Apple TV-app og anonymitet

Apple TV-appen er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

• Apple TV-appen samler alle dine foretrukne tv-udsendelser og film på et sted og anbefaler andet indhold, som du måske vil kunne lide.
  • Apple indsamler oplysninger om dine køb, overførsler og aktiviteter i Apple TV-appen, og hvilket indhold, du ser, og hvor i Apple TV-appen samt i tilknyttede apps på alle dine understøttede enheder. Vi bruger disse oplysninger til at levere tjenesten og til at forbedre Apple TV-appen for dig og andre brugere.
  • Vi indsamler også oplysninger om dine køb, dine overførsler og din aktivitet i Apple TV-appen, og hvad og hvor du ser indhold, for at skræddersy funktioner og tilbyde personlige anbefalinger. Du kan framelde dig brugen af data til dette formål, som beskrevet herunder.
  • Vi bruger oplysninger om de film og tv-udsendelser, du køber og henter til at tilbyde reklamer, så søgereklamer i App Store og reklamer i Apple News og Værdipapirer, hvor tilgængelige, er relevante for dig. Du har valgmuligheder, hvad angår disse reklamer, som beskrevet herunder.
  • For at finde og forhindre bedrageri bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enheds tillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.

Med Apple TV kan du se alle dine foretrukne tv-udsendelser og film samlet på et sted. Du kan se indhold, du har lejet eller købt af Apple. Hvis det er tilgængeligt, kan du også få adgang til indhold gennem Apple TV+, Apple TV-kanaler og dine tilknyttede videoapps fra tredjeparter. Du kan få adgang til alt dette indhold via Apple TV-appen på alle dine understøttede enheder, der er logget ind med det samme Apple-id.

Tilvejebringelse af Apple TV-appen

Vi bruger dine personlige oplysninger til at levere tjenesterne og funktionerne i Apple TV-appen. Disse oplysninger inkluderer dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger.

Apple indsamler oplysninger om, hvad du køber, og hvad du ser i Apple TV-appen på alle understøttede enheder, der er logget ind med det samme Apple-id. Apple opbevarer disse oplysninger, der er tilknyttet dit Apple-id, så vi kan vise, hvad du ser, på dine understøttede enheder. Hvis du giver tilladelse til, at en tredjepartsapp kan knyttes til Apple TV-appen, vil Apple også indsamle oplysninger fra den pågældende app på alle dine understøttede enheder. Apple-apps med understøttet indhold, f.eks. Apple Music, opretter automatisk forbindelse, når du starter med at bruge Apple TV-appen.

Oplysningerne, om hvad du ser, omfatter hvad du har afspillet, hvornår du har afspillet det, på hvilken enhed det blev afspillet og hvor du satte afspilningen på pause eller stoppede med at se indholdet. Vi indsamler også en detaljeret afspilningshistorik for Apple TV-kanaler og Apple TV+.

Hvis du giver Apple TV-appen adgang til din lokalitet, bruges din lokalitet til at levere indhold til dig, som er tilgængeligt i dit område.

Forbedring af Apple TV-appen

Apple indsamler oplysninger om din brug af Apple TV-appen, inklusive hvilke funktioner du bruger (f.eks. Kø eller Bibliotek), emner du søger efter, meddelelser, som du interagerer med, og indholdssider, du har søgt efter eller set, samt oplysninger om fejl eller nedbrud i appen. Vi bruger disse oplysninger og oplysninger om, hvad du ser, til at forbedre og optimere Apple TV-appen til dig og andre brugere. Vi indsamler også oplysninger om din enhed, f.eks. typen af enhed, versionen på operativsystemet og mængden af ledig plads på din enhed. Vi vil muligvis bruge disse oplysninger til at vurdere, om ønsket indhold kan hentes, til at forstå generelle tendenser i brugen af lagringsenhed, og om din enhed er tilsluttet via Wi-Fi eller mobilnettet. Når vi f.eks. ved, hvor meget ledig plads der er på din enhed, kan vi opbygge den funktion, der giver dig mulighed for at købe film på din iPhone uden at skulle hente den på købstidspunktet.

Tilpasning af Apple TV-appen

Vi tilpasser Apple TV-appen til at hjælpe dig med at finde det indhold, som er mest relevant for dig. Vi anbefaler f.eks. film, som vi mener vil interessere dig, på basis af de film, du tidligere har set. Når vi leverer indhold tilpasset til dig, bruger vi oplysninger, herunder hvad du ser, dine køb, overførsler, browsing og andre aktiviteter i Apple TV-appen.

Hvis du ikke have, at Apple bruger oplysninger om, hvad du ser på denne enhed i Apple TV-appen, til at tilpasse indholdet på alle enheder, der understøtter Apple TV-appen, kan du slå tilpasningsfunktionerne fra i Indstillinger. I iOS og iPadOS skal du gå til Indstillinger > TV > Brug afspilningshistorik. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Apps > TV > Brug afspilningshistorik.

Reklamer

Vi bruger oplysninger om de film og tv-udsendelser, du køber fra Apple, til at sikre, at reklamer i App Store er relevante. Vi opretter grupper af personer, kaldet segmenter, som deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne. Vi bruger også lignende oplysninger til at gøre reklamer i Apple News og Værdipapirer mere relevante, men på en måde, der er knyttet til et id, der er knyttet til Apple News, og ikke til dit Apple-id.

