Hvis du ikke kan sende en e-mail i programmet Mail, fordi vinduet Ny besked forsvinder og vises igen

Når du forsøger at sende en besked i Mail på din Mac-computer, kan det ske, at beskedvinduet forsvinder og vises igen flere gange uden, at beskeden sendes.

Løsningsforslaget kræver, at du fjerner nogle arkiver, så vi anbefaler, at du starter med at sikkerhedskopiere din Mac-computer.

Sådan fjernes de arkiver, der vedrører programstatus

1. Slut Mail. Hvis det er nødvendigt, kan du gennemtvinge en lukning.
  2. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Gå til mappe.
  3. Indsæt eller indtast følgende sti som én linje i feltet Gå til mappe, og tryk derefter på Retur:

~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Saved Application State/com.apple.mail.savedState

4. Mappen com.apple.mail.savedState vises. Træk alle arkiverne fra den pågældende mappe til papirkurven.
  5. Genstart Mac-computeren.

Hvis det er første gang, du udfører trinnene i dette afsnit, skal du åbne Mail igen og prøve at sende en anden e-mail.

Sådan fjernes de arkiver, der vedrører outbox.mbox

Hvis ovenstående trin ikke løser problemet, skal du følge disse ekstra trin.

1. Slut Mail. Gennemtving en lukning efter behov.
  2. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Gå til mappe.
  3. Indsæt eller indtast følgende sti i feltet Gå til mappe, og tryk derefter på Retur:

~/Library/Mail/V3

4. Mappen V3 vises. Indtast outbox.mbox i søgefeltet i hjørnet af vinduet, og tryk derefter på Retur.
  5. Søgningen giver sandsynligvis ingen resultater. Mellem søgefeltet og søgeresultaterne vises ordet Søg efterfulgt af muligheden for begrænse søgningen til Denne Mac, "V3" og Fælles. Klik på "V3."
  6. Søgeresultaterne viser derefter mindst ét arkiv, der hedder outbox.mbox. Træk alle arkiver med dette navn til papirkurven.
  7. Genstart din Mac-computer, åbn Mail igen, og prøv derefter at sende en anden e-mail.

Sådan fjernes og tilføjes navnet på SMTP-serveren

Hvis ovenstående trin ikke løser problemet, skal du følge disse ekstra trin.

1. Fjern de arkiver, der vedrører programstatussen, og genstart som beskrevet i første afsnit – denne gang skal du dog ikke prøve at sende en anden e-mail.
  2. Indtast din e-mailadresse i værktøjet Åbning af indstillinger for Mail. Hvis værktøjet ikke kender din e-mailudbyder, skal du kontakte e-mailudbyderen for at få oplyst din kontos indstillinger for serveren til udgående post (SMTP).
  3. Åbn Mail, og vælg derefter Mail > Indstillinger. Klik på Konti, og vælg derefter din e-mailkonto på listen over konti.
  4. Vælg Rediger SMTP-serverliste i lokalmenuen Server til udgående post (SMTP). Der vises en liste over servere, og serveren, der er tilknyttet din e-mailkonto, bør allerede være valgt.
  5. Klik på knappen Fjern (–) for at fjerne den valgte server.
  6. Klik på knappen Tilføj (+) for at tilføje en SMTP-server. Udfyld feltet Servernavn ved hjælp af oplysningerne om serveren til udgående post fra trin 2. Dette er serverens værtsnavn for serveren til udgående post.
  7. Klik på OK, luk vinduet med Mailindstillinger, og arkiver derefter ændringerne.
  8. Prøv at sende en anden e-mail.

Sådan nulstilles tilladelser for din hjemmemappe

Hvis ovenstående trin ikke løser problemet, skal du følge disse sidste trin.

1. Slut Mail. Gennemtving en lukning efter behov.
  2. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Hjem. Hjemmemappen åbnes.
  3. Vælg Arkiv > Vis Info. Der vises et infovindue om hjemmemappen.
  4. Klik på trekanten ud for afsnittet "Deling & tilladelser" nederst i vinduet, hvis afsnittet ikke er åbent.
  5. Hvis låsen i nederste højre hjørne af vinduet er låst, skal du klikke på knappen og derefter indtaste administratornavn og -adgangskode.
  6. Klik på menuen Handling i nederste venstre hjørne af vinduet, og vælg derefter "Anvend på underliggende emner". Klik på OK for at bekræfte handlingen.
  7. Åbn programmet Terminal, når statuslinjen øverst i Info-vinduet lukkes. Terminal ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  8. Indsæt eller indtast denne kommando i Terminal, og tryk derefter på Retur:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    På et dansk tastatur findes tegnet ` til højre for tasten med spørgsmålstegnet.

9. Luk Terminal, når processen er afsluttet. Du kan nu åbne Mail og sende en besked.