iTunes Store og anonymitet

Dine søgninger, din browsing, dine køb og din enhedstillidsscore kan bruges til at give dig en personlig oplevelse, sende dig notifikationer, herunder Apple-reklamer, forbedre iTunes Store og andre af Apples internetbutikker og forhindre svindel.

iTunes Store er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Privacy Icon

• Vi indsamler dine personlige data, så vi kan levere det indhold til dig, du køber, henter eller vil opdatere i iTunes Store og andre af Apples internetbutikker, herunder App Store og Apple Books.
  • Vi bruger også oplysninger om din konto, dine køb og dine overførsler i butikkerne for at tilbyde reklamer, så reklamer i App Store, Apple News og Værdipapirer, hvor de er tilgængelige, er relevante for dig. Du har valgmuligheder, hvad angår disse reklamer, som beskrevet herunder.
  • Vi bruger oplysninger om dine køb, overførsler og andre aktiviteter i butikkerne til at skræddersy funktioner, tilbyde dig personlige anbefalinger og sende dig notifikationer, herunder Apple-reklamer. Du kan framelde dig brugen af disse data til dette formål, som beskrevet herunder.
  • For at finde og forhindre svindel bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enhedstillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.
  • Vi bruger oplysninger om din browsing samt dine køb, søgninger og overførsler til at forbedre butikkerne. Disse optegnelser opbevares med IP-adressen, et vilkårligt unikt id (hvis nødvendigt) og Apple-id, når du er logget ind på App Store eller andre af Apples internetbutikker.

Tilvejebringelse af butikkerne

Vi bruger dine personlige data til at levere tjenesterne og funktionerne i iTunes Store og andre af Apples internetbutikker. Disse oplysninger inkluderer f.eks. dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger, og din købshistorik.

Når du henter indhold i iTunes Store, logger Apple din enheds hardware-id og IP-adresse sammen med dit Apple‑id.

Apple vil automatisk gøre det iTunes-indhold, du henter, tilgængeligt for dig på fanen Bibliotek i appen Musik, Apple TV‑appen eller appen Bøger, afhængigt af hvilken app der er relevant for den type indhold, som blev hentet.

Forbedringer i butikkerne

For at forbedre oplevelsen i iTunes Store og andre af Apples internetbutikker indsamler vi oplysninger om din brug af iTunes Store, herunder hvornår du åbner eller lukker butikken, hvilket indhold du søger efter, det indhold, du ser på og henter, samt dine interaktioner med notifikationer. Vi indsamler også oplysninger om din enhed, f.eks. typen af enhed, versionen på operativsystemet og mængden af ledig plads på din enhed. Vi vil muligvis bruge disse oplysninger til at vurdere, om ønsket indhold kan hentes, til at forstå generelle tendenser i brugen af lagringsenhed, og om din enhed er tilsluttet via Wi-Fi eller mobilnettet. Vi kan f.eks. bruge disse oplysninger på følgende måder:

• Det, du søger efter, gør det muligt for os at tilbyde populære søgninger.
  • Når vi ved, hvilket indhold du har set eller henter, kan vi tilbyde tilpassede funktioner.
  • Når vi ved, hvor meget ledig plads der er på din enhed, kan vi opbygge den funktion, der giver dig mulighed for at købe film på din iPhone uden at skulle hente dem på købstidspunktet.

Tilpasning af butikkerne

Vi bruger dine interaktioner med iTunes Store til at hjælpe dig med at finde det indhold, som er mest relevant for dig. For eksempel anbefaler vi indhold, vi tror vil være interessant for dig, baseret på det, du tidligere har søgt efter, set, hentet, opdateret eller anmeldt i iTunes Store. Vi bruger også din købshistorik og dine betalingsmetoder sammen med kontooplysninger, der stammer fra dit Apple‑id. Du kan slå tilpasningsfunktioner fra i App Store, Apple Books, iTunes Store, Apple TV, Podcasts og for abonnementer fra Apple ved at slå Personlige anbefalinger til dit Apple‑id fra. På din iOS- eller iPadOS-enhed skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > Medier og køb, trykke på Vis konto og derefter trykke for at slå Personlige anbefalinger fra.

Kommunikation med dig

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter du ejer, og dine abonnementer på Apple-tjenester til at sende dig information om iTunes Store, andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, der måske interesserer dig. Apple bruger muligvis også oplysninger om din aktivitet i iTunes Store til at sende dig information om nye funktioner, nyt indhold og tilbud i iTunes Store, og appen Musik, Apple TV‑appen og appen Bøger sender dig muligvis information om iTunes-indhold, som Apple gør tilgængeligt i disse apps.

Markedsføring via e-mail
Du kan modtage disse informationer i e-mails, hvis du giver samtykke til markedsføring via e-mail. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com eller på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Navn, telefonnumre, e-mail.

Push-notifikationer
Du kan også modtage disse informationer i push-notifikationer. Gå til Indstillinger > Notifikationer > iTunes Store på din iOS- eller iPadOS-enhed for at opdatere dine indstillinger til notifikationer eller fravælge at modtage notifikationer.

