Brug af Siri på dit Apple Watch

Læs mere om, hvordan du bruger Siri – din intelligente, personlige sekretær, der hjælper dig med at få tingene gjort. Siri kan sende dine beskeder, foretage telefonopkald, hente ruteanvisninger og meget mere.

Sådan indstiller du Siri

1. På parret iPhone: Tryk på Indstillinger > Siri & søgning. Kontroller, at Lyt efter "Hej Siri" er slået til. På iPhone X eller en nyere model: Kontroller, at Tryk på sideknappen for Siri er slået til. På iPhone 8 eller en tidligere model: Kontroller, at Tryk hjem for Siri er slået til.
  2. På Apple Watch: Tryk på Indstillinger > Generelt > Siri. Vælg, om du vil slå "Hej Siri" og Løft for at tale til eller fra.
  3. På Apple Watch Series 3 eller en nyere model: Rul ned til Stemmefeedback, og vælg derefter, hvornår Siri skal tale: Altid til, Betjen med lydløs eller Kun hovedtelefoner.
  4. Kontroller, at dit Apple Watch eller din parrede iPhone kan tilsluttes internettet.*

Sådan stiller du Siri et spørgsmål

Du kan bede Siri om at starte et bestemt træningsprogram og meget mere. Du kan tale med Siri på flere måder. På Apple Watch Series 3 eller en nyere model udtaler Siri svarene til dig, og du kan aktivere og bruge Siri fra et parret Bluetooth-headset. På tidligere modeller svarer Siri visuelt på urskiven.

Et løft med håndleddet

Med watchOS 5 og Apple Watch Series 3 eller en nyere model, behøver du ikke længere sige "Hej Siri" for at få Siris opmærksomhed.

1. Du skal blot løfte håndleddet for at vække dit Apple Watch.
  2. Hold uret op til din mund.
  3. Sig det, du ønsker.

Sådan slår du funktionen Løft for at tale til eller fra:

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch.
  2. Tryk på Generelt > Siri.
  3. Slå Løft for at tale til eller fra.

Tryk på Digital Crown

1. Hold Digital Crown nede.
  2. Når lytteindikatoren vises, skal du sige det, du ønsker.
  3. Slip Digital Crown.

Sig "Hej Siri"

1. Løft håndleddet, eller tryk på Apple Watch-skærmen.
  2. Når uret er klar, skal du sige "Hej Siri" og derefter, hvad Siri skal gøre.

Sådan føjer du Siri til din urskive

Hvis du bruger Siri-urskiven, kan du tilføje Siri-komplikation og derefter trykke på den for at tale med Siri Siri-komplikation

Sådan bruger du Siri-urskiven og Genveje i Siri

Siri-urskiven opdateres hele dagen og viser dig relevant indhold samt oplysninger, som kan være nyttige for dig baseret på din lokalitet, tidspunkt på dagen og din dagsrytme. Du kunne f.eks. få vist kalenderbegivenheder, boardingpas eller dine favoritter fra Home-appen. Og Siri-urskiven understøtter Genveje i Siri.

Læs mere om, hvordan du skifter din urskive.

Sådan gør du, hvis Siri ikke svarer eller beder dig om at prøve igen

Kontroller efter hvert trin, om Siri reagerer:

1. Kontroller internetforbindelsen på dit Apple Watch.
  2. Kontroller, om Siri er slået til på din iPhone. Tryk på Indstillinger > Siri & søgning, og slå Lyt efter "Hej Siri" til. På iPhone X: Slå Tryk på sideknappen for Siri til. På iPhone 8 eller en nyere model: Slå Tryk på Hjem for Siri til. Apple Watch har de samme indstillinger som iPhone, så du behøver ikke tjekke uret.
  3. Kontroller, om Hej Siri er slået til på dit Apple Watch. Tryk på Indstillinger > Generelt > Siri.
  4. Genstart dit Apple Watch.
  5. På iPhone: Åbn Indstillinger > Siri & søgning, og sluk for Lyt efter "Hej, Siri". Slå derefter funktionen til igen.
  6. Kontroller, om du har blokeret for mikrofonen eller højttaleren på dit Apple Watch. Hvis din enhed f.eks. er i et etui, skal du fjerne det.
  7. Hvis Siri ikke taler på Apple Watch Series 3 eller en nyere model, kan det være nødvendigt at downloade stemmen. Download sker, når du er forbundet Wi-Fi, og når dit Apple Watch oplader. Prøv at oplade dit Apple Watch om natten, så der er tilstrækkelig tid til at downloade. Du kan tjekke status for download på dit Apple Watch ved at trykke på Indstillinger > Generelt > Siri og derefter rulle til Siri-stemme. Læs mere om, hvilke sprog Siri taler.

Hvis Siri stadig ikke reagerer, skal du kontakte Apple-support.

Læs mere om Siri

* Der opkræves muligvis betaling for brug af mobildata.