Fotografering og redigering af billeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du tager detaljerede billeder med appen Kamera på iPhone, iPad eller iPod touch. Få derefter øjeblikket til at se helt rigtigt ud ved hjælp af de effektive redigeringsværktøjer, der er direkte indbygget i din enhed.

billede af en fjer på iPad og iPhone

Sådan åbner du appen Kamera

Det perfekte øjeblik kan ske når som helst, så det er vigtigt at vide, hvordan du åbner appen Kamera hurtigt. Der er flere forskellige måder at åbne appen Kamera på.

Hjemmeskærmen

Startskærm på iPhone

Tryk på appen Kamera på hjemmeskærmen.

Kontrolcenter

Kontrolcenter på iPhone

Åbn Kontrolcenter og tryk derefter på ikonet Kamera.

Låseskærm

Lås skærmen på iPhone

Svirp til venstre for at få adgang til Kamera, eller tryk på ikonet Kamera.

tag et billede af en hund med iPhone

Fang øjeblikket

Tag det perfekte billede med avanceret pixelteknologi på din iPhone, iPad eller iPod touch. Alt, hvad du skal gøre, er at finde et godt motiv, åbne appen Kamera og trykke på udløserknappen.

Giv din kreativitet frit løb med fantastiske kamerafunktioner som Live Photos, kamerafiltre og portrættilstand på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X og nyere.

Nogle gange vil du gerne tage et helt særligt billede. Skub fra venstre mod højre på skærmen, eller vælg funktionerne til tidsforløb, slowmotion, video, billede, kvadrat eller panorama.

Blitz: LED-blitzen på din iPhone og iPod touch2 giver ekstra lys til dit billede, når der er brug for det. Tryk på ikonet Flash for at aktivere eller deaktivere den.

HDR: HDR tager flere billeder ved forskellige eksponeringer og kombinerer dem for automatisk at fremstille et enkelt, smukt belyst billede.

Live Photos: Med iPhone 6s og nyere1 kan du optage livet præcis som det finder sted — med bevægelse og lyd. Live Photos er som standard aktiveret, så du skal trykke på ikonet Live Photos for at deaktivere den.

Selvudløser: Er du træt af altid at tage billeder, som du ikke selv kan være med på? Placér din enhed et stabilt sted, fokusér på dit motiv og tryk på ikonet timer. Vælg mellem en nedtælling på tre eller 10 sekunder, tryk på udløserknappen, hop ind i billedet, og smil.

Frontalkamera: For at tage et selfie med dit frontalkamera skal du trykke på ikonet skift kamera, finde den perfekte vinkel, og derefter trykke på lukkerknappen. På iPhone 6s eller en nyere version1 kan du tage en hurtig selfie fra hjemmeskærmen.

Serie: Prøver du at tage det perfekte billede af nogen, der ikke vil sidde stille? Prøv serieoptagelse. Du skal bare holde udløserknappen nede. Serieoptagelsen tager flere billeder efter hinanden, så du kan vælge det bedste.

Zoom: Brug den digitale zoom i appen Kamera til at tage billeder af motiver, der er langt væk. Før du tager billedet, skal du sprede fingrene et sted på skærmen for at gøre motivet i midten af skærmen større og fjerne kanterne rundt omkring det.

På din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X og nyere skal du trykke på 1x for at opnå en zoom med højere kvalitet på længere afstand. Hvis du vil zoome mere end 2x eller finjustere billedet, skal du holde 1x eller 2x nede for at få vist et mærke til zoom op til 10x.

Billedsamling på iPhone

Sådan finder du dine billeder og videoer

Du kan finde hele din samling i både appen Fotos og appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Åbn appen Fotos, og tryk på fanen Fotos nederst på skærmen. Her ser du dine billeder og videoer organiseret i kategorierne Øjeblikke, Samlinger og År.
  • Du kan også få adgang til dine billeder fra fanen Album. Tryk på Alle fotos for at få vist dine billeder og videoer i kronologisk rækkefølge.
  • I appen Kamera kan du trykke på symbolet for det sidste billede, du har taget, for at få det vist i dit Fotobibliotek. På iPhone 6s og nyere modeller1 kan du få vist en hurtig eksempelvisning, hvis du bruger 3D Touch-symbolet til at få adgang til Peek og Pop.

Rediger dine billeder på få sekunder

Du kan skabe billedmesterværker direkte fra din iPhone, iPad eller iPod touch. Når du har taget et billede, skal du åbne det i appen Fotos og trykke på Rediger. Derefter kan du justere billedets størrelse, vinkel, belysning og meget andet. Hvis du ikke er tilfreds med dine ændringer, skal du bare trykke på Annuller for at vende tilbage til det originale.

Øjeblikkelig forbedring

med forbedringsværktøjet i Fotos på iPhone

Auto-forbedring giver omgående dine billeder bedre eksponering, kontrast, mætning og andre egenskaber. Det er den hurtigste måde at gøre dine billeder endnu mere fantastiske på.

Beskær og ret op

med beskæringsværktøjet i Fotos på iPhone

Du kan trække i hjørnerne på gitteret for at beskære billedet og dreje på hjulet for at hælde eller rette op på billedet.

Anvend filtre

med filtre i Fotos på iPhone

Tryk for at afprøve din enheds indbyggede billedfiltre. Giv dit billede en anden farveeffekt, som Livlig eller Dramatisk. Eller prøv et klassisk look i sort-hvid med Mono og Silvertone.

Juster belysning og farve

med justeringsværktøjet i Fotos på iPhone

Tryk på Lys, Farve eller S/H, og brug glideren til at finde det helt perfekte look. For at foretage præcise justeringer skal du trykke på ikonet med tre linjer eller nedad-pilen og bruge menuen med individuelle værktøjer.

1. Læs mere om, hvordan du identificerer din iPhone-model ved hjælp af modelnummeret og andre oplysninger.
2. Kun tilgængelig på iPhone og iPod touch.