iTunes Store og anonymitet

iTunes Store og iTunes U er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

• Vi indsamler dine personlige oplysninger, så vi kan levere det indhold til dig, du køber, henter eller vil opdatere i App Store og andre af Apples internetbutikker, herunder iTunes Store, butikken i Apple Books og iTunes U.
  • Vi bruger også oplysninger om din konto, dine køb og dine overførsler i butikkerne for at tilbyde reklamer, så Apple Search Ads i App Store og reklamer i Apple News og Værdipapirer, hvor tilgængelige, er relevante for dig. Du har valgmuligheder, hvad angår disse reklamer, som beskrevet herunder.
  • Vi bruger oplysninger om dine køb, overførsler og andre aktiviteter i butikkerne til at skræddersy funktioner og tilbyde dig personlige anbefalinger. Du kan framelde dig brugen af disse data til dette formål, som beskrevet herunder.
  • For at finde og forhindre svindel bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enhedstillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.
  • Vi bruger oplysninger om din browsing samt dine køb, søgninger og overførsler til at forbedre butikkerne. Disse optegnelser opbevares med IP-adressen, et vilkårligt unikt id (hvis nødvendigt) og Apple-id, når du er logget ind på App Store eller andre af Apples internetbutikker.

Tilvejebringelse af butikkerne

Vi bruger dine personlige oplysninger til at levere tjenesterne og funktionerne i App Store og andre af Apples internetbutikker. Disse oplysninger inkluderer f.eks. dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger, og din købshistorik.

Når du henter indhold i iTunes Store, logger Apple din enheds hardware-id og IP-adresse sammen med dit Apple-id.

Forbedringer i butikkerne

For at forbedre oplevelsen i App Store og andre af Apples internetbutikker indsamler vi oplysninger om din brug af iTunes Store, inkl. hvornår du åbner eller lukker butikken, hvilket indhold du søger efter, samt det indhold, du ser på og henter. Vi indsamler også oplysninger om din enhed, f.eks. typen af enhed, versionen på operativsystemet og mængden af ledig plads på din enhed. Vi vil muligvis bruge disse oplysninger til at vurdere, om ønsket indhold kan hentes, til at forstå generelle tendenser i brugen af lagringsenhed, og om din enhed er tilsluttet via Wi-Fi eller mobilnettet. Vi kan f.eks. bruge disse oplysninger på følgende måder:

• Det, du søger efter, gør det muligt for os at tilbyde populære søgninger.

• Når vi ved, hvilket indhold du har set eller henter, kan vi tilbyde tilpassede funktioner.

• Når vi ved, hvor meget ledig plads der er på din enhed, kan vi opbygge den funktion, der giver dig mulighed for at købe film på din iPhone uden at skulle hente dem på købstidspunktet.

Tilpasning af butikkerne

Vi bruger dine interaktioner med iTunes Store til at hjælpe dig med at finde det indhold, som er mest relevant for dig, og til at sende dig notifikationer. For eksempel anbefaler vi indhold, vi tror vil være interessant for dig, baseret på det, du tidligere har søgt efter, set, hentet, opdateret eller anmeldt i iTunes Store. Vi bruger også din købshistorik og dine betalingsmetoder sammen med kontooplysninger, der stammer fra dit Apple-id. Du kan deaktivere tilpasningsfunktionerne ved at slå Personlige anbefalinger til dit Apple-id fra. På iOS og iPadOS skal du gå til Indstillinger > [dit navn], trykke på Medier og køb og derefter trykke for at slå Personlige anbefalinger fra.

Kommunikation med dig

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter, du ejer, og dine abonnementer på Apple-tjenester, til at sende dig information om iTunes Store, andre Apple-produkter, tjenester og tilbud, der måske interesserer dig. Apple bruger muligvis også oplysninger om din aktivitet i iTunes Store til at sende dig e-mails og push-notifikationer om nye funktioner, nyt indhold og tilbud i iTunes Store. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com. Gå til Indstillinger > Notifikationer > iTunes Store for at opdatere dine indstillinger til notifikationer på iOS og iPadOS.

Reklamer

Apple Søgereklamer er en effektiv og let metode for udviklere til at reklamere for deres apps i søgeresultaterne i App Store, hvor de hjælper brugerne med at opdage apps. Vi bruger oplysninger om din enhed, konto, dine køb, overførsler og søgeudtryk, i App Store for at sikre, at reklamerne i App Store og andre af Apples internetbutikker er relevante. Vi opretter grupper af personer, kaldet segmenter, som deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne.

Vi bruger også lignende oplysninger fra App Store og andre af Apples internetbutikker til at gøre reklamer i Apple News mere relevante, men på en måde, der er knyttet til et id, der er knyttet til Apple News, og ikke til dit Apple-id.

Hvis indstillingen Personlige reklamer er slået til, bruger Apples reklameplatform muligvis dine oplysninger til at levere reklamer, der er mere relevante for dig. Hvis du ikke vil modtage reklamer, der er målrettet til dine interesser, fra Apples reklameplatform, kan du vælge at slå Personlige reklamer fra. Hvis du slår Personlige reklamer fra, kan Apple ikke bruge dine oplysninger til målrettede reklamer. Det reducerer muligvis ikke antallet af reklamer, du modtager, men reklamerne vil muligvis være mindre relevante for dig.

Du kan finde flere oplysninger om Apple-reklamer og anonymitet på https://support.apple.com/HT205223.

Se flere oplysninger om, hvordan du kan fravælge personlige reklamer i App Store og Apple News på https://support.apple.com/HT202074.

Deling med tredjeparter

Vi er forpligtet til at gøre visse ikke personlige oplysninger tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne til visning i App Store samt Apple News og Værdipapirer. Vi kan f.eks. videregive begrænsede ikke-personlige oplysninger om dine køb af indhold til ejere af indhold, så de kan måle resultaterne af deres kreative arbejde, opfylde krav i forbindelse med afgifter og bogføring samt forbedre deres produkter og tjenester.

Opbevaring

Vi opbevarer personlige oplysninger med tilknytning til dine køb og overførsler i iTunes Store i det tidsrum, der er anført i gældende love mht. økonomiske rapportering, som afhænger af de enkelte områder. For de fleste kunder vil det kræve en opbevaringsperiode på mindst 10 år. Vi opbevarer også en optegnelse over dit køb og overførsler af indhold i mindst lige så lang tid, som du har en konto hos os, så du kan hente det pågældende indhold igen i overensstemmelse med vores gældende betingelser. Vi opbevarer andre oplysninger, f.eks. browsingaktivitet og søgninger, i en kortere periode. Den valgte periode tager højde for gældende lovkrav om opbevaring af data og specielle tilfælde af virksomhedsbrug. Nogle oplysninger, f.eks. køb, men ikke oplysninger om dit opbevarede kort, kan dog opbevares som virksomhedsoptegnelser, selv efter at du har lukket din konto eller er holdt op med at bruge iTunes Store eller andre internetbutikker.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler også personlige oplysninger for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i iTunes Store, andre af Apples internetbutikker og i andre Apple-apps og -tjenester. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enhed, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger (hvis de findes), overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med butikkerne. Når du starter et køb, bruger Apple muligvis oplysninger om dine tidligere forretningsforhold med Apple til at behandle anmodningen og bestemme om produktet eller tjenesten kan leveres forud for godkendelse fra betalingspartneren.

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.