Fotografering og redigering af billeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du tager detaljerede billeder med appen Kamera på iPhone, iPad eller iPod touch. Få derefter øjeblikket til at se helt rigtigt ud ved hjælp af de effektive redigeringsværktøjer, der er direkte indbygget i din enhed.

billede af en fjer på iPad og iPhone

Sådan åbner du appen Kamera

Det perfekte øjeblik kan ske når som helst, så det er vigtigt at vide, hvordan du åbner appen Kamera hurtigt. Der er flere forskellige måder at åbne appen Kamera på.

Hjemmeskærmen

Startskærm på iPhone

Tryk på appen Kamera på hjemmeskærmen.

Kontrolcenter

Kontrolcenter på iPhone

Åbn Kontrolcenter, og tryk derefter på kameraknappen .

Låseskærm

Låst skærm på iPhone

Skub til venstre for at få adgang til Kameraet, eller tryk på symbolet Kamera .

tager et billede af en hund med iPhone

Fang øjeblikket

Tag det perfekte billede med avanceret pixelteknologi på din iPhone, iPad eller iPod touch. Alt, hvad du skal gøre, er at finde et godt motiv, åbne appen Kamera og trykke på udløserknappen.

Giv din kreativitet frit løb med fantastiske kamerafunktioner som Live Photos, kamerafiltre og funktionen Portræt på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X eller nyere modeller.

Nogle gange vil du gerne tage et helt særligt billede. Skub fra venstre mod højre på skærmen, eller vælg funktionerne til tidsforløb, slowmotion, video, billede, kvadrat eller panorama.

Blitz: LED-blitzen på din iPhone og iPod touch2 giver ekstra lys til dit billede, når der er brug for det. Tryk på knappen Flash  for at aktivere eller deaktivere den.

HDR: HDR tager flere billeder ved forskellige eksponeringer og kombinerer dem for automatisk at fremstille et enkelt, smukt belyst billede.

Live Photos: Med iPhone 6s eller en nyere model1 kan du fange livet, mens det sker – i bevægelse og lyd. Live Photos er slået til som standard, men du kan trykke på knappen Live Photos for at slå det fra.

Selvudløser: Er du træt af altid at tage billeder, som du ikke selv kan være med på? Placer din enhed på noget stabilt, indstil billedet, og tryk på knappen til tidsindstilling . Vælg mellem en nedtælling på tre eller 10 sekunder, tryk på udløserknappen, hop ind i billedet, og smil.

Frontkamera: Hvis du vil tage et selfie med frontkameraet, skal du trykke på frontkamera-knappen , finde den perfekte vinkel, og derefter trykke på udløserknappen. På iPhone 6s eller en nyere version1 kan du tage en hurtig selfie fra hjemmeskærmen.

Serie: Prøver du at tage det perfekte billede af nogen, der ikke vil sidde stille? Prøv serieoptagelse. Du skal bare holde udløserknappen nede. Serieoptagelsen tager flere billeder efter hinanden, så du kan vælge det bedste.

Zoom: Brug den digitale zoom i appen Kamera til at tage billeder af motiver, der er langt væk. Før du tager billedet, skal du sprede fingrene et sted på skærmen for at gøre motivet i midten af skærmen større og fjerne kanterne rundt omkring det.

På din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X eller en nyere model kan du trykke på 1x for at bruge zoom af højere kvalitet, når motivet er længere væk. Hvis du vil zoome mere end 2x eller finjustere billedet, skal du holde 1x eller 2x nede for at få vist et mærke til zoom op til 10x.

Billedsamling på iPhone

Sådan finder du dine billeder og videoer

Du kan finde hele din samling i både appen Fotos og appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Åbn appen Fotos, og tryk på fanen Fotos nederst på skærmen. Her ser du dine billeder og videoer organiseret i kategorierne Øjeblikke, Samlinger og År.
  • Du kan også få adgang til dine billeder fra fanen Album. Tryk på Alle fotos for at få vist dine billeder og videoer i kronologisk rækkefølge.
  • I appen Kamera kan du trykke på symbolet for det sidste billede, du har taget, for at få det vist i dit Fotobibliotek. På iPhone 6s og nyere modeller1 kan du få vist en hurtig eksempelvisning, hvis du bruger 3D Touch-symbolet til at få adgang til Peek og Pop.

Rediger dine billeder på få sekunder

Du kan skabe billedmesterværker direkte fra din iPhone, iPad eller iPod touch. Når du har taget et billede, skal du åbne det i appen Fotos og trykke på Rediger. Derefter kan du justere billedets størrelse, vinkel, belysning og meget andet. Hvis du ikke er tilfreds med dine ændringer, skal du bare trykke på Annuller for at vende tilbage til det originale.

Øjeblikkelig forbedring

brug af forbedringsværktøjet i Fotos på iPhone

Auto-forbedring giver omgående dine billeder bedre eksponering, kontrast, mætning og andre egenskaber. Det er den hurtigste måde at gøre dine billeder endnu mere fantastiske på.

Beskær og ret op

brug af beskæringsværktøjet i Fotos på iPhone

Du kan trække i hjørnerne på gitteret for at beskære billedet og dreje på hjulet for at hælde eller rette op på billedet.

Anvend filtre

brug af filtre i Fotos på iPhone

Tryk for at afprøve din enheds indbyggede billedfiltre. Giv dit billede en anden farveeffekt, f.eks. Klart eller Dramatisk. Eller prøv et klassisk look i sort-hvid med Mono og Silvertone.

Juster belysning og farve

brug af justeringsværktøjet i Fotos på iPhone

Tryk på Lys, Farve eller S/H, og brug skyderfunktionen til at finde det perfekte look. For at foretage præcise justeringer skal du trykke på knappen oversigt eller på pileknappen ned og bruge menuen med individuelle værktøjer.

1. Læs mere om, hvordan du identificerer din iPhone-model ved hjælp af modelnummeret og andre oplysninger.
2. Kun tilgængelig på iPhone og iPod touch.

Læs mere

Læs, skab og bliv inspireret. Deltag i en praktisk session, der foregår hver dag i Apple Store. Find en Today at Apple-session i nærheden af dig.