Administration af dit billed- og videolager

Læs mere om, hvordan du bruger lagringspladsen på din iPhone, iPad eller iPod touch til billeder og videoer, hvordan du kan spare plads, og hvordan du opgraderer din iCloud-lagringsplads, hvis du løber tør.

De billeder, den musik, de apps og det andet indhold, du bruger på din iPhone, iPad eller iPod touch, optager plads på din enhed. Og din enhed kan hurtigt fyldes op, afhængigt af størrelsen på lagerkapaciteten, og hvor meget indhold du har. Hvis der vises en besked om, at din lagringsplads er fyldt op, kan du frigøre plads ved at administrere dit billed- og videolager.

Kontroller, hvor meget lagringsplads du har

Se, hvor meget lagringsplads du har tilbage på din enhed og i iCloud, og hvilke apps der optager mest plads.

Lagring på enheden

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt.
  3. Tryk på iPhone lagringsplads.

Der vises muligvis anbefalinger til optimering af lagringspladsen på din enhed, en liste over apps og den mængde plads, som hver app optager.

Lagring i iCloud

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på [dit navn].
  3. Tryk på iCloud.

Her vises, hvor meget plads du har tilbage i iCloud, de apps, der optager lagringsplads, og om du har brug for at opgradere din lagringsplan.

Hvis du bruger iOS 10 eller tidligere, vises lagringspladsen for din enhed og iCloud på samme sted. Gå til Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud.

Gem dine billeder og videoer i iCloud

Dine billeder og videoer gemmes på din enhed i deres originale version i høj opløsning. Det betyder, at de bruger meget plads på din iPhone, iPad eller iPod touch. Med iCloud-fotobibliotek kan du frigøre mere på plads på din enhed, så du har hele din samling på ét sted, uanset hvor du er.

Kom godt i gang med iCloud-fotobibliotek:

1. Tryk på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du trykke på Indstillinger > iCloud > Fotos.
  2. Sådan slår du iCloud-fotobibliotek til.
  3. Vælg Optimer iPhone-lagring for at frigøre mere plads på din enhed.

Med Optimer lagring gemmes små, pladsbesparende billeder og videoer på din enhed, mens alle de originale versioner i fuld opløsning gemmes i iCloud. Så længe du har nok plads i iCloud, kan du arkivere lige så mange billeder og videoer, som du ønsker.

Hvis du har brug for mere lagringsplads

Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Hvis du har brug for mere iCloud-lagringsplads, kan du købe mere plads startende fra 0,99 USD om måneden. Hvis du vælger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplads med din familieLæs mere om priserne på iCloud-lagringsplads i dit land eller område.

Hvis du har brug for mere lagringsplads på din enhed, kan du overføre de billeder og videoer, som du vil arkivere i iCloud til din computer.

Hvis du har brug for mere hjælp med din lagringsplads, f.eks. hvis du har købt mere lagringsplads, men du ikke kan se det på din konto, skal du kontakte Apple-support.