Tilføjelse af matematiske ligninger til dit dokument i Pages, Numbers og Keynote

Du kan indsætte matematiske udtryk og ligninger i dit Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument, når du bruger LaTeX -kommandoer eller MathML-elementer.

Sådan føjer du ligninger til dit Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument

1. Tryk eller klik på det sted, hvor du vil indsætte ligningen, og følg derefter trinnene for din enhed:
    • På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på Tilføj knap, trykke på  og derefter trykke på Ligning
    • På din Mac skal du på menulinjen vælge Indsæt > Ligning.
  2. Indtast en ligning ved hjælp af LaTeX-kommandoer eller MathML-elementer.1 På iPad og iPhone kan du også bruge genvejssymbolerne over tastaturet. Når du er færdig med at skrive, vises der en eksempelvisning af ligningen.2Tilføj ligning i Pages
  3. Klik eller tryk på Indsæt.

Sådan bruger du MathType

Du kan også bruge MathType med Pages, Numbers og Keynote til Mac, hvis du har MathType 6.7d (eller nyere) installeret. Første gang, du indsætter en ligning, skal du vælge Brug MathType, eller slå det til i Indstillinger:

1. Åbn Pages, Numbers eller Keynote.
  2. Vælg [Program] > Indstillinger.
  3. Vælg afkrydsningsfeltet "Indsæt og rediger ligninger med MathType".

Læs mere

Læs om, hvilke LaTeX-kommandoer eller MathML-elementer du kan bruge med Pages, Numbers og Keynote.

1. Ligningsredigeringsværktøjet er som standard i matematisk funktion for at gøre det lettere at opbygge ligningerne, så det ikke er nødvendigt at indsætte matematiske funktionskommandoer i ligningerne.

2. Hvis eksempelvisningen er tom eller viser en fejl, skal du kontrollere, om din ligning er korrekt.