Hvis du ikke vil modtage reklamer, der er målrettet til dine interesser, fra Apples reklameplatform, kan du vælge at slå Begræns reklamesporing til, hvilket betyder, at dit Apple-id ikke modtager sådanne reklamer på enheder, hvor du er logget ind med det pågældende Apple-id.

Læs mere om reklamer og anonymitet i søgereklamer og News på https://support.apple.com/HT205223

Læs om, hvordan du kan fravælge internetbaserede reklamer i App Store og Apple News på https://support.apple.com/HT202074

Deling med tredjeparter

Vi er forpligtet til at gøre visse ikke personlige oplysninger tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne til visning i App Store samt Apple News og Værdipapirer. Vi kan f.eks. videregive begrænsede ikke-personlige oplysninger om dine transaktioner og afspilningsaktiviteter til strategiske Apple TV-partnere, f.eks. ejere af indhold, så de kan måle resultaterne af deres kreative arbejde, opfylde krav i forbindelse med afgifter og bogføring samt forbedre deres associerede produkter og tjenester.

Opbevaring

Vi opbevarer personlige oplysninger, der er knyttet til dine køb, overførsler og din visningsaktivitet i Apple TV-appen, i forskellige tidsrum afhængigt af forretningsmæssige årsager, kontraktmæssige forpligtelser og lovkrav. For køb og overførsler kræver det ofte en opbevaringsperiode på mindst 10 år. Vi opbevarer også en optegnelse over dit køb og overførsler af indhold i mindst lige så lang tid, som du har en konto hos os, så du kan hente det pågældende indhold i overensstemmelse med vores gældende betingelser. Vi opbevarer andre oplysninger, f.eks. browsingaktivitet og søgninger, i op til to år. Nogle oplysninger, f.eks. transaktioner, men ikke oplysninger om dit opbevarede kort, kan dog opbevares som virksomhedsoptegnelser, selv efter at du har lukket din konto eller er holdt op med at bruge Apple TV-appen.

Ryd afspilningshistorik

Du kan rydde din afspilningshistorik i Apple TV-appen i Indstillinger. I iOS og iPadOS skal du gå til Konto > Ryd afspilningshistorik i Apple TV-appen. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Apps > TV > Ryd afspilningshistorik. Dette fjerner alle tv-udsendelser og film fra Kø og fjerner tilknytningen mellem afspilningshistorikken og din konto. Dette gælder for alle enheder, der bruger det samme Apple ID.

Du kan fjerne individuelle emner fra Kø ved at trykke og holde nede på episoden og derefter vælge Fjern fra Kø. Hvis du vælger Fjern fra Senest set i samme menu, bliver episoden heller ikke brugt til at generere personlige anbefalinger. Apple vil dog bevare optegnelser over afspilningshistorik fra Apple TV-kanaler eller Apple TV+ til rapporteringsformål og eventuelle krav om afgifter.

Tilknyttede tredjepartsapps

Du skal give tilladelse til, at dine deltagende tredjepartsapps må oprette forbindelse til Apple TV-appen for at begynde at dele, det du ser fra disse apps, med Apple. Når du indstiller Apple TV-appen, bliver du muligvis bedt om at give tilladelse til flere apps på en gang. Nogle af de apps, kan være apps, som du endnu ikke har installeret på enheden, og dine indstillinger anvendes, hvis de installeres senere. Hvad enten du giver tilladelse eller ej, så kan du ændre dine indstillinger for hver app i Indstillinger.

Hvis du sidenhen beslutter, at en tredjepartsapp ikke længere skal være knyttet til Apple TV-appen, kan du altid fjerne tilknytningen af den app fra Apple TV-appen, så vil Apple stoppe med at indsamle dine afspilningsdata fra den tredjepartsapp. I iOS og iPadOS skal du gå til Konto > Tilknyttede apps i Apple TV-appen, vælge tredjepartsappen og slå den fra. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Apps > TV > Opret forbindelse til TV, vælge tredjepartsappen og slå den fra. Når du fjerner en tredjepartsapp fra Apple TV-appen, kan du vælge også at fjerne alle oplysninger om afspilningsdata, som Apple har indsamlet, om indhold du har set fra den app ved at vælge muligheden Fjern og ryd afspilningshistorik. Desuden kan du altid vælge at slette alle de oplysninger om afspilningsdata, som Apple har indsamlet, om alt indhold du ser fra tredjeparter i Apple TV-appen ved at rydde din afspilningshistorik som beskrevet ovenfor. Når du rydder din afspilningshistorik på en af disse måder, er det kun afspilningsdata fra dine tredjepartsapps, der er opbevaret og anvendt af Apple til brug for Apple TV-appen, der bliver ryddet. Det påvirker ikke afspilningsdata, som tredjepartsappen egenhændigt besidder (f.eks. i deres egen app eller på deres egne servere).

Du bør også gennemgå deltagende tredjepartsapps’ betingelser, anonymitetspolitikker og praksis for at forstå, hvordan de bruger og deler dine afspilningsdata og relaterede oplysninger.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler også personlige oplysninger for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i Apple TV-appen. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enhed, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger, hvis de findes, overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med Apple TV-appen.

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.