Apple Music og anonymitet

Apple Music er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

• Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music, f.eks. de sange, du afspiller, og hvor længe du afspiller dem, for at kunne personliggøre tjenesten, når du abonnerer på den, og kompensere vores partnere.
  • iCloud-musikbibliotek sender oplysninger fra dit musikbibliotek til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music.
  • Vi forbinder oplysningerne om dit iCloud-musikbibliotek med dig, så længe du er abonnent og i en kort periode derefter. Vi bevarer optegnelser over de sange, du afspiller, i det tidsrum, som er anført i gældende love mht. økonomisk rapportering.
  • For at finde og forhindre bedrageri bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enheds tillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.

Det er meget vigtigt for alle hos Apple at beskytte din anonymitet og sikkerhed. Vi arbejder hårdt på kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre, og når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag. Apple Music er som alle andre af Apples produkter designet ud fra disse principper.

Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music for at kunne skræddersy funktioner til din musiksmag. Disse funktioner omfatter Til dig – hvor du kan se album og spillelister udvalgt til dig, Radio – der afspiller udvalgte sange fra dine foretrukne kunstnere og genrer, og Connect – som kan anbefale nye kunstnere, du kan følge, eller opslag, der kan have din interesse. Vi bruger også disse oplysninger til at kontakte dig om kommende udgivelser, nye kunstnere og andre begivenheder på Apple Music, som du måske vil synes om.

Hvis du gerne vil i kontakt med andre brugere af Apple Music eller dele noget med dem, kan du oprette en personlig profil ved at vælge et brugernavn (f.eks. @jenshansen), et skærmnavn og eventuelt et profilbillede og andