Tilføjelse af bogmærker i dokumenter i Pages

Her kan du læse om, hvordan du føjer bogmærker og links til sektioner i dit dokument.

Et bogmærke identificerer den del af dit dokument, som du vil henvise til. Når du har tilføjet bogmærker i dit dokument, kan du oprette links, der giver læserne adgang til disse oplysninger med blot et enkelt klik. Hvis du anvender afsnitsformater i dit dokument, foreslår Pages automatisk bogmærker og strømliner processen.

Brug af bogmærker og links i Pages til Mac

Inden du starter, skal du sørge for at opdatere Pages til den nyeste version i Mac App Store.

Sådan tilføjer du et bogmærke

1. Klik for at indsætte dit indsættelsespunkt på det sted, hvor du vil tilføje et bogmærke i brødteksten, eller vælg den brødtekst, hvor du vil tilføje et bogmærke.
  2. Klik på  og derefter på fanen Bogmærker.
    Hvis du ikke kan se fanen Bogmærker, kan det skyldes, at dit dokument er et sidelayoutdokument, som ikke kan bruge bogmærker.
  3. Klik på Tilføj bogmærke. Bogmærket vises på listen Bogmærker.

Hver gang en læser klikker på et bogmærke på listen Bogmærker, videresender Pages automatisk læseren til det pågældende sted i dokumentet.

Når du redigerer i et dokument med bogmærker, opdateres navnet på det relaterede bogmærke automatisk. Hvis du vil give et bogmærke et kaldenavn, skal du dobbeltklikke på bogmærket på listen Bogmærker og angive et nyt navn.

Hvis du vil fjerne et bogmærke, skal du klikke på bogmærket og trykke på Delete på tastaturet.

Sådan opretter du et link til et bogmærke

1. Vælg den tekst, du vil lave til et link.
  2. Ctrl-klik på den valgte tekst. Vælg Tilføj link > Bogmærke.
  3. Kontroller, at der er valgt Bogmærke i menuen Link til lokalmenu.
  4. Klik på lokalmenuen Bogmærke, og vælg derefter det bogmærke, du vil oprette et link til. Pages foreslår bogmærker baseret på de afsnitsformater, du har brugt i dokumentet.
  5. Klik på Gå til bogmærke. Dokumentet hopper så til placeringen af det bogmærke, der er oprettet et link for.

Du kan spore linket til hvert bogmærke på listen Bogmærker. Ctrl-klik på bogmærkenavnet, og vælg derefter Gå til link.

Hvis du vil fjerne et link, skal du Ctrl-klikke på linket og derefter vælge Rediger link. Klik på Fjern.

Sådan ændrer du de afsnitsformater, der er brugt til foreslåede bogmærker

Pages foreslår bogmærker baseret på de afsnitsformater, du bruger i dokumentet. Du kan identificere dine foretrukne afsnitsformater, så Pages giver dig de bedste forslag til dit dokument.

1. Vælg den tekst, du vil lave til et link.
  2. Ctrl-klik på den valgte tekst. Vælg Tilføj link > Bogmærke.
  3. Kontroller, at der er valgt Bogmærke i menuen Link til lokalmenu.
  4. Klik på lokalmenuen Bogmærke, og vælg Indstil forslag. Hvis du tidligere har indstillet Forslag, skal du vælge Administrer forslag.
  5. Vælg de afsnitsformater, du vil have, at Pages automatisk foreslår, i lokalmenuen Bogmærke. Klik på OK.

Brug af bogmærker og links i Pages til iPhone, iPad eller iPod touch

Inden du starter, skal du sørge for at opdatere Pages til den nyeste version i App Store.

Sådan tilføjer du et bogmærke

Tryk for at indsætte indsættelsespunktet det sted, hvor du vil tilføje et bogmærke i brødteksten, eller vælg den brødtekst, hvor du vil oprette et bogmærke.

• iPhone eller iPod touch: Tryk på Indsæt. Du skal muligvis trykke på  for at få vist Indsæt. Vælg Bogmærke.
  • iPad: Tryk på og derefter på Bogmærke.

Når du redigerer tekst med bogmærker i dokumentet, opdateres navnet på relevante bogmærke automatisk. Hvis du vil give dit bogmærke et kaldenavn eller fjerne det helt, skal du trykke på  > Bogmærke og derefter på Rediger. Tryk på et bogmærke for at omdøbe det, eller tryk på  for at fjerne bogmærket. Tryk på OK for at gemme ændringerne.

Sådan opretter du et link til et bogmærke

1. Vælg den tekst, du vil lave til et link.
  2. Tryk på Link. Du skal muligvis trykke på  for at få vist det.
  3. Tryk på Link til, og vælg Bogmærke.
  4. Tryk på Bogmærke, og vælg det bogmærke, du vil oprette et link til. Pages foreslår bogmærker baseret på de afsnitsformater, du har brugt i dokumentet.
  5. På iPhone eller iPod touch: Tryk på .
    På iPad: Tryk for at slå denne meddelelse fra.

Sådan ændrer du de afsnitsformater, der er brugt til foreslåede bogmærker

Pages foreslår bogmærker baseret på de afsnitsformater, du bruger i dokumentet. Du kan identificere dit foretrukne afsnitsformat, så Pages giver dig de bedste forslag til dit dokument.

1. Vælg den tekst, du vil lave til et link.
  2. Tryk på Link. Du skal muligvis trykke på [højre pil] for at få vist det.
  3. Tryk på Link til, og vælg Bogmærke.
  4. Tryk på Bogmærke > Indstil forslag. Hvis du tidligere har indstillet Forslag, skal du trykke på Administrer forslag.
  5. Vælg de afsnitsformater, du vil have, at Pages automatisk foreslår, i lokalmenuen Bogmærke. Hvis der vises et , er dette afsnitsformat valgt.
  6. Tryk tilbage, og afslut indstillingen af linket.