Indstil automatisk rettelse, og føj ord til stavekontrolordbogen i Pages, Numbers og Keynote

Udfør stavekontrol automatisk, indstil automatisk tekstudskiftning, føj ord til stavekontrolordbogen og meget mere på iPhone, iPad eller Mac.

Slå automatisk rettelse til på din enhed:

• På Mac: Åbn Pages, Numbers eller Keynote, klik på programmets navn på værktøjslinjen, og vælg Indstillinger. Vælg Automatisk rettelse.
  • På iPhone eller iPad: Åbn Pages, Numbers eller Keynote, og tryk på knappen Mere > Automatisk rettelse.

Brug indstillingerne til Automatisk rettelse til at tilpasse den måde, som stavekontrol og formatering skal håndteres på i Pages, Numbers og Keynote, ved at vælge og fravælge de tilgængelige muligheder. Der er følgende muligheder:

• Find lister
  • Find links
  • Anvend linkformater
  • Anvend hævet skrift til talsuffikser
  • Formater brøker
  • Brug typografiske anførselstegn, som erstatter enkelte og dobbelte anførselstegn med krøllede anførselstegn, eller dit valgte format på anførselstegn.

Hvis du bruger iCloud-nøglering, deles hver apps indstillinger med alle de Apple-produkter, hvor du er logget ind på din iCloud-konto.

Nogle muligheder er måske også tilgængelige på andre menuer i iWork. Hvis du ændrer en indstilling på en anden menu, ændres dine indstillinger til Automatisk rettelse også. Nogle iWork-indstillinger ligner andre indstillinger i iOS eller macOS. I det fleste tilfælde tilsidesætter de indstillinger, du vælger i Pages, Numbers eller Keynote, indstillingen i iOS eller macOS. Læs, hvordan du indstiller udskiftning af tekst på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Indstil dine egne tekstudskiftninger til iWork

Med tekstudskiftninger kan du bruge genveje til at erstatte lange udtryk. Når du indtaster genvejen i et tekstfelt, erstattes sætningen automatisk med den.

I indstillingerne til Automatisk rettelse til Pages, Numbers og Keynote kan du indstille tekstudskiftning specifikt til brug i iWork.

• Åbn indstillingerne til Automatisk rettelse på din Mac. Sørg for, at "Symbol- og teksterstatning" er valgt under Erstatning, og klik derefter på Tilføj erstatning
    • Skriv den tekst, som du vil bruge til at aktivere erstatningen (f.eks. "(c)"), under Erstatning. Skriv det, som appen skal ændre teksten til (f.eks. "©"), under Med.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på knappen Mere knappen Mere, og vælg derefter Automatisk rettelse. Kontroller, at Udskift tekst er slået til, og tryk derefter på Liste med erstatninger. Tryk på knappen Tilføj plusknappen
    • Skriv den tekst, som du vil bruge til at aktivere erstatningen (f.eks. "(c)"), i Genvej. Skriv det, som appen skal ændre teksten til (f.eks. "©"), i Udtryk.

I dette eksempel ændres "(c)" til "©", hver gang du skriver "(c)" i Pages, Numbers eller Keynote.

Hvis Pages, Numbers eller Keynote erstatter teksten, og du igen vil have den vist, som du skrev den, skal du trykke på Kommando-Z på tastaturet eller på knappen Fortryd knappen Fortryd

Automatisk rettelse er tilgængelig for de sprog, som din Mac er indstillet til at udføre stavekontrol af. Du kan se sprogene ved at gå til Systemindstillinger > Tastatur > Tekst og klikke på lokalmenuen Stavekontrol. Klik på "Indstil" for at se, hvordan du tilføjer staveordbøger til flere sprog. Automatisk rettelse er ikke tilgængelig på alle sprog på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Føj ord til stavekontrolordbogen

Når Pages, Numbers eller Keynote støder på et ukendt ord, understreges ordet med en rød, stiplet linje. Du kan føje ordet til den ordbog på din enhed, som iWork og andre apps bruger, så ordbogen genkender ordet, når der udføres stavekontrol:

• På iPad eller iPhone: Tryk på det understregede ord, og tryk derefter på Husk stavemåde (du skal muligvis trykke på Erstat først).
  • På Mac: Ctrl-klik på ordet, og vælg derefter Husk stavemåde.

På Mac: Du kan også vælge Ignorer stavemåde, hvis du ikke længere ønsker, at Pages, Numbers og Keynote skal markere det pågældende ord som værende stavet forkert. Hvis du vil tilføje, redigere eller fjerne ord på listen over Ignorerede ord i dit iWork program, skal du vælge Pages > Indstillinger, vælge Automatisk rettelse og derefter klikke på Ignorerede ord. Klik på knappen + knappen Tilføj eller knappen - knappen Fjern for at tilføje eller fjerne ord. Eller klik på et ord for at redigere dets stavemåde.