Fotografering og redigering af billeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du tager detaljerede billeder med appen Kamera på iPhone, iPad eller iPod touch. Få derefter øjeblikket til at se helt rigtigt ud ved hjælp af de effektive redigeringsværktøjer, der er direkte indbygget i din enhed.

Sådan åbner du appen Kamera

Det perfekte øjeblik kan ske når som helst, så det er vigtigt at vide, hvordan du åbner appen Kamera hurtigt. Der er flere forskellige måder at åbne appen Kamera på.

Hjemmeskærmen
Tryk på appen Kamera på hjemmeskærmen.

Kontrolcenter
Åbn Kontrolcenter, og tryk derefter på knappen Kamera .

Låseskærm
Skub til venstre for at få adgang til Kameraet, eller tryk på knappen Kamera .

Fang øjeblikket

Tag det perfekte billede med avanceret pixelteknologi på din iPhone, iPad eller iPod touch. Alt, hvad du skal gøre, er at finde et godt motiv, åbne appen Kamera og trykke på udløserknappen.

Giv din kreativitet frit løb med fantastiske kamerafunktioner som Live Photos, kamerafiltre og funktionen Portræt på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X eller nyere modeller.

Nogle gange vil du gerne tage et helt særligt billede. Skub fra venstre mod højre på skærmen, eller vælg funktionerne til tidsforløb, slowmotion, video, billede, kvadrat eller panorama

Læs mere om, hvordan du bruger kamerafunktionerne, hvis du har iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

Blitz: LED-blitzen på din iPhone og iPod touch2 giver ekstra lys til dit billede, når der er brug for det. Tryk på knappen Flash  for at aktivere eller deaktivere den.

Live Photos: Du kan fange øjeblikke i livet, når de sker – både i bevægelse og lyd. Live Photos er slået til som standard, men du kan trykke på knappen Live Photos for at slå det fra.

Selvudløser: Er du træt af altid at tage billeder, som du ikke selv kan være med på? Placer din enhed på noget stabilt, indstil billedet, og tryk på knappen til tidsindstilling . Vælg mellem en nedtælling på tre eller 10 sekunder, tryk på udløserknappen, hop ind i billedet, og smil.

Frontkamera: Hvis du vil tage en selfie med frontkameraet, skal du trykke på frontkamera-knappen , finde den perfekte vinkel og derefter trykke på udløserknappen. På iPhone 6s eller en nyere version1 kan du tage en hurtig selfie fra hjemmeskærmen.

Serie: Prøver du at tage det perfekte billede af nogen, der ikke vil sidde stille? Prøv serieoptagelse. Du skal bare holde udløserknappen nede. Serieoptagelsen tager flere billeder efter hinanden, så du kan vælge det bedste. Læs mere om, hvordan du bruger billedserier på din iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

På din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X eller en nyere model kan du trykke på 1x for at bruge zoom af højere kvalitet, når motivet er længere væk. Hvis du vil zoome mere end 2x eller finjustere billedet, skal du holde 1x eller 2x nede for at få vist et mærke til zoom op til 10x. På iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max kan du zoome ud til .5x med ultravidvinkelkameraet

Sådan redigerer du dit billede eller din video på få sekunder

Lav mesterværker af dine billeder direkte på din iPhone, iPad og iPod touch. Når du har taget et billede, skal du åbne det i appen Fotos og trykke på Rediger. Derefter kan du justere billedets størrelse, vinkel og belysning, tilføje et filter og meget mere. Vælg en justering, f.eks. Lysstyrke eller Mætning, og skub for at justere lysstyrken og intensiteten. Hvis du ikke er tilfreds med dine ændringer, skal du bare trykke på Annuller for at vende tilbage til det originale.

Juster belysning og farve

Opnå en øjeblikkelig forbedring af billedets eller videoens glans, eksponering, mætning, fremhævninger, varme, tone og meget mere. Brug derefter mærket til at lave præcise justeringer af hver indstilling. Det er den hurtigste måde at gøre dine billeder endnu mere fantastiske på.

Anvend filtre

Tryk for at afprøve din enheds indbyggede billedfiltre. Giv dit billede en anden farveeffekt, f.eks. Klart eller Dramatisk. Eller prøv et klassisk look i sort-hvid med Mono og Silvertone.

Beskær og ret op

Du kan trække i hjørnerne på gitteret for at beskære billedet og dreje på hjulet for at hælde eller rette op på billedet eller videoen.

Sådan finder du dine billeder og videoer

Du kan finde hele din samling i både appen Fotos og appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Læs mere om, hvordan du identificerer din iPhone-model ved hjælp af modelnummeret og andre oplysninger.
2. Kun tilgængelig på iPhone og iPod touch.

Læs mere

Lær, opret, og lad dig inspirere. Deltag i praktiske sessioner, der finder sted hver dag i Apple Store. Find en Today at Apple-session i nærheden af dig.