iTunes Store og anonymitet

iTunes Store og iTunes U er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvornår du vil dele.

• Vi indsamler dine personlige oplysninger, så vi kan levere det indhold til dig, du køber, downloader eller vil opdatere i butikkerne, som omfatter App Store, iTunes Store, butikken i Apple Books og iTunes U.
  • Vi bruger også oplysninger om din konto, dine køb og dine overførsler i butikkerne for at tilbyde reklamer, så søgereklamer i App Store og reklamer i Apple News og Værdipapirer, hvor tilgængelige, er relevante for dig. Du har valgmuligheder, hvad angår disse reklamer, som beskrevet herunder.
  • Vi bruger oplysninger om dine køb, overførsler og andre aktiviteter i butikkerne til at skræddersy funktioner og tilbyde individuelle anbefalinger til dig. Du kan fravælge brugen af disse data til dette formål som beskrevet nedenfor.
  • For at finde og forhindre bedrageri bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enheds tillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.
  • Vi bruger oplysninger om din browsing samt dine køb, søgninger og overførsler til at forbedre butikkerne. Disse optegnelser opbevares med IP-adressen, et vilkårligt entydigt id (hvis nødvendigt) og Apple-id, når du er logget ind på en butik.

Tilvejebringelse af butikkerne

Vi bruger dine personlige oplysninger til at levere tjenesterne og funktionerne i butikkerne. Disse oplysninger inkluderer f.eks. dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger, og din købshistorik.

Når du henter noget fra en butik, logger Apple din enheds hardware-id og IP-adresse sammen med dit Apple-id.

Forbedringer i butikkerne

For at forbedre oplevelsen i butikkerne indsamler vi oplysninger om din brug af butikkerne, inkl. hvornår du åbner eller lukker en butik, hvilket indhold du søger efter, samt det indhold, du ser på og henter. Vi indsamler også oplysninger om din enhed, f.eks. typen af enhed, versionen på operativsystemet og mængden af ledig plads på din enhed. Vi vil muligvis bruge disse oplysninger til at vurdere, om ønsket indhold kan hentes, til at forstå generelle tendenser i brugen af lagringsenhed, og om din enhed er tilsluttet via Wi-Fi eller mobilnettet. Vi kan f.eks. bruge disse oplysninger på følgende måder:

• Data om brugersøgninger gør det muligt for os at tilbyde populære søgninger.
  • Når vi ved, hvilket indhold du har set på eller hentet, kan vi tilbyde tilpassede funktioner som “Flere spil, du vil synes om”.
  • Når vi ved, hvor meget ledig plads der er på din enhed, kan vi opbygge den funktion, der giver dig mulighed for at købe film på din iPhone uden at skulle hente den på købstidspunktet.

Hvis Populære i nærheden er slået til i Lokalitetstjenester, vil din iPhone desuden regelmæssigt sende lokaliteter over, hvornår og hvor du har købt eller brugt apps, i et anonymt og krypteret format til Apple, og disse oplysninger kan derefter bruges til at tilbyde geografisk relevante apps og andre produkter og tjenester fra Apple. Du kan få adgang til og ændre dette i Indstillinger i iOS og iPadOS ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Populært i nærheden.

Tilpasning af butikkerne

Vi bruger dine interaktioner med butikkerne for at hjælpe dig med at finde det indhold, som er mest relevant for dig. For eksempel anbefaler vi indhold, vi tror vil være interessant for dig, baseret på det, du tidligere har søgt efter, set, downloadet, opdateret eller anmeldt i butikkerne. Vi bruger også din købshistorik og dine betalingsmetoder sammen med kontooplysninger, der stammer fra dit Apple-id. For at lave bedre anbefalinger bruger vi også samlede oplysninger om start, installationer og sletninger af apps hos brugere, som vælger at dele enhedsanalyser med Apple. Du kan slå tilpasningsfunktionerne fra ved at skubbe kontakten Personlige anbefalinger til dit Apple-id i indstillingerne til iTunes & App Store til “Fra”.

Reklamer

Søgereklamer er en effektiv og let metode for udviklere til at reklamere for deres apps i søgeresultaterne i App Store, hvor de hjælper brugerne med at opdage apps. Vi bruger oplysninger om din enhed, konto, dine køb, overførsler og søgeudtryk, i App Store for at sikre, at reklamerne i butikkerne er relevante. Vi opretter grupper af personer, kaldet segmenter, som deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne.

Vi bruger også lignende oplysninger fra butikkerne til at gøre reklamer i Apple News mere relevante, men på en måde, der er knyttet til et id, der er knyttet til Apple News, og ikke til dit Apple-id.

Hvis du ikke vil modtage reklamer, der er målrettet til dine interesser, fra Apples reklameplatform, kan du vælge at slå Begræns reklamesporing til, hvilket betyder, at dit Apple-id ikke modtager sådanne reklamer på enheder, hvor du er logget ind med det pågældende Apple-id. Hvis du vælger at begrænse reklamesporing, vil du stadig modtage reklamer baseret på det søgeudtryk, du indtaster.

Læs mere om reklamer og anonymitet i søgereklamer og News på https://support.apple.com/HT205223

Læs om, hvordan du kan fravælge internetbaserede reklamer i App Store og Apple News på https://support.apple.com/HT202074

Deling med tredjeparter

Vi er forpligtet til at gøre visse ikke personlige oplysninger tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne til visning i App Store samt Apple News og Værdipapirer. Vi kan f.eks. videregive begrænsede ikke-personlige oplysninger om dine køb af indhold til ejere af indhold, så de kan måle resultaterne af deres kreative arbejde, opfylde krav i forbindelse med afgifter og bogføring samt forbedre deres produkter og tjenester.

Opbevaring

Vi opbevarer personlige oplysninger med tilknytning til dine køb og overførsler i butikkerne i det tidsrum, der er anført i gældende love mht. økonomiske rapportering, som afhænger af de enkelte lande. For de fleste kunder vil det kræve en opbevaringsperiode på mindst 10 år. Vi opbevarer også en optegnelse over dit køb og overførsler af indhold i mindst lige så lang tid, som du har en konto hos os, så du kan hente det pågældende indhold igen i overensstemmelse med vores gældende betingelser. Vi opbevarer andre oplysninger, f.eks. browsingaktivitet og søgninger, i en kortere periode. Den valgte periode tager højde for gældende lovkrav om opbevaring af data og specielle tilfælde af virksomhedsbrug. Nogle oplysninger, f.eks. køb, men ikke oplysninger om dit opbevarede kort, kan dog opbevares som virksomhedsoptegnelser, selv efter at du har lukket din konto eller er holdt op med at bruge butikkerne.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler også personlige oplysninger for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i butikkerne og i andre Apple-apps og -tjenester. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enhed, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger, hvis de findes, overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med butikkerne.

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Apple indsamler og bruger altid oplysninger i overensstemmelse med vores anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/dk/privacy

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.