Kom godt i gang med figurer

Vælg mellem hundredvis af figurer i figurbiblioteket, som du kan føje til dit Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument, eller opret din egen figur i iWork.

Du kan hurtigt indsætte en figur fra iWork-figurbiblioteket i dit dokument.

• På din Mac: Klik på symbolet Figur, og vælg derefter en figur.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på Tilføj nyt , og tryk dernæst på symbolet Figurer . Tryk på en figur.
  • iCloud.com: Klik på symbol for Figur, og vælg derefter en figur.

Når du har tilføjet og placeret figuren, kan du opdele den eller kombinere den med andre figurer for at skabe din egen figur. Når du er færdig med at redigere din figur, kan du føje den til figurbiblioteket til senere brug.*

Nogle funktioner er i øjeblikket kun tilgængelige i Pages, Numbers og Keynote til Mac.

Sådan opdeler du en figur

Nogle figurer består af flere dele. Når du opdeler en figur, kan du ændre farven, redigere figuren eller slette individuelle dele af en figur.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Vælg den figur, som du vil opdele, og tryk på symbol for Malerpensel. Tryk på Arranger og derefter på Opdel.
  • På din Mac: Ctrl-klik på figuren, og vælg Opdel.

Nogle figurer i figurbiblioteket indeholder andre figurer, som du måske kan bruge. Hvis du f.eks. vil bruge figuren af Californien, kan du indsætte hele kortet over USA og forstørre det. Når du har opdelt figuren, kan du bruge figuren af Californien alene. Hvis du vil have mulighed for at bruge figuren igen i fremtiden uden at opdele den overordnede figur, kan du føje figuren til dit figurbibliotek.

Når du har opdelt en figur, kan du give de enkelte stykker forskellige farver. Du kan f.eks. ændre farven på de enkelte delstater på kortet eller skifte farve på et stykke, du har isoleret fra de andre dele af figuren.

Sådan opretter du nye figurer

Du kan kombinere og subtrahere figurer for at skabe nye figurer. Du kan skabe nye figurer ud fra eksisterende figurer på fire forskellige måder: Forbind, Skæring, Subtraher eller Udelad.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Vælg de figurer, som du vil bruge, og tryk på symbol for Malerpensel. Tryk på Arranger, og vælg hvordan du vil kombinere figurerne.
  • På din Mac: Vælg alle figurerne, som du vil bruge, gå til symbol for Malerpensel > Arranger, og vælg, hvordan du vil kombinere figurerne.

To figurer forbundet

Forbind
Når du forbinder flere figurer, kombineres de til én figur.

En gennemskåret figur

Skæring
Når du gennemskærer flere figurer, oprettes der en figur ud fra de overlappende områder.

To figurer adskilt

Subtraher
Når du adskiller en figur fra en anden, fjernes den del af figuren, der ligger oven på en anden figur.

To figurer udeladt

Udelad
Når du udelader to figurer, oprettes der en figur, der udelader det overlappende område mellem figurerne.

Sådan føjer du formater til din figur

Når du har føjet en figur til dit dokument, kan du ændre de følgende formater for din figur*:

• Udfyld Du kan udfylde figurer med et billede, en farve eller farveforløb (to eller flere farver, der blandes med hinanden).
  • Ramme Du kan tilføje en ramme, f.eks. en billedramme eller en stiplet linje, og derefter ændre rammens tykkelse, farve og andre egenskaber.
  • Skygge Du kan føje op til seks forskellige forudindstillede skygger til din figur og derefter justere skyggens sløring, forskydning og opacitet.
  • Refleksion Du kan føje en refleksion til din figur og justere dens synlighed.
  • Opacitet Du kan skabe interessante effekter ved at gøre objekterne mere eller mindre gennemsigtige.

Sådan ændrer du format på din figur:

• På din Mac: Vælg figuren, og klik på symbol for Malerpensel > Format. Klik på infotrekanten for at udvide individuelle formater og se avancerede muligheder.
  • På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på symbol for Malerpensel > Format. Aktiver et individuelt format for at se avancerede muligheder.
  • På iCloud.com: Klik på symbol for Malerpensel > Format. Vælg et individuelt format for at se avancerede muligheder.

På din Mac kan du arkivere et format og få vist et eksempel på figurerne i figurbiblioteket med alle formater i dine formatminiaturer.

Hvis du vil arkivere formatet, skal du gå til symbol for Malerpensel > Format og klikke på pilen til højre for formatminiaturerne for at gå til den sidste gruppe af formater. Klik på symbol for Tilføj nyt format. Når du har arkiveret formatet, kan du til enhver tid omdefinere det. Vælg figuren med formatændringerne, Ctrl-klik på formatskabelonen, og vælg "Omdefiner format fra det valgte".

Hvis du vil have vist en eksempelvisning, skal du gå til symbol for Malerpensel > Format. Klik og hold nede på det format, som du gerne vil flytte, indtil det blinker. Træk det derefter op i venstre hjørne på første side med formater. Når du åbner figurbiblioteket, anvendes formatet på eksempelvisningerne af figurerne.

*Nogle af funktionerne er i øjeblikket kun tilgængelige i Pages, Numbers og Keynote til Mac.

Sådan føjer du en figur til figurbiblioteket

Du kan føje dine egne figurer til figurbiblioteket. Når du arkiverer din egen figur, arkiveres egenskaberne for figurens kurve, spejlvending og rotation, men størrelse, farve, opacitet og andre egenskaber arkiveres ikke.

På din Mac: Ctrl-klik på figuren, og vælg Arkiver i Mine figurer.

Når du har føjet en figur til dit bibliotek, er den tilgængelig i Pages, Numbers og Keynote på din Mac.