra tredjeparter. Du kan få adgang til alt dette indhold via Apple TV-appen på alle dine understøttede enheder, der er logget ind med det samme Apple‑id.

Tilvejebringelse af Apple TV-appen

Vi bruger dine personlige data til at levere tjenesterne og funktionerne i Apple TV-appen. Disse oplysninger inkluderer dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger.

Apple indsamler oplysninger om, hvad du køber, og hvad du ser i Apple TV-appen på alle understøttede enheder, der er logget ind med det samme Apple-id. Apple opbevarer disse oplysninger sammen med dit Apple‑id, så vi kan vise, hvad du ser, på dine understøttede enheder. Når du logger ind på apps fra tredjeparter, bruges oplysninger om, at du abonnerer på disse tjenester, til at vise det indhold, du har adgang til. Hvis du giver tilladelse til, at en tredjepartsapp kan knyttes til Apple TV-appen, vil Apple indsamle og opbevare oplysninger om, hvad du ser, fra den pågældende app på alle dine understøttede enheder samt status for dit abonnement. Apple-apps med understøttet indhold, f.eks. Apple Music, opretter automatisk forbindelse, når du starter med at bruge Apple TV-appen.

Oplysningerne, om hvad du ser, omfatter hvad du har afspillet, hvornår du har afspillet det, på hvilken enhed det blev afspillet og hvor du satte afspilningen på pause eller stoppede med at se indholdet. Vi indsamler også en detaljeret afspilningshistorik for Apple TV-kanaler og Apple TV+.

Hvis du giver Apple TV‑appen adgang til din lokalitet, bruges din lokalitet til at finde ud af, hvad der er tilgængeligt i dit område, herunder lokalt indhold som livekampe, begivenheder og nyheder. Noget indhold inkluderer geografisk relevante reklamer.

Forbedring af Apple TV‑appen

Apple indsamler oplysninger om din brug af Apple TV‑appen og din konto, herunder de funktioner du bruger (f.eks. Kø eller Bibliotek), emner du søger efter, dine interaktioner med notifikationer, indholdssider du søger efter eller kigger på samt oplysninger om fejl eller nedbrud i appen og dit faktureringspostnummer. Vi bruger disse oplysninger, oplysninger om omtrentlig lokalitet, der ikke identificerer dig personligt, samt oplysninger om, hvad du ser, til at forbedre og optimere tjenesten til dig og andre brugere. Vi indsamler også oplysninger om din enhed, f.eks. typen af enhed, hvor du har fået enheden fra, versionen på operativsystemet og mængden af ledig plads på din enhed. Vi vil muligvis bruge disse oplysninger til at vurdere, om ønsket indhold kan hentes, til at forstå generelle tendenser i brugen af enheden og lagringspladsen, og om din enhed er tilsluttet via Wi-Fi eller mobilnettet. Når vi f.eks. ved, hvor meget ledig plads der er på din enhed, kan vi opbygge den funktion, der giver dig mulighed for at købe en film på din iPhone uden at skulle hente den på købstidspunktet. Hvis du bruger SharePlay til at se indhold med andre brugere, indsamler Apple TV‑appen oplysninger om, at du så indholdet under en SharePlay-session, og antallet af enheder, der deltog i sessionen, men indsamler ikke nogen oplysninger, der kan identificere deltagerne i en SharePlay-session.

Tilpasning af Apple TV‑appen

Vi tilpasser Apple TV-appen til at hjælpe dig med at finde det indhold, som er mest relevant for dig. Vi anbefaler f.eks. film, som vi mener vil interessere dig, på basis af de film, du tidligere har set. Når vi leverer indhold tilpasset til dig, bruger vi oplysninger om dine aktiviteter, herunder hvad du ser, dine køb, abonnementer, overførsler, browsing-aktiviteter og andre aktiviteter i Apple TV‑appen samt oplysninger fra din konto som f.eks. din alder.

Hvis du ikke vil have, at Apple bruger oplysninger om, hvad du ser på denne enhed i Apple TV-appen, til at tilpasse indholdet på alle enheder, der understøtter Apple TV-appen, kan du slå Brug afspilningshistorik fra i Indstillinger. På din iOS- eller iPadOS-enhed skal du gå til Indstillinger > TV > Brug afspilningshistorik. Gå til Indstillinger > Apps > TV > Brug afspilningshistorik på din visionOS- eller tvOS-enhed.

