Brug af Face ID til at åbne dine iWork-dokumenter

Når du har beskyttet dine Pages-, Numbers- eller Keynote-dokumenter med en adgangskode, kan du indstille Face ID, så du kan åbne dokumenterne ved at kigge på din iPhone X.

Når du opretter dokumenter i iWork, kan du indstille, at brugerne skal skrive en adgangskode for at åbne dokumentet. Med iPhone X kan du bruge Face ID i stedet for at skrive adgangskoden. Hvis du har en iOS-enhed, der understøtter Touch ID, kan du bruge Touch ID til at åbne dine iWork-dokumenter.

Hvis du vil låse dokumenter, der er beskyttet med en adgangskode, op, skal du først indstille Face ID på din iPhone X. Første gang, du åbner et låst Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument med Face ID, bliver du spurgt, om du vil give appen iWork tilladelse til at bruge Face ID. Det sker kun en gang for hver app. Du kan ændre denne indstilling i Indstillinger > Face ID & adgangskode > Andre apps.

Sådan føjer du en adgangskode til et dokument

Tryk på symbolet Mere og derefter på Indstil adgangskode, mens dokumentet er åbent i Pages, Numbers eller Keynote på din iPhone X. Indtast din adgangskode i felterne Adgangskode og Bekræft, og tilføj derefter et stikord til adgangskoden som en hjælp til at huske tekstadgangskoden. Sørg for, at "Åbn med Face ID" er slået til, og tryk derefter på OK.

Sådan åbner du adgangskodebeskyttede dokumenter med Face ID

Første gang du åbner et adgangskodebeskyttet dokument, skal du indtaste tekstadgangskoden til dokumentet. Hvis Face ID er indstillet på din iPhone X, ser du også, at muligheden "Åbn med Face ID" er slået til.

Næste gang du åbner dokumentet, kan du blot kigge på din iPhone X i stedet for at skrive adgangskoden til dokumentet. Hvis dit ansigt ikke genkendes efter to forsøg, kan du skrive adgangskoden til dokumentet.