Brug af Touch ID til at åbne iWork-dokumenter

Du kan bruge Touch ID i stedet for tastaturet til at åbne et Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument, der er beskyttet med en adgangskode.

Når du opretter dokumenter i iWork, kan du indstille, at brugerne skal skrive en adgangskode for at åbne dokumentet. Hvis din iPhone, iPad eller Mac har Touch ID, kan du bruge Touch ID i stedet for at indtaste adgangskoden. Hvis du har en iPhone X, kan du bruge Face ID til at åbne dine dokumenter, der er beskyttet med en adgangskode.

Inden du kan bruge Touch ID til at låse adgangskodebeskyttede dokumenter op, skal du indstille Touch ID på din iPhone 5s eller en nyere model, iPad Pro, iPad Air 2 eller iPad mini 3 eller en nyere model eller på din MacBook Pro med Touch Bar.

Sådan åbner du adgangskodebeskyttede dokumenter med Touch ID

Første gang du åbner et adgangskodebeskyttet dokument, skal du indtaste tekstadgangskoden til dokumentet. Hvis Touch ID er indstillet på din iPhone, iPad eller Mac, ser du også, at muligheden "Åbn med Touch ID" er slået til.

Næste gang du åbner dokumentet, kan du bruge Touch ID: Tryk let på knappen Hjem på din iOS-enhed eller på Touch ID (afbryderknappen) på din Mac. Hvis dokumentet ikke åbnes, skal du kontrollere, at du bruger den rigtige finger, og at dine hænder er rene og tørre. Du kan også åbne dokumentet ved at indtaste adgangskoden til det.

Sådan indstiller du Touch ID til at åbne adgangskodebeskyttede dokumenter på din Mac

Pages, Numbers og Keynote bruger Touch ID som standard, hvis din Mac understøtter Touch ID, og funktionen er indstillet.

Hvis du bliver bedt om en adgangskode, når du åbner et dokument, og du ikke kan se Touch ID-funktionen, skal du indstille Touch ID til at kunne bruges sammen med dine iWork-apps:

1. Åbn Pages, og vælg Pages > Indstillinger
  2. Vælg Brug Touch ID. Hvis du ikke kan vælge Touch ID, fordi funktionen mangler eller er udtonet, skal du kontrollere, at du bruger en Mac, som understøtter Touch ID, og at funktionen er installeret.
  3. Gentag proceduren for Numbers og Keynote.

Hvis du bruger en iPhone eller iPad, der understøtter Touch ID, er muligheden for at bruge Touch ID til at åbne adgangskodebeskyttede dokumenter altid slået til, og du behøver ikke at indstille funktionen som på en Mac.

Sådan føjer du en adgangskode til et dokument og bruger Touch ID

Hvis dit dokument ikke er adgangskodebeskyttet, skal du først indstille en tekstadgangskode.

På iPhone eller iPad

Tryk på symbolet Mere, og tryk derefter på Indstil adgangskode. Indtast din adgangskode i felterne Adgangskode og Bekræft, og tilføj derefter et stikord til adgangskoden som en hjælp til at huske tekstadgangskoden, hvis du skulle glemme den. Kontrollér, at "Åbn med Touch ID" er slået til, og tryk derefter på OK. Næste gang du åbner dokumentet, kan du bruge Touch ID i stedet for at skrive adgangskoden til dokumentet.

På din Mac

Åbn dokumentet, og vælg Arkiv > Indstil adgangskode. Indtast din adgangskode i felterne Adgangskode og Bekræft, og tilføj derefter et stikord til adgangskoden som en hjælp til at huske tekstadgangskoden, hvis du skulle glemme den. Kontroller, at Åbn med Touch ID er slået til, og klik på Indstil adgangskode. Næste gang du åbner dokumentet, kan du bruge Touch ID i stedet for at skrive adgangskoden til dokumentet.