Du kan slå tilpasningsfunktioner fra i App Store, Apple Books, iTunes Store, Apple TV og Apple Podcasts og for abonnementer fra Apple ved at slå Personlige anbefalinger til dit Apple‑id fra. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Medier og køb > Vis konto på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed, og tryk derefter for at slå Personlige anbefalinger fra. I Apple TV-appen på Mac skal du gå til Konto > Kontoindstillinger > Indstillinger.

Kommunikation med dig

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter, du ejer, dine abonnementer på Apple-tjenester, de Apple-apps, du henter, og dit faktureringspostnummer, til at sende dig information om Apple TV‑appen, andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, der måske interesserer dig, inkl. Apple One. Oplysninger om enheden, f.eks. dens serienummer, eller oplysninger om dine relevante abonnementer i App Store, kan blive brugt til at kontrollere, om du er berettiget til tilbud fra Apple. Hvis du er en del af en familiedelingsgruppe, kan Apple sende dig oplysninger om produkter, tjenester og tilbud, der er tilgængelige for dig via Familiedeling. Hvis du køber et abonnement på Apple One, sender vi dig muligvis e-mails og push-notifikationer om funktionerne i de tjenester, du har valgt at abonnere på. Apple bruger muligvis også oplysninger om din aktivitet i Apple TV-appen til at sende dig e-mails og push-notifikationer om nye funktioner, nyt indhold og tilbud i Apple TV-appen. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com. Gå til Indstillinger > Notifikationer > TV på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed for at opdatere indstillingerne til notifikationer.

Reklamer

Hvis du giver Apple TV-appen adgang til din lokalitet, kan din lokalitet blive brugt til at vise dig geografisk relevante reklamer.

Hvis indstillingen Personlige reklamer er slået til i andre apps som f.eks. App Store, Apple News og Værdipapirer, bruger Apples reklameplatform muligvis dine oplysninger, herunder om de film og tv-udsendelser, du køber fra Apple, til at levere reklamer, der er mere relevante for dig, i de pågældende apps.

Hvis du ikke vil modtage reklamer, der er målrettet til dine interesser, fra Apples reklameplatform, kan du vælge at slå Personlige reklamer fra. Hvis du slår Personlige reklamer fra, kan Apple ikke bruge dine oplysninger til målrettede reklamer. Det reducerer muligvis ikke antallet af reklamer, du modtager, men reklamerne vil muligvis være mindre relevante for dig.

Du kan ændre indstillingerne til Personlige reklamer ved at gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Apple-reklamer.

Læs mere om Apple-reklamer og anonymitet på www.apple.com/dk/legal/privacy/data/da/apple-advertising.

Læs, hvordan du kan fravælge personlige reklamer i App Store, Apple News og Værdipapirer, på support.apple.com/kb/HT202074.

Deling med tredjeparter

Vi leverer visse ikke-personlige data til vores annoncører og strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne til visning i App Store samt Apple News og Værdipapirer. Vi kan f.eks. videregive begrænsede ikke-personlige data om dine transaktioner og afspilningsaktiviteter samt samlede data om brugerdemografi, f.eks. aldersgruppe, køn (hvilket muligvis kan udledes fra oplysninger som navn og velkomstbesked i din Apple‑id-konto) og område, til strategiske Apple TV-partnere, f.eks. ejere af indhold, så de kan måle resultaterne af deres kreative arbejde, opfylde krav i forbindelse med afgifter og bogføring samt forbedre deres associerede produkter og tjenester.

Hvis udbyderen af dit mobilnetværk tilbyder Apple TV+-abonnementer og gratis prøveperioder, kontrollerer Apple muligvis dit telefonnummer for at afgøre, om dette er tilgængeligt for dig via en partnerudbyder af mobilnetværk. Hvis du tilmelder dig et Apple TV+-abonnement eller en gratis prøveperiode via udbyderen af dit mobilnetværk eller en af Apples partnere, bruger Apple dit telefonnummer eller et unikt konto-id, der deles af partneren, til at identificere din konto og til at give udbyderen eller en anden partner besked om, at du har aktiveret dit abonnement. Vi bruger det telefonnummer eller unikke id, der er knyttet til dit abonnement, til at kontrollere din konto, når du logger ind, og til at forbinde dit Apple TV+-abonnement med din konto.