Reklamer

Reklamer leveret af Apple hjælper folk med at opdage apps, produkter og tjenester i App Store, Apple News og Værdipapirer. Vi bruger oplysninger om din enhed, konto, dine køb, abonnementer og overførsler for at sikre, at reklamerne er relevante. Når du søger i App Store, bruger vi også dine søgeord. Vi opretter grupper af personer, kaldet segmenter, som deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne. Oplysningerne, der bruges til at bestemme, hvilke reklamer der er relevante for dig, er knyttet til tilfældige id’er og ikke knyttet til dit Apple-id.

Hvis indstillingen Personlige reklamer er slået til, bruger Apples reklameplatform muligvis dine oplysninger til at levere reklamer, der er mere relevante for dig. Hvis du ikke vil modtage reklamer, der er målrettet til dine interesser, fra Apples reklameplatform, kan du vælge at slå Personlige reklamer fra. Hvis du slår Personlige reklamer fra, kan Apple ikke bruge dine oplysninger til målrettede reklamer. Det reducerer muligvis ikke antallet af reklamer, du modtager, men reklamerne vil muligvis være mindre relevante for dig.

Læs mere om Apple-reklamer og anonymitet på www.apple.com/dk/legal/privacy/data/da/apple-advertising.

Læs, hvordan du kan fravælge personlige reklamer i App Store, Apple News og Værdipapirer, på support.apple.com/kb/HT202074.

Deling med tredjeparter

Vi er forpligtet til at gøre visse ikke-personlige data tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne til visning i App Store samt Apple News og Værdipapirer. Vi kan f.eks. videregive begrænsede ikke-personlige data om dine køb af indhold til ejere af indhold, så de kan måle resultaterne af deres kreative arbejde, opfylde krav i forbindelse med royalties og bogføring samt forbedre deres produkter og tjenester.

Gældende juridisk grundlag for behandling af personlige data

Vi behandler dine personlige data i iTunes Store generelt for at opfylde din kontrakt med Apple og som nødvendigt for at levere tjenesten og opfylde vores juridiske forpligtelser. Vi søger samtykke i overensstemmelse med de gældende lokale love, hvor det betragtes som det gældende juridiske grundlag.

Hvor de gældende lokale love gør det muligt, behandler vi personlige data som nødvendigt af hensyn til vores eller en tredjeparts legitime interesser med henblik på:

• At vise relevant indhold og vurdere, om din enhed har nok plads til at hente ønsket indhold
  • At forbedre og optimere iTunes Store for dig og andre
  • At sende dig tilbud via e-mail og push-notifikationer, du kan være interesseret i, og oprette segmenter for at kunne levere reklamer i iTunes Store
  • At rapportere til indholdsudbydere om køb af deres indhold
  • Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter
  • De anvendte data indeholder:
  • Din brug af appen iTunes Store, f.eks. dine interaktioner med indhold, du søger efter, ser, henter og køber, samt notifikationer fra iTunes Store
  • Oplysninger om din enhed og konto
  • Din lokalitet og IP-adresse
  • Enhedstillidsscore

Opbevaring

Vi opbevarer personlige data med tilknytning til dine køb og overførsler i iTunes Store i det tidsrum, der er anført i gældende love mht. økonomisk rapportering, som afhænger af de enkelte områder. For de fleste kunder vil det kræve en opbevaringsperiode på mindst 10 år. I nogle områder, f.eks. i Kina, kan opbevaringsperioden dog være på 30 år. Vi opbevarer også en optegnelse over dit køb og dine overførsler af indhold i mindst lige så lang tid, som du har en konto hos os, så du kan hente det pågældende indhold igen i overensstemmelse med vores gældende betingelser. Vi opbevarer andre oplysninger, f.eks. browsingaktivitet og søgninger, i en kortere periode. Den valgte periode tager højde for gældende lovkrav om opbevaring af data og specielle tilfælde af virksomhedsbrug. Nogle oplysninger, f.eks. køb, men ikke oplysninger om dit opbevarede kort, kan dog opbevares som virksomhedsoptegnelser, selv efter at du har lukket din konto eller er holdt op med at bruge iTunes Store eller andre af Apples internetbutikker.

Når du bruger et betalingskort, kan Apple opbevare og automatisk opdatere dit kortnummer og dine faktureringsoplysninger til fremtidige køb, tilbagevendende transaktioner eller anden brug, du godkender. Apple kan få disse oplysninger fra din finansielle institution eller dit betalingsnetværk og bruger muligvis også oplysningerne til godkendelse og til at forhindre svindel.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler også personlige data for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i iTunes Store, andre af Apples internetbutikker og i andre Apple-apps og -tjenester. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enhed, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger (hvis de findes), overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med butikkerne. Når du starter et køb, bruger Apple muligvis oplysninger om dine tidligere forretningsforhold med Apple til at behandle anmodningen og bestemme om produktet eller tjenesten kan leveres forud for godkendelse fra betalingspartneren.

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 18. september 2023