Reklamer og anonymitet

Apples reklameplatform er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Apples reklameplatform er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Reklamer, der leveres af Apples reklameplatform, kan vises i App Store, Apple News og Værdipapirer.

Kontekstuelle oplysninger kan bruges til at vise dig reklamer, f.eks.:

• Oplysninger om enhed: Indstillingen af sprog til dit tastatur, enhedstype, OS-version, mobiloperatør og tilslutningstype.
  • Enhedens lokalitet: Hvis systemtjenesten Apple Ads efter lokalitet er slået til, kan din lokalitet bruges til at give dig geografisk relevante reklamer. Din enheds nøjagtige lokalitet lagres ikke af Apples reklameplatform, og der oprettes ikke profiler på basis af disse oplysninger. For at få adgang til denne indstilling skal du gå ind på Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Apple Ads efter lokalitet.
  • Søgninger i App Store: Når du søger i App Store, kan din søgning bruges til at vise dig en relevant reklame.
  • Apple News og Værdipapirer: Den type artikel, du læser, kan bruges til at vælge relevante reklamer.

Vi opretter segmenter, som er grupper af personer, der deler lignende karakteristika, og vi bruger disse grupper til at levere målrettede reklamer. Oplysninger om dig bruges til at bestemme, hvilke segmenter du skal indgå i – og således – hvilke reklamer du vil modtage. For at beskytte din anonymitet leveres der kun målrettede reklamer, hvis over 5000 personer opfylder målretningskriterierne.

I Apple News og Værdipapirer kan vi anbringe dig i segmenter baseret på de emner og kategorier af artikler, du læser, og de publikationer, du følger, abonnerer på eller aktiverer meddelelser fra. Der oprettes ikke nogen segmenter ud fra søgeudtryk i App Store.

I App Store, Apple News og Værdipapirer kan vi anvende oplysninger såsom følgende til at anbringe dig i segmenter:

• Kontooplysninger: Dit navn, din adresse, alder og enheder, der er registreret i din konto. Oplysninger som dit fornavn på registreringssiden til Apple-id eller velkomstbeskeden i din iTunes-konto kan bruges til at udlede dit køn.
  • Overførsler og aktivitet: Den musik, de film, bøger, tv-udsendelser og apps, som du henter, samt køb, du foretager i appen.
  • Aktiviteter i andre apps: App-udviklere, som er underlagt deres egne anonymitetspolitikker og gældende love, kan muligvis levere oplysninger om dine køb i apps og aktiviteter som gennemførelse af forskellige niveauer i spil.
  • Reklamer: Din interaktion med reklamer leveret af Apples reklameplatform.
  • Andre segmenter: Ved specielle reklamekampagner kan tredjeparter muligvis matche oplysninger, som de har om deres brugere, med Apples oplysninger, for at oprette segmenter, som skal indeholde mindst 5000 personer. Annoncører kan bruge et reklame-id, eller andre oplysninger, som de har om brugere, f.eks. et telefonnummer eller en e-mail for at matche brugere til segmenter på Apples reklameplatform. Under matchprocessen er disse id’er skjulte for at begrænse, at oplysninger, der kan identificere enkeltpersoner, afsløres. For at vælge hvilke segmenter, de matcher brugere til, kan annoncører bruge oplysninger, som de har fra interaktioner med brugere. Disse oplysninger erhverves og bruges i henhold til annoncørernes egne anonymitetspolitikker.

Når vi vælger hvilken reklame, der skal vises, blandt flere reklamer, du er kvalificeret til, kan vi bruge nogle af ovenstående oplysninger, samt din App Store-browsingaktivitet, til at afgøre hvilken reklame, der sandsynligvis er mest relevant for dig. App Store-browsingaktivitet omfatter det indhold og de apps, du trykker på og ser, mens du browser i App Store. Disse oplysninger samles på tværs af brugere, så de ikke identificerer dig.

Apple har hverken kendskab til eller videregiver oplysninger til annoncører om dine seksuelle præferencer, religiøse overbevisninger eller politiske tilhørsforhold. Der er ikke nogen Apple Pay-køb eller data fra appen Sundhed, der er tilgængelige for Apples reklameplatform eller bruges til reklameformål.

