Slå lydbeskrivelser til på din iPhone, iPad eller iPod touch

På iPhone, iPad og iPod touch kan du slå lydbeskrivelser til for at få vist en beskrivelse af scener i videoer.

Du kan slå lydbeskrivelser til, mens du ser film, tv-udsendelser eller musikvideoer i TV-appen* eller i appen Videoer på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også slå lydbeskrivelser til som standard.

Slå lydbeskrivelser til

Hvis der er lydbeskrivelser i den video, du ser, kan du finde dem i menuen Lyd & undertekster:

1. Tryk på skærmen, mens du ser en video, for at få vist betjeningspanelet.
  2. Tryk på taleboblesymbolet for at åbne menuen Lyd & undertekster.
  3. Vælg det lydbeskrivelsesspor, som du gerne vil bruge.

Indstil lydindstillinger

Sådan gør du, hvis du vil have videoer til at bruge lydbeskrivelser som standard:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed.
  2. Rul til afsnittet Medier, og tryk på Lydbeskrivelser.
  3. Slå Foretræk lydbeskrivelser til.
    Et beskåret billede af en iPhone X med menuen Lydbeskrivelser åben. Foretræk lydbeskrivelser er slået til.

Læs mere

Ikke alle videoer har lydbeskrivelsesspor. Se dokumentationen til videoen for at finde ud af, om disse funktioner understøttes.

Nogle websteder og programmer fra andre producenter gør det muligt at tilpasse lydindstillinger for videoer. Hvis der ikke vises kontrolelementer til lyd, når der afspilles video fra et websted, skal du læse dokumentationen eller kontakte udbyderen af webstedet eller udvikleren af programmet for at få flere oplysninger.

Du kan også slå lydbeskrivelser til på andre enheder ved at følge trinnene i artiklerne nedenfor:

Læs mere om, hvordan du finder indhold med lydbeskrivelser.

* Appen TV er ikke tilgængelig i alle lande eller områder. Find ud af, hvor den er tilgængelig.