Hvis du logger ind på Apple TV-appen på en enhed, som ikke er fra Apple, deler Apple muligvis oplysninger med udbyderen af platformen med henblik på at sikre, at appen fungerer, så indholdet fra dine Apple TV-abonnementer, vises på platformen, og for at sikre understøttelse af platformsfunktioner som f.eks. visning af søgeresultater og personlige anbefalinger. Det kan f.eks. være oplysninger om, hvorvidt du har åbnet Apple TV-appen, og om du abonnerer på Apple TV+- og Apple TV-kanaler, hvor de er tilgængelige. Du kan vælge at stoppe deling af dine abonnementsoplysninger i indstillingerne til Apple TV-appen på din enhed, som ikke er fra Apple, men hvis du gør det, kan det begrænse mulighederne for at vise det pågældende Apple TV-indhold på platformen.

På understøttede enheder, som ikke er fra Apple, kan du vælge, om du vil dele, hvad du ser, køber eller lejer i Apple TV-appen, herunder Apple TV+- og Apple TV-kanaler og andet indhold (hvor det er tilgængeligt), med udbyderen af tredjepartsplatformen. Det kan omfatte dit profilnavn eller andre oplysninger, der bruges til at matche dine data fra Apple TV-appen med din konto eller profil på din ikke-Apple enhed. Udbyderen af platformen bruger muligvis dine oplysninger fra Apple TV-appen for at gøre det muligt at bruge visse funktioner som f.eks. at vise de udsendelser, du er i gang med at se, og personlige anbefalinger. Du kan slå dette fra i indstillingerne til Apple TV-appen på din enhed, som ikke er fra Apple. På nogle enheder bliver du ført til platformens indstillinger.

Hvis du vælger at logge ind på Apple TV-appen på en enhed, som ikke er fra Apple, bør du gennemgå platformsudbyderens vilkår, anonymitetspolitik og praksis for at forstå, hvilke data der indsamles, bruges og deles.

Opbevaring

Vi opbevarer personlige data, der er knyttet til dine køb, overførsler og din visningsaktivitet i Apple TV‑appen, i forskellige tidsrum afhængigt af forretningsmæssige årsager, kontraktmæssige forpligtelser og lovkrav. For køb og overførsler kræver det ofte en opbevaringsperiode på mindst 10 år. I nogle områder, f.eks. i Kina, kan opbevaringsperioden dog være på 30 år. Vi opbevarer også en optegnelse over dit køb og dine overførsler af indhold i mindst lige så lang tid, som du har en konto hos os, så du kan hente det pågældende indhold i overensstemmelse med vores gældende betingelser. Vi opbevarer andre oplysninger, f.eks. browsingaktivitet og søgninger, i op til to år. Nogle oplysninger, f.eks. transaktioner, men ikke oplysninger om dit opbevarede kort, kan dog opbevares som virksomhedsoptegnelser, selv efter at du har lukket din konto eller er holdt op med at bruge Apple TV‑appen.

Når du bruger et betalingskort, kan Apple opbevare og automatisk opdatere dit kortnummer og dine faktureringsoplysninger til fremtidige køb, tilbagevendende transaktioner eller anden brug, du godkender. Apple kan få disse oplysninger fra din finansielle institution eller dit betalingsnetværk og bruger muligvis også oplysningerne til godkendelse og til at forhindre svindel.

Ryd afspilningshistorik

Du kan rydde din afspilningshistorik i Apple TV‑appen i Indstillinger. I Apple TV-appen på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed skal du gå til Konto > Ryd afspilningshistorik. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Apps > TV > Ryd afspilningshistorik. Dette fjerner alle tv-udsendelser og film fra Kø og fjerner tilknytningen mellem afspilningshistorikken og din konto. Dette gælder for dine afspilningsdata, som opbevares og bruges af Apple på enheder, der bruger det samme Apple-id. Hvis du bruger en enhed, som ikke er fra Apple, og har valgt at dele, hvad du ser, med udbyderen af den pågældende platform, får det ingen betydning for de afspilningsdata, som udbyderen af platformen opbevarer, hvis du rydder din afspilningshistorik. Du bør gennemgå platformsudbyderens vilkår, anonymitetspolitik og praksis for at forstå, om du kan slette de data, udbyderen opbevarer.