Apple hverken sælger eller overfører oplysninger til tredjeparter, der kan identificere dig personligt. Vi er forpligtet til at gøre visse ikke personlige oplysninger tilgængelige for strategiske partnere, der arbejder sammen med Apple om at levere vores produkter og tjenester, hjælper Apple med at markedsføre produkter til kunder og sælger reklamer på Apples vegne.

Oplysninger indsamlet af Apple behandles i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Se dine reklameindstillinger

Om denne reklame

For at forstå hvorfor en bestemt reklame blev vist for dig i App Store, Apple News eller Værdipapirer, skal du trykke på knappen Reklame på reklamen. Du vil derefter få vist det segment og andre data, som f.eks. demografiske oplysninger, som er grunden til, at du modtog reklamen.

Reklameoplysninger

Hvis du vil se oplysninger om dig, som kan være brugt til at levere målrettede reklamer via Apples reklameplatform, herunder de segmenter, du er en del af, skal du gå til Indstillinger > Anonymitet > Reklamer på din iOS- eller iPadOS-enhed og derefter trykke på Vis oplysninger om reklame.

Du kan se disse oplysninger på macOS ved at vælge Apple > Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet, klikke på Anonymitet og derefter klikke på Reklamer og på Vis oplysninger om reklame.

Hvis Begræns reklamesporing er slået til, har Apples reklameplatform ikke nogen data om reklameindstillinger til dig. Få yderligere oplysninger herunder.

Hvis du mener, at oplysningerne om dig er upræcise, kan du opdatere dit Apple-id og dine iTunes-kontooplysninger.

Vælg dine reklameindstillinger

Fravælg reklamer, der er målrettet på basis af din lokalitet

På din iOS- eller iPadOS-enhed kan du fravælge at modtage lokalitetsbaserede reklamer ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester og slå Apple Ads efter lokalitet fra.

På din macOS-enhed kan du fravælge at modtage lokalitetsbaserede reklamer ved at vælge Apple > Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet, klikke på Anonymitet, vælge Lokalitetstjenester og fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet Lokalitetsbaserede Apple-reklamer.

Apples reklameplatform modtager ikke lokalitetsbaserede oplysninger, når du slår Lokalitetstjenester fra på din enhed.

Fravælg målrettede reklamer

På din iOS- eller iPadOS-enhed kan du aktivere Begræns reklamesporing ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Reklamer og slå Begræns reklamesporing til. På Apple TV kan du gå til Indstillinger > Generelt > Anonymitet og slå Begræns reklamesporing til. På din macOS-enhed kan du slå Begræns reklamesporing til ved at vælge Apple > Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet, klikke på Anonymitet og markere afkrydsningsfeltet Begræns reklamesporing.

Hvis du vælger at slå Begræns reklamesporing til, vil Apples reklameplatform fravælge dit Apple-id som modtager af reklamer, der er målrettet dine interesser, ligegyldigt hvilken enhed du bruger. Apps, programmer og annoncører, der ikke bruger Apples reklameplatform, men bruger Apples reklame-id, skal kontrollere indstillingen for Begræns reklamesporing og har i henhold til Apples retningslinjer ikke tilladelse til at vise dig målrettede reklamer, hvis du har slået Begræns reklamesporing til. Når du har slået Begræns reklamesporing til i iOS 10 eller nyere, erstattes reklame-id’et med en række nuller, så du ikke modtager målrettede reklamer. Det nulstilles automatisk til et nyt tilfældigt id, hvis du slår Begræns reklamesporing fra.

Du kan også vælge at nulstille dit reklame-id, og i så fald genererer din enhed et nyt tilfældigt id. Dataene forbundet med dit tidligere reklame-id vil ikke blive knyttet til dit nye id. Du nulstiller dit reklame-id i iOS eller iPadOS ved at gå til Indstillinger > Anonymitet, trykke på Reklamer og derefter trykke på Nulstil reklame-id. Du nulstiller dit reklame-id i Apple TV ved at gå til Indstillinger > Generelt, vælge Anonymitet og derefter klikke på Nulstil reklame-id. Hvis du vil nulstille dit reklame-id i macOS, skal du vælge Apple > Systemindstillinger > Sikkerhed & anonymitet, klikke på Anonymitet, vælge Reklame og derefter klikke på knappen Nulstil reklame-id.

Hvis du slår Begræns reklamesporing til, vil du muligvis stadig modtage reklamer, men de vil være mindre relevante for dig.