Indstil Automatisk rettelse og Udskift tekst til Pages, Numbers eller Keynote

Brug Automatisk rettelse i iWork-apps til at indstille stavekontrol, formatering og udskiftning af tekst i apps og programmer på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• Åbn Pages, Numbers eller Keynote på din Mac, klik på programmets navn på værktøjslinjen, og vælg Indstillinger. Vælg Automatisk rettelse.
  • Åbn Pages, Numbers eller Keynote på din iPhone, iPad eller iPod touch, og tryk på knappen Mere > Automatisk rettelse.

Brug indstillingerne til Automatisk rettelse til at tilpasse den måde, som stavekontrol og formatering skal håndteres på i Pages, Numbers og Keynote, ved at vælge og fravælge de tilgængelige muligheder. Der er følgende muligheder:

• Find lister
  • Find links
  • Anvend linkformater
  • Anvend hævet skrift til talsuffikser
  • Formater brøker
  • Brug typografiske anførselstegn, som erstatter enkelte og dobbelte anførselstegn med krøllede anførselstegn, eller dit valgte format på anførselstegn.

Hvis du bruger iCloud-nøglering, deles hver apps indstillinger med alle de Apple-produkter, hvor du er logget ind på din iCloud-konto.

Nogle muligheder er måske også tilgængelige på andre menuer i iWork. Hvis du ændrer en indstilling på en anden menu, ændres dine indstillinger til Automatisk rettelse også. Nogle iWork-indstillinger ligner andre indstillinger i iOS eller macOS. I det fleste tilfælde tilsidesætter de indstillinger, du vælger i Pages, Numbers eller Keynote, indstillingen i iOS eller macOS. Læs, hvordan du indstiller udskiftning af tekst på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Indstil dine egne tekstudskiftninger til iWork

Med tekstudskiftninger kan du bruge genveje til at erstatte lange udtryk. Når du indtaster genvejen i et tekstfelt, erstattes sætningen automatisk med den.

I indstillingerne til Automatisk rettelse til Pages, Numbers og Keynote kan du indstille tekstudskiftning specifikt til brug i iWork.

• Åbn indstillingerne til Automatisk rettelse på din Mac. Sørg for, at "Symbol- og teksterstatning" er valgt under Erstatning, og klik derefter på Tilføj erstatning
    • Skriv den tekst, som du vil bruge til at aktivere erstatningen (f.eks. "(c)"), under Erstatning. Skriv det, som appen skal ændre teksten til (f.eks. "©"), under Med.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på knappen Mere > Automatisk rettelse. Kontroller, at Udskift tekst er slået til, og tryk derefter på Liste med erstatninger. Tryk på plusknappen
    • Skriv den tekst, som du vil bruge til at aktivere erstatningen (f.eks. "(c)"), i Genvej. Skriv det, som appen skal ændre teksten til (f.eks. "©"), i Udtryk.

I dette eksempel ændres "(c)" til "©", hver gang du skriver "(c)" i Pages, Numbers eller Keynote.

Hvis Pages, Numbers eller Keynote erstatter teksten, og du igen vil have den vist, som du skrev den, skal du trykke på Kommando-Z på tastaturet eller på knappen Fortryd

Automatisk rettelse er tilgængelig for de sprog, som din Mac er indstillet til at udføre stavekontrol af. Du kan se sprogene ved at gå til Systemindstillinger > Tastatur > Tekst og klikke på lokalmenuen Stavekontrol. Klik på "Indstil" for at se, hvordan du tilføjer staveordbøger til flere sprog. Automatisk rettelse er ikke tilgængelig på alle sprog på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Indstil dine egne ignorerede ord til iWork på Mac

Når Pages, Numbers eller Keynote til Mac støder på et ukendt ord, understreges ordet med en punkteret rød streg. Hvis du Ctrl-klikker på ordet, kan du vælge den rigtige stavemåde på en liste med ordforslag, Husk stavemåde eller Ignorer stavemåde.

• Husk stavemåde Vælg Husk stavemåde, hvis din Mac skal genkende ordet og vise det i forslag og stavekontrollen. Ordets stavemåde tilføjes i staveordbogen på Mac.
  • Ignorer stavemåde Vælg Ignorer stavemåde, hvis Pages, Numbers eller Keynote ikke længere skal markere ordet som forkert stavet. Appen tilføjer ordet på listen med ignorerede ord og understreger det ikke længere.

Du kan tilføje, redigere og fjerne ord på iWork-appens liste med ignorerede ord ved at åbne indstillingerne til Automatisk rettelse og klikke på Ignorerede ord. Klik på knappen Tilføj og knappen Fjern for at tilføje og fjerne ord. Klik to gange på et ord for at redigere ordets stavemåde.