Du kan fjerne individuelle emner fra Kø ved at trykke og holde nede på episoden og derefter vælge Fjern fra Kø. Hvis du vælger Fjern fra Senest set i samme menu, bliver episoden heller ikke brugt til at generere personlige anbefalinger. Apple vil dog bevare optegnelser over afspilningshistorik fra Apple TV-kanaler eller Apple TV+ til rapporteringsformål og eventuelle krav om afgifter.

Tilknyttede tredjepartsapps

Du skal give tilladelse til, at dine deltagende tredjepartsapps må oprette forbindelse til Apple TV‑appen for at begynde at dele det, du ser fra disse apps, med Apple. Når du indstiller Apple TV‑appen, bliver du muligvis bedt om at give tilladelse til flere apps på en gang. Nogle af de apps kan være apps, som du endnu ikke har installeret på enheden, og dine indstillinger anvendes, hvis de installeres senere. Hvad enten du giver tilladelse eller ej, så kan du ændre dine indstillinger for hver app i Indstillinger.

Hvis du sidenhen beslutter, at en tredjepartsapp ikke længere skal være knyttet til Apple TV‑appen, kan du altid fjerne tilknytningen af appen fra Apple TV‑appen. Så vil Apple stoppe med at indsamle dine afspilningsdata fra tredjepartsappen. I Apple TV-appen på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed skal du gå til Konto > Tilknyttede apps, vælge tredjepartsappen og slå den fra. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Apps > TV > Opret forbindelse til TV, vælge tredjepartsappen og slå den fra. Når du fjerner en tredjepartsapp fra Apple TV‑appen, kan du vælge også at fjerne alle oplysninger om afspilningsdata, som Apple har indsamlet, om indhold du har set fra den app ved at vælge muligheden Fjern og ryd afspilningshistorik. Desuden kan du altid vælge at slette alle de oplysninger om afspilningsdata, som Apple har indsamlet, om alt indhold du ser fra tredjeparter i Apple TV‑appen ved at rydde din afspilningshistorik som beskrevet ovenfor. Når du rydder din afspilningshistorik på en af disse måder, er det kun afspilningsdata fra dine tredjepartsapps, der er opbevaret og anvendt af Apple til brug for Apple TV‑appen, der bliver ryddet. Det påvirker ikke afspilningsdata, som tredjepartsappen egenhændigt besidder (f.eks. i deres egen app eller på deres egne servere).

Du bør også gennemgå deltagende tredjepartsapps’ betingelser, anonymitetspolitikker og praksis for at forstå, hvordan de bruger og deler dine afspilningsdata og relaterede oplysninger.

Gruppeanbefalinger

Hvis du vælger at slå Gruppeanbefalinger til på en Apple TV-enhed, bruges oplysninger om, hvad du ser, til at levere gruppeanbefalinger i kombination med deltagende brugere på samme Apple TV. Hvis en konto til et barn er i gruppen, inkluderes anbefalinger til børn, men barnets afspilningshistorik bruges ikke. Du kan altid slå Gruppeanbefalinger fra for din konto ved at gå til Indstillinger > Brugere og konti, vælge din profil og derefter vælge Til jer alle.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler også personlige data for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i Apple TV‑appen. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enhed, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger, hvis de findes, overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med Apple TV‑appen.

Vi beregner muligvis også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Gældende juridisk grundlag for behandling af personlige data

Vi behandler dine personlige data i Apple TV-appen generelt for at opfylde din kontrakt med Apple og som nødvendigt for at levere tjenesten og opfylde vores juridiske forpligtelser. Vi søger samtykke i overensstemmelse med de gældende lokale love, hvor det betragtes som det gældende juridiske grundlag.

Hvor de gældende lokale love gør det muligt, behandler vi personlige data som nødvendigt af hensyn til vores eller en tredjeparts legitime interesser med henblik på:

• At vise dig tilgængeligt og relevant indhold, herunder fra tredjepartstjenester
  • At kontrollere, om du er berettiget til tilbud, forbedre og optimere tjenesten for dig og andre, sende dig materiale om Apple TV-appen og andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, du kan være interesseret i
  • Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

De anvendte data indeholder:

• Din brug af Apple TV-appen, inklusive hvilke funktioner du bruger (f.eks. Kø eller Bibliotek), emner du søger efter, dine interaktioner med notifikationer, og indholdssider, du har søgt efter eller set, hvad du ser, køber, abonnerer på og henter samt oplysninger om fejl eller nedbrud i appen
  • Oplysninger om din enhed og konto
  • Enhedstillidsscore
  • Din lokalitet

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 5. marts 2024