Kom godt i gang med Keynote Live

Brug Keynote til at afspille din præsentation via internettet, så alle kan se den på samme tid på deres egne enheder, uanset hvor de befinder sig.

Før du går i gang

Hvis du vil afspille din præsentation online med Keynote Live, skal du opdatere til den nyeste version af Keynote til iOS eller Mac-computer eller bruge Keynote på iCloud.com. Du skal også logge på iCloud på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-computer og arkivere præsentationen i iCloud Drive.

Du kan invitere op til 100 seere fra eksterne netværk eller op til 35 på dit lokale Wi-Fi-netværk. Seere skal have en webbrowser eller den nyeste version af appen Keynote til iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-computer for at se præsentationen. De behøver ikke at have iCloud-konti for at se præsentationer.

Sådan startes en præsentation på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn præsentationen i appen Keynote. Tryk på .
  2. Tryk på Brug Keynote Live, og tryk derefter på Fortsæt. Der oprettes et link til din præsentation i Keynote Live.
  3. Tryk på Inviter seere. Vælg den tjeneste, du vil bruge til at sende invitationen, og tilføj dine seere. Tryk på Send eller Publicer. Du kan også kopiere linket til præsentationen og indsætte det, hvor du ønsker.
  4. Hvis du vil kræve, at seerne indtaster en adgangskode for at se din præsentation, skal du trykke på Flere indstillinger. Tryk på Tilføj adgangskode, indtast din adgangskode, og tryk på OK. Husk at sende adgangskoden til de seere, du inviterer.
  5. Hvis dine seere er klar til at se præsentationen, skal du trykke på Afspil nu. Tryk på Afspil senere, hvis du vil starte præsentationen på et andet tidspunkt. Hvis du trykker på Afspil senere, kan du fortsætte med at invitere flere seere og tilføje eller ændre adgangskoden til Keynote Live. Når du er klar til at vise præsentationen, skal du trykke på  på værktøjslinjen og derefter trykke på Afspil i Keynote Live.

Når du bruger Keynote Live til at afspille en præsentation på en iPhone, iPad eller iPod touch, kan du ikke bruge markeringsfunktionen til at tegne på lysbilleder.

Sådan startes en præsentation på din Mac-computer

1. Klik på  på værktøjslinjen.
  2. Klik på Fortsæt. Der oprettes et link til din præsentation i Keynote Live.
  3. Klik på Inviter seere. Vælg den tjeneste, du vil bruge til at sende invitationen, og tilføj dine seere. Klik på Send eller Publicer. Du kan også kopiere linket til præsentationen og indsætte det, hvor du ønsker.
  4. Hvis du ønsker, at seerne skal indtaste en adgangskode for at kunne se din præsentation, skal du klikke på Flere indstillinger. Vælg "Kræv adgangskode", og skriv din adgangskode. Klik derefter på Indstil adgangskode. Husk at sende adgangskoden til de seere, du inviterer.
  5. Hvis dine seere er klar til at se præsentationen, skal du klikke på Afspil nu. Klik på Afspil senere, hvis du vil starte præsentationen på et andet tidspunkt. Hvis du klikker på Afspil senere, kan du fortsætte med at invitere flere seere og tilføje eller ændre adgangskoden til Keynote Live. Når du er klar til at vise præsentationen, skal du klikke på  på værktøjslinjen og derefter klikke på Afspil i Keynote Live.

Sådan startes en præsentation i Keynote til iCloud

1. Åbn præsentationen, og klik på  på værktøjslinjen. Vælg derefter Brug Keynote Live. Klik på Fortsæt. Der oprettes et link til præsentationen på iCloud.com. Du kan til enhver tid få adgang til linket ved at klikke på  og derefter klikke på Indstillinger for Keynote Live.
  2. Hvis du ønsker, at seerne skal indtaste en adgangskode for at kunne se din præsentation, skal du klikke på Flere indstillinger. Klik på Tilføj adgangskode, og indtast din adgangskode. Klik derefter på Indstil adgangskode.
  3. Klik på Inviter seere. Skriv e-mailadresserne på de personer, du vil invitere, og klik derefter på Send. Du kan også kopiere linket til præsentationen og indsætte det, hvor du ønsker det.
  4. Hvis dine seere er klar til at se præsentationen, skal du klikke på Afspil nu. Klik på Afspil senere, hvis du vil starte præsentationen på et andet tidspunkt. Hvis du klikker på Afspil senere, kan du fortsætte med at invitere flere seere og tilføje eller ændre adgangskoden til Keynote Live. Når du er klar til at vise præsentationen, skal du klikke på  på værktøjslinjen og derefter klikke på Afspil i Keynote Live.

Om afspilning af præsentationer

Hvis du tidligere har delt præsentationen og tillod andre at redigere den, kan de fortsat foretage ændringer, mens du viser præsentationen. De personer, der ser præsentationen, vil ikke se de nye ændringer, medmindre du genstarter præsentationen. Du er den eneste, der kan bruge Keynote Live til at vise en præsentation, som du ejer, selv hvis du deler den med andre deltagere.

Lysbillederne eksporteres til iCloud som midlertidige arkiver, når du bruger Keynote Live til at afspille en præsentation. Alle arkiverne streames til seernes enheder, så snart du starter præsentationen, for at sikre, at afspilningen forløber uden problemer. Kun seere med link til Keynote Live (og adgangskoden, hvis du har indstillet en) kan få adgang til arkiverne.

Brug Keynote Remote med Keynote Live

Hvis du vil bruge Keynote Remote til at styre din Keynote Live-præsentation, skal du sørge for at starte præsentationen med Keynote Live først. Når præsentationen afspilles, kan du tilslutte fjernbetjeningen og styre den.

Hvis du starter lysbilledshowet via fjernbetjeningen, kan du kun bruge lokal afspilning.

Keynote Remote styrer kun Keynote Live, når præsentationen startes i Keynote til Mac og Keynote til iOS.

Slå Keynote Live fra

Slå Keynote Live fra, hvis andre ikke skal have adgang til præsentationen:

• Hvis du bruger din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du åbne præsentationen og trykke på og derefter på Indstillinger for Keynote Live. Tryk på Slå Keynote Live fra.
  • På en Mac-computer med præsentationen åben skal du klikke på  på værktøjslinjen. Klik på Slå Keynote Live fra.
  • Klik på i Keynote til iCloud, og vælg Indstillinger for Keynote Live. Klik på Slå Keynote Live fra.

Linket til præsentationen virker ikke længere, når du slår Keynote Live fra. Hvis du slår Keynote Live til igen for denne præsentation, virker det oprindelige link stadig.