Brug af FaceTime på din Mac

Med FaceTime er det nemt at foretage et video- eller lydopkald.

symbol for appen FaceTime

Hvis du vil foretage et FaceTime-opkald sammen med en anden person, skal du have en Mac med OS X Lion 10.7 eller en nyere version, en bredbåndsinternetforbindelse samt en indbygget eller tilsluttet mikrofon eller et kamera. Du kan også bruge din iPhone, iPad eller iPod touch.

Følg vejledningen i artiklen Brug af FaceTime-gruppeopkald på din Mac for at ringe til flere personer på én gang.

Start et FaceTime-opkald

Den person, du ringer til, behøver ikke at have FaceTime-appen åben, men personen skal være logget ind på FaceTime på den pågældende enhed for at kunne modtage opkaldet på sin Mac, iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan derefter ringe til personen ved hjælp af et telefonnummer eller en e-mailadresse, som vedkommende har indstillet i FaceTime

Start et opkald fra FaceTime-appen

Åbn FaceTime-appen, og indtast e-mailadressen eller telefonnummeret til den person, du vil ringe til. Hvis personen findes i appen Kontakter, kan du blot indtaste navnet på personen. Klik derefter på knappen Lyd eller knappen Video for at ringe op.

Indtastning af en persons navn i FaceTime-appen

Du kan også blot bede Siri om f.eks. "FaceTime Peter" eller "FaceTime lyd Lise".

Start et opkald fra appen Beskeder

1. Start en ny sms-samtale i appen Beskeder, eller vælg en samtale, der allerede er i gang.
  2. Klik på Detaljer øverst til højre.
  3. Klik på videoknappen FaceTime-videoopkaldsknappen eller lydknappen FaceTime-lydopkaldsknappen for at åbne FaceTime-appen og starte opkaldet.

Besvar et FaceTime-opkald

Klik på Accepter i den meddelelse, der vises på din Mac, for at besvare opkaldet i FaceTime-appen.

Hvis du klikker på pilen knappen pil ned ud for Accepter, kan du vælge at acceptere som et lydopkald i stedet for videoopkald. Hvis du klikker på pilen knappen pil ned ud for Afvis, kan du vælge at sende en besked til den person, der ringer, eller indstille en påmindelse om at ringe tilbage senere.

Du kan også bruge Touch Bar til at acceptere eller afvise et FaceTime-opkald.

Føj en anden person til et FaceTime-opkald

Alle i opkaldet kan føje flere personer til opkaldet ved at oprette et FaceTime-gruppeopkald.

1. Mens opkaldet er i gang, skal du klikke på knappen for indholdsoversigten knappen for indholdsoversigten for at få vist indholdsoversigten.
  2. Klik på Knappen Tilføj knappen til tilføjelse af person.
  3. Indtast personens navn, e-mailadresse eller telefonnummer, og klik derefter på Tilføj.
  4. Klik på knappen Ring ud for personens navn for at invitere vedkommende til at deltage i opkaldet.

Læs mere om, hvordan du bruger FaceTime-gruppeopkald.

Brug kontrolelementerne på skærmen

Hold markøren over FaceTime-vinduet under et opkald for at få vist disse kontrolelementer.

knappen for indholdsoversigten
Indholdsoversigt
Skjul eller få vist indholdsoversigten.

knappen til at slå mikrofonlyd fra
Slå lyden fra
Slå din mikrofon til eller fra.

knappen til at afslutte opkald
Afslut
Afslut opkaldet.

knappen til at slå kameraet fra
Slå video fra
Slå dit kamera til eller fra.

knappen for fuld skærm
Fuld skærm
Slå fuld skærm til eller fra for et FaceTime-vindue.

Kameraets lukkerknap
Tag et Live Photo af den anden person.

Læs mere

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.