Opret en PDF i Pages, Numbers og Keynote

Du kan oprette en PDF af dit dokument på din Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller iCloud.com. Du kan derefter vælge at dele den med andre eller gemme den på din enhed eller på iCloud Drive.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Det er en god idé at oprette en PDF af dit dokument, hvis du vil dele layoutbaserede dokumenter med andre. Det omfatter brochurer, løbesedler og manualer med mange illustrationer. PDF er også et godt valg, hvis du ikke vil have andre til at ændre dit dokuments indhold, format eller skrifttyper.

Hvis du gerne vil sikre, at dit dokument ombrydes, når der skiftes mellem vandret og lodret format på en enhed, kan du overveje at eksportere det som et ombrydeligt ePub-arkiv. Du kan ikke redigere eksporterede PDF- eller ePub-arkiver, så hvis du vil have mulighed for at lave ændringer på et senere tidspunkt, skal du beholde det oprindelige dokument.

Hvis du gerne vil samarbejde med andre om et dokument i realtid, kan du invitere andre personer til at samarbejde med dig.

På din Mac

• For at dele dit dokument som en PDF med andre skal du åbne dit dokument og vælge Del > Send en kopi. Vælg, hvordan du vil sende PDF-arkivet, og klik derefter på PDF. Vælg eventuelle særlige indstillinger, som du vil bruge for PDF-arkivet, og klik derefter på Næste.
  • Vælg Arkiv > Eksporter til > PDF for at gemme en PDF på din Mac eller på iCloud Drive. Vælg eventuelle særlige indstillinger, som du vil bruge for PDF-arkivet, og klik derefter på Næste. Vælg en destination, og klik derefter på Eksporter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Åbn dit dokument, tryk på , og tryk derefter på Eksporter. Tryk på PDF, og vælg derefter en af følgende muligheder:

• Tryk på en AirDrop-bruger, eller tryk på Mail for at sende PDF-arkivet via e-mail.
  • Tryk på Gem som arkiv, vælg en destination, og tryk derefter på Tilføj for at gemme PDF-arkivet på din enhed eller på iCloud Drive. Når du gemmer PDF-arkivet på iCloud Drive eller på din iOS-enhed, kan du tilgå det med appen Arkiver.

Du kan også se en eksempelvisning af PDF-arkivet og tilføje markeringer, før du deler eller gemmer det. Det kan f.eks. være, at du vil underskrive dit PDF-dokument, før du sender det.

1. Åbn dit dokument, og tryk derefter på
  2. Tryk på Eksporter og derefter på PDF.
  3. Tryk på Opret PDF. PDF-arkivet åbnes på din enhed.
  •  Tryk på symbolet Pen for at tilføje markeringer til PDF-arkivet.
  • Sådan gemmer du PDF-arkivet: Tryk på OK, tryk Gem arkiv som, og vælg derefter en destination til PDF-arkivet.
  • Sådan deler du PDF-arkivet: Tryk på symbolet Del, og vælg derefter, hvordan du vil dele.

På iCloud.com

Du kan oprette en PDF af dit dokument og derefter dele den med Pages, Numbers eller Keynote til iCloud.

• Sådan deler du PDF-arkivet: Ctrl-klik på dokumentet i Dokumentadministration, og vælg derefter Send en kopi. Klik på PDF og derefter på E-mail.
  • Sådan gemmer du dit dokument som PDF på din enhed: Ctrl-klik på dokumentet i Dokumentadministration. Vælg Download en kopi, og klik derefter på PDF.

Særlige indstillinger

Tilføj en adgangskode

Du kan kræve, at der indtastes en adgangskode for at se en PDF, som du har oprettet. Når du opretter PDF-arkivet i Pages, Numbers eller Keynote til Mac, skal du sætte flueben ved "Kræv adgangskode for at åbne" og derefter indtaste en adgangskode. Det medfører, at alle, der prøver at åbne PDF-arkivet, skal indtaste adgangskoden. Hvis dit dokument allerede har en adgangskode, og du vil oprette en anden adgangskode til PDF-arkivet, skal du klikke på Skift adgangskode og indtaste en ny adgangskode.

Hvis du vil beskytte PDF-arkivet med en adgangskode i Pages, Numbers eller Keynote til iOS og iCloud, skal du først beskytte selve dokumentet med en adgangskode, før du opretter PDF-arkivet.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Åbn dokumentet, tryk på Indstil adgangskode, indtast de nødvendige oplysninger, og tryk på OK.
  • På iCloud.com: Klik på skiftenøglesymbolet i det åbne dokument, og vælg Indstil adgangskode. Indtast de nødvendige oplysninger, og klik derefter på Indstil adgangskode.

Vælg billedkvalitet

I Pages, Numbers og Keynote til Mac kan du indstille PDF-arkivets billedkvalitet. Vælg en anden indstilling i lokalmenuen Billedkvalitet. Jo højere billedkvalitet, desto større arkivstørrelse.

Særlige indstillinger i Numbers og Keynote

Numbers og Keynote tilbyder ekstra indstillinger ved oprettelsen af en PDF:

• I Numbers til Mac og iOS skal du vælge indstillingen Sidelayout for at sikre dig, at dine tabeller passer på hver side i PDF-arkivet.
  • I Keynote til Mac vises hvert lysbillede som sin egen side i PDF-arkivet. Du kan vælge at inkludere yderligere indhold i PDF-arkivet, når du eksporterer dit lysbilledshow:
    • Hvis din præsentation indeholder præsentationsnoter, og du gerne vil inkludere disse i PDF-arkivet, skal du vælge "Inkluder præsentationsnoter".
    • Hvis din præsentation har oversprungne lysbilleder, som du gerne vil inkludere i PDF-arkivet, skal du vælge "Inkluder oversprungne lysbilleder".
    • Hvis din præsentation har objektanimationer, og du gerne vil have, at hver version vises på sin egen side, skal du vælge "Print hver fase af versioner". Versionsfaser vises i samme rækkefølge i PDF-arkivet som i præsentationen.