Fotografering og redigering af billeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du tager detaljerede billeder med appen Kamera på iPhone, iPad eller iPod touch. Få derefter øjeblikket til at se helt rigtigt ud ved hjælp af de effektive redigeringsværktøjer, der er direkte indbygget i din enhed.

Sådan åbner du appen Kamera

Det perfekte øjeblik kan komme når som helst, så det er vigtigt at vide, hvordan du hurtigt og nemt åbner appen Kamera. Der er flere forskellige måder at åbne appen Kamera på.

Hjemmeskærmen

Tryk på appen Kamera på hjemmeskærmen. På iPhone 6s eller nyere1 kan du bruge 3D Touch.

Kontrolcenter

Skub op fra bunden af skærmen for at åbne Kontrolcenter, og tryk derefter på .

Låseskærm

Skub mod venstre på låseskærmen.

Fang øjeblikket

Tag det perfekte billede med avanceret pixelteknologi på din iPhone, iPad eller iPod touch. Alt, hvad du skal gøre, er at finde et godt motiv, åbne appen Kamera og trykke på udløserknappen.

Slip kreativiteten løs med fantastiske kamerafunktioner som Live Photos, kamerafiltre og Portræt på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Nogle gange vil du gerne tage et helt særligt billede. Skub fra venstre mod højre på skærmen, eller vælg funktionerne til tidsforløb, slowmotion, video, billede, kvadrat eller panorama.

Blitz: LED-blitzen på din iPhone og iPod touch2 giver ekstra lys til dit billede, når der er brug for det. Tryk på  for at slå den til eller fra.

HDR: Når du slår HDR til, kombineres flere billeder med forskellig eksponering automatisk, så du får et enkelt smukt belyst billede.

Live Photos: Med iPhone 6s og nyere1 kan du fange livet, mens det sker – i bevægelser og lyd. Live Photos er slået til som standard, men du kan trykke på  for at slå det fra.

Selvudløser: Er du træt af altid at tage billeder, som du ikke selv kan være med på? Placer din enhed på noget stabilt, indstil billedet, og tryk på . Vælg mellem en nedtælling på tre eller 10 sekunder, tryk på udløserknappen, hop ind i billedet, og smil.

FaceTime-kamera: Tag en selfie med dit FaceTime-kamera. Tryk på , find den perfekte vinkel, og tryk derefter på udløserknappen. På iPhone 6s eller en nyere version1 kan du tage en hurtig selfie fra hjemmeskærmen.

Serie: Prøver du at tage det perfekte billede af nogen, der ikke vil sidde stille? Prøv serieoptagelse. Du skal bare holde udløserknappen nede. Serieoptagelsen tager flere billeder efter hinanden, så du kan vælge det bedste.

Zoom: Brug den digitale zoom i appen Kamera til at tage billeder af motiver, der er langt væk. Før du tager billedet, skal du sprede fingrene et sted på skærmen for at gøre motivet i midten af skærmen større og fjerne kanterne rundt omkring det.

På din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X kan du trykke på 1x for at bruge zoom af højere kvalitet, når motivet et længere væk. Hvis du vil zoome mere end 2x eller finjustere billedet, skal du holde 1x eller 2x nede for at få vist et mærke til zoom op til 10x.

Sådan finder du dine billeder og videoer

Du kan finde hele din samling i både appen Fotos og appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Åbn appen Fotos, og tryk på fanen Fotos nederst på skærmen. Her ser du dine billeder og videoer organiseret i kategorierne Øjeblikke, Samlinger og År.
  • Du kan også få adgang til dine billeder fra fanen Album. Tryk på Alle fotos for at få vist dine billeder og videoer i kronologisk rækkefølge.
  • I appen Kamera kan du trykke på symbolet for det sidste billede, du har taget, for at få det vist i dit Fotobibliotek. På iPhone 6s og nyere modeller1 kan du få vist en hurtig eksempelvisning, hvis du bruger 3D Touch-symbolet til at få adgang til Peek og Pop.

Rediger dine billeder på få sekunder

Du kan skabe billedmesterværker direkte fra din iPhone, iPad eller iPod touch. Når du har taget et billede, skal du åbne det i appen Fotos og trykke på . Derefter kan du justere billedets størrelse, vinkel, belysning og meget andet. Hvis du ikke er tilfreds med dine ændringer, skal du bare trykke på Annuller for at vende tilbage til det originale.

Øjeblikkelig forbedring

Med Automatisk forbedring kan du øjeblikkeligt forbedre billedets eksponering, kontrast, mætning og andre egenskaber. Det er den hurtigste måde at gøre dine billeder endnu mere fantastiske på.

Beskær og ret op

Du kan trække i hjørnerne på gitteret for at beskære billedet og dreje på hjulet for at hælde eller rette op på billedet.

Anvend filtre

Tryk for at afprøve din enheds indbyggede billedfiltre. Giv dit billede en anden farveeffekt, f.eks. Klart eller Dramatisk. Eller prøv et klassisk look i sort-hvid med Mono og Silvertone.

Juster belysning og farve

Brug skydefunktionen til at finde den helt rigtige belysning og farve. Eller tryk på  og  for at foretage præcise justeringer i en menu med individuelle værktøjer.

1. Læs mere om, hvordan du identificerer din iPhone-model ved hjælp af modelnummeret og andre oplysninger.
2. Kun tilgængelig på iPhone og iPod touch.