Få hjælp til programmet Fotos på din Mac-computer

Hvis Fotos til macOS ikke starter op eller ikke fungerer som forventet, kan du prøve disse tip.

Sikkerhedskopiér dit bibliotek

Inden du prøver følgende trin, er det en god idé at sikkerhedskopiere dit fotobibliotek, selv hvis du bruger iCloud-fotobibliotek. Du kan bruge Time Machine, bruge en sikkerhedskopieringsløsning fra en anden producent eller kopiere biblioteket til et eksternt drev. Som standard arkiveres dit fotobibliotek i mappen Billeder i hjemmemappen.

Sørg for, at softwaren er opdateret

Fotos er en del af Mac-operativsystemet (v10.10.3 og nyere). Du kan undgå eller løse mange problemer ved at køre den mest opdaterede version af macOS. Hvis du vil søge efter opdateringer, skal du åbne App Store, klikke på Opdateringer øverst i vinduet og installere tilgængelige macOS-opdateringer. Læs mere om, hvordan du opdaterer softwaren på din Mac-computer.

Hvis du bruger RAW-billeder i Fotos, skal du sørge for at køre den nyeste Digital RAW Camera Compatibility-opdatering. Se efter opdateringer i App Store, og installer en eventuel tilgængelig Digital Camera RAW Compatibility-opdatering. Du kan læse mere om RAW-formater fra digitalkameraer, der understøttes af iOS 10 og macOS Sierra.

Hvis du har problemer med at overføre et eksisterende iPhoto- eller Aperture-bibliotek til Fotos

Du ser muligvis en fejlmeddelelse, når du åbner Fotos første gang eller overfører et eksisterende iPhoto- eller Aperture-bibliotek. Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis Fotos ikke kan kopiere eller oprette et bibliotek.

Hvis mediebrowseren ikke viser dine billeder og videoer

Mediebrowseren giver dig mulighed for at bruge billeder fra dit fotobibliotek i andre programmer, f.eks. Pages og iMovie. Mediebrowseren viser kun indholdet i det Fotos-bibliotek, der er angivet som systemfotobiblioteket. Hvis du har mere end ét Fotos-bibliotek – og det, du bruger, ikke er angivet som systemfotobiblioteket – viser mediebrowseren ikke indholdet.

Følg denne fremgangsmåde for at angive det aktuelle bibliotek som systemfotobiblioteket:

1. Vælg Fotos > Indstillinger.
  2. Klik på knappen Generelt øverst i vinduet Indstillinger.
  3. Klik på knappen Brug som systemfotobibliotek.

Hvis du har andre problemer med Fotos

Hvis du oplever andre problemer – f.eks. manglende eller tomme miniaturer, uventet adfærd, eller hvis Fotos ikke åbner – kan du reparere biblioteket ved at følge nedenstående trin.

Reparationsværktøjet til Fotos analyserer bibliotekets database og reparerer alle de uoverensstemmelser, det finder. Det kan tage lidt tid afhængigt af bibliotekets størrelse. Når processen er færdig, åbner Fotos dit bibliotek.

Følg disse trin for at bruge reparationsværktøjet til Fotos:

1. Sørg for, at du har sikkerhedskopieret dit Fotos-hovedbibliotek.
  2. Luk Fotos, hvis programmet er åbent.
  3. Hold Alternativ- og Kommandotasten nede, når du åbner Fotos igen.
  4. Dialogen Reparer bibliotek vises. Klik på Reparer, og angiv en administratoradgangskode for at køre reparationsværktøjet til Fotos.

Hvis du bruger iCloud-fotobibliotek, kan kørsel af reparationsværktøjet til Fotos gøre, at dit bibliotek opdateres med iCloud igen.