Sådan højreklikker du på en Mac

Du kan godt højreklikke, selvom der ikke er en knap til at højreklikke med.

På Mac-computere kaldes højreklik også for sekundært klik eller Ctrl-klik. Hvis din mus, dit pegefelt eller en anden inputenhed ikke har en knap til højreklik eller andre muligheder for at højreklikke, skal du blot holde Ctrl-tasten nede på tastaturet, mens du klikker.

Følgende Apple-inputenheder kan højreklikke og udføre andre bevægelser uden Ctrl-tasten.

Højreklik på et Apple-pegefelt

Brug din Magic Trackpad eller et indbygget Multi-Touch-pegefelt til at klikke eller trykke med to fingre.
Du kan indstille sekundært klik og andre funktioner for pegefeltet ved at vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og derefter klikke på Pegefelt.

Højreklik med en Apple-mus

Klik i højre side af musen på din Magic Mouse eller Mighty Mouse.
Du kan indstille sekundært klik og andre funktioner for musen ved at vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og derefter klikke på Mus.