Apple-reklamer og anonymitet

Reklamer leveret af Apple hjælper folk med at opdage apps, programmer, produkter og tjenester, samtidig med at brugeranonymiteten respekteres. Apples reklameplatform er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig kontrol over, hvordan vi bruger dine oplysninger. Vores reklameplatform deler ikke oplysninger med tredjeparter, der kan identificere dig personligt.

Reklamer, der leveres af Apples reklameplatform, kan vises i App Store, Apple News og Værdipapirer. Apples reklameplatform sporer dig ikke, hvilket betyder, at bruger- eller enhedsdata, der indsamles fra vores apps, ikke knyttes til bruger- eller enhedsdata, der indsamles af tredjeparter med henblik på målrettede reklamer eller reklameanalyseformål, og bruger- og enhedsdata deles ikke med datamæglere

Kontekstuelle oplysninger

Kontekstuelle oplysninger kan bruges til at vise dig reklamer, f.eks.:

• Oplysninger om enhed: Indstillingen af sprog til dit tastatur, enhedstype, OS-version, mobiloperatør og tilslutningstype.

• Enhedens lokalitet: Hvis Lokalitetstjenester er slået til, og du har givet appsene App Store eller Apple News tilladelse til at få adgang til din lokalitet, kan din lokalitet blive brugt til at vise dig geografisk relevante reklamer. Din enheds nøjagtige lokalitet lagres ikke af Apples reklameplatform, og der oprettes ikke profiler på basis af disse oplysninger. Gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester for at få adgang til disse indstillinger.

• Søgninger i App Store: Når du søger i App Store, kan din søgning bruges til at vise dig en relevant reklame.

• Apple News og Værdipapirer: Den type artikel, du læser, kan bruges til at vælge relevante reklamer.

Segmenter

Vi opretter segmenter, som er grupper af personer, der deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges muligvis til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne.

Vi kan bruge oplysninger som de følgende til at tildele dig til segmenter:

• Kontooplysninger: Dit navn, din adresse, alder og enheder, der er registreret i din Apple ID-konto. Oplysninger som dit fornavn på registreringssiden til Apple-id eller velkomstbeskeden i din Apple id-konto kan bruges til at udlede dit køn.

• Overførsler, køb og abonnementer: Den musik, de film, bøger, tv-udsendelser, apps og programmer, som du henter, samt køb, du foretager i appen, og abonnementer. Vi tillader ikke målretning baseret på overførsler af en bestemt app eller køb i en bestemt app (herunder abonnementer) fra App Store, medmindre målretningen udføres af udvikleren af den pågældende app.

• Apple News og Værdipapirer: Emnerne og kategorierne af de artikler, du læser, og de publikationer, du følger, abonnerer på eller aktiver notifikationer fra.

• Reklamer: Dine interaktioner med reklamer leveret af Apples reklameplatform.

Når vi vælger hvilken reklame, der skal vises, blandt flere reklamer, du er kvalificeret til, kan vi bruge nogle af ovenstående oplysninger, samt din App Store-browsingaktivitet, til at afgøre hvilken reklame, der sandsynligvis er mest relevant for dig. App Store-browsingaktivitet omfatter det indhold og de apps, du trykker på og ser, mens du browser i App Store. Disse oplysninger samles på tværs af brugere, så de ikke identificerer dig.

Apple deler ikke oplysninger med tredjeparter, der kan identificere dig personligt. Vi er forpligtet til at gøre visse ikke personlige oplysninger tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne.

Der er ikke nogen Apple Pay-køb eller data fra appen Sundhed, der er tilgængelige for Apples reklameplatform eller bruges til reklameformål.

Apple har hverken kendskab til eller videregiver oplysninger til annoncører om dine seksuelle præferencer, religiøse overbevisninger eller politiske tilhørsforhold.

Reklameindstillinger

Om denne reklame

For at forstå hvorfor en bestemt reklame blev vist for dig i App Store, Apple News eller Værdipapirer, skal du trykke på knappen Reklame på reklamen. Du vil derefter få vist det segment og andre data, som f.eks. demografiske oplysninger, der blev anvendt til at afgøre, hvilken reklame du modtog.

Oplysninger om målrettede reklamer

Du kan se oplysninger om dig, der kan bruges til at levere målrettede reklamer fra Apples reklameplatform, herunder de segmenter, du er en del af.

Hvis du vil se disse oplysninger på din iOS- eller iPadOS-enhed, skal du gå til Indstillinger > Anonymitet > Apple-reklamer og trykke på Vis oplysninger om målrettede reklamer. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet > Anonymitet, vælge Apple-reklamer og derefter klikke på Vis oplysninger om reklame.

Hvis du mener, at oplysningerne om dig er upræcise, kan du opdatere kontooplysningerne til dit Apple-id.

Lokalitetsbaserede reklamer

Hvis du giver App Store eller Apple News adgang til din enheds lokalitet, kan Apples reklameplatform bruge din enheds aktuelle lokalitet til at vise dig geografisk målrettede reklamer i App Store og Apple News.

Du kan fravælge dem på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester og enten trykke for at slå Lokalitetstjenester fra eller vælge App Store eller News fra listen over lokalitetskompatible funktioner og indstille den til Aldrig. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Sikkerhed og anonymitet > Anonymitet, vælge Lokalitetstjenester og enten fravælge “Slå Lokalitetstjenester til” eller “News.”

Apples reklameplatform modtager ikke lokalitetsbaserede oplysninger, når du slår Lokalitetstjenester fra på din enhed.

Personlige reklamer

Hvis Personlige reklamer er slået til, bruger Apples reklameplatform muligvis dine oplysninger til at levere reklamer, der er mere relevante for dig. Hvis du slår Personlige reklamer fra, kan Apple ikke bruge disse oplysninger til målrettede reklamer. Det reducerer muligvis ikke antallet af reklamer, du modtager, men reklamerne vil muligvis være mindre relevante for dig.

Du kan slå Personlige reklamer fra på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Apple-reklamer og trykke for at slå Personlige reklamer fra. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet > Anonymitet, vælge Apple-reklamer og fravælge Personlige reklamer.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy