Brug af Escape-knappen på MacBook Pro med Touch Bar

Læs mere om, hvordan du bruger esc-knappen (Escape) eller alternativer til knappen på en MacBook Pro med Touch Bar.

MacBook Pro (15", 2016) og nyere og MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte) og nyere har en Touch Bar, som ændres automatisk, så du får vist de værktøjer og funktioner, der er relevante for dig på baggrund af de programmer, du bruger.

Esc-knappen sidder i venstre side af Touch Bar – den har samme placering som på traditionelle tastaturer. Esc-knappen vises altid i venstre side også, selvom de øvrige værktøjer på Touch Bar ændres.

Nogle gange kan værktøjerne på Touch Bar midlertidigt dække esc-knappen, som vist her:

Når du trykker på  eller OK, vises esc-knappen igen.

Sådan bruger du en anden tast som esc

Du kan vælge en fysisk tast, der skal fungere som esc, enten midlertidigt eller permanent:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger.
  2. Vælg Tastatur.
  3. Gå til indstillingerne for Tastatur, og klik på Kombitaster.
  4. Brug en af lokalmenuerne til at vælge, hvilken tast der skal fungere som esc.

Hvis du f.eks. vælger esc i rullemenuen til højre for Ctrl-tast (^), vil Ctrl-tasten fungere som esc – dvs. at den lukker åbne menuer, og når du trykker på Ctrl-Alternativ-Kommando, åbnes et vindue, hvor du kan gennemtvinge lukning af programmer.

Du kan nulstille tastaturet til dets oprindelige tilstand ved at klikke på Gendan standarder.

Sådan tvinger du programmer til at slutte med alternativer til esc

Du kan muligvis ikke bruge esc-knappen på Touch Bar, hvis den app du bruger ikke svarer.

Hvis du vil bruge esc til at tvinge en app til at lukke, kan du åbne en anden app og prøve at trykke på Alternativ-Kommando-Escape. Du kan også gå til Apple-menuen > Afbryd.

Hvis det ikke virker, eller hvis Touch Bar ikke svarer i nogen af de åbne apps, skal du genstarte din Mac-computer. Gå til Apple-menuen > Genstart eller – hvis din Mac ikke svarer, skal du holde Touch ID (afbryderknappen) nede, indtil din Mac slukker.

Brug af esc i Windows

Når du kører Windows 10 via Boot Camp på din Mac-computer, findes esc på samme placering på din Touch Bar, som når du bruger macOS.

Du kan også bruge esc via skærmtastaturet i Windows. Gå til menuen Windows, og vælg Øget tilgængelighed. Vælg derefter på Skærmtastatur.