Optagelse og deling af en video med Clips på din iPhone, iPad eller iPod touch

Brug appen Clips til at optage en video, tilføje fotos m.m. og derefter dele emnerne med dine venner og sociale medier.

Appen Clips gør det muligt at optage video og føje animerede undertekster til din video under optagelsen. Du kan også kombinere flere videoklip og stillbilleder for at oprette en fortløbende video og derefter tilføje effekter som filtre, emojis og musik.

Sådan optages et nyt videoklip

1. Åbn appen Clips.*
  2. Tryk på knappen Projekter  øverst til venstre, og tryk derefter på Opret ny .
  3. Tryk på optageknappen, og hold den nede for at starte optagelsen. Hvis du vil slippe for at holde knappen nede, kan du skubbe op på optageknappen for at låse den.
  4. Slip optageknappen for at stoppe med at optage. Hvis du har låst optageknappen, skal du trykke på den for at stoppe med at optage. Find det nye klip på tidslinjen nederst på skærmen.
  5. Du kan se dine optagede klip ved at trykke på et klip på tidslinjen og derefter trykke på afspilningsknappen .

* Kan du ikke finde appen Clips? Skub ned fra midten af hjemmeskærmen, og skriv derefter Clips på søgelinjen. Kan du stadig ikke finde appen? Download Clips fra App Store.

Sådan føjes flere klip til en video

Du kan blive ved med at optage nye klip og derefter kombinere flere klip og skabe en video med dem. Når du har føjet et klip til en video, vises det nye klip efter de tidligere klip på tidslinjen. Når du afspiller videoen, afspilles alle klippene i den rækkefølge, som de vises i på tidslinjen.

Du kan også tilføje eksisterende stillbilleder og videoer fra dit bibliotek på denne måde:

1. Tryk på Bibliotek.
  2. Tryk på et eksisterende foto eller en eksisterende video.
  3. Tryk på optageknappen, og hold den nede, så længe du vil have vist fotoet eller videoen. Hvis du f.eks. vælger et foto og trykker på optageknappen og holder den nede i tre sekunder, vises fotoet i videoen i tre sekunder. Og hvis du vælger en eksisterende video i dit bibliotek og trykker på optageknappen og holder den nede i fem sekunder, vises de første fem optagede sekunder i videoen.
  4. Når du har tilføjet et klip, kan du ændre klippenes rækkefølge eller slette dem.
    • Du kan ændre klippenes rækkefølge ved at holde på et klip på tidslinjen og derefter trække det til højre eller venstre.
    • Du kan slette et klip fra en video ved at vælge klippet på tidslinjen og derefter trykke på knappen Slet . Eller du kan trække klippet mod toppen af skærmen.

Tilføj en selfiescene

Selfiescener, der er tilgængelige på iPhone X og nyere versioner og iPad Pro-modeller fra 2018, gør Clips endnu sjovere. TrueDepth-kameraet placerer dig i animerede landskaber, abstrakt kunst eller endda ombord på Tusindårsfalken fra Star Wars: The Last Jedi.

Hver scene er en komplet 360-graders oplevelse, så scenen omgiver dig på alle sider, uanset hvordan du bevæger din iPhone eller iPad.

1. Tryk på Scener.
  2. Vælg den scene, du vil bruge.
  3. Hold din iPhone eller iPad op foran ansigtet.
  4. Tryk på optageknappen , og hold den nede for at føje en scene til filmens tidslinje.

Sådan deler du videoer

1. Hvis den video, som du vil dele, ikke er åben, skal du trykke på knappen Projekter øverst til venstre.
  2. Hvis du ikke kan se den, som du ønsker, skal du skubbe til venstre for at se flere af dine videoprojekter. Tryk derefter på en video for at åbne den.
  3. Tryk på knappen Del , og vælg derefter, hvordan du vil dele.

Sådan sletter du et projekt

1. Tryk på knappen Projekter  øverst til venstre.
  2. Vælg det projekt, som du vil slette.
  3. Tryk på knappen Indstillinger , og tryk derefter på Slet.
  4. Tryk på Slet projekt for at bekræfte.