Brug af HDR på din iPhone, iPad og iPod touch

Skal der tages billeder af et motiv i skygge mod en skyfri himmel? Med de traditionelle kameraer bliver du nødt til at vælge mellem en himmel, der er alt for lys, eller et meget utydeligt motiv i mørket. Med HDR får du det bedste af begge dele.

Hvad er HDR?

HDR står for High Dynamic Range. Når du bruger HDR, blander kameraet på din iPhone, iPad og iPod touch de bedste dele af tre billeder, der er taget hurtigt ved forskellige eksponeringer – et billede ved normal eksponering, og derefter ét hver af de lyseste og mørkeste dele af billedet. Resultatet er et enkelt billede med bedre farve og flere detaljer.

Undereksponering

En eksponering, der justeres i forhold til himlen, der ellers ville undereksponere motivet eller gøre det for mørkt.

Overeksponering

En eksponering, der justeres for motivets resultater på en himmel, der er overeksponeret eller for lys.

Med HDR

Når du bruger HDR, får du et billede, der er tilpas belyst og detaljeret.

Tag et HDR-billede

1. Åbn appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryk på HDR, og kontroller, at det er indstillet til Automatisk eller slået Til.
  3. Indram billedet.
  4. Tryk på .

Når du tager et HDR-billede, arkiverer enheden to versioner af samme billede på appen Fotos. Ét med HDR og ét uden. På den måde kan du sammenligne de to billeder og bruge det, som du er mest tilfreds med. Du kan spare plads ved at slå denne funktion fra og kun bevare HDR-versionen i dit bibliotek. Gå til Indstillinger > Kamera > Behold normalt foto, og skub for at slå fra.

Hvis du indstiller HDR til Til, optager enheden et HDR-billede, hver gang du tager et billede. Hvis du indstiller HDR til Auto, bestemmer enheden, om de enkelte billeder ser bedst ud med eller uden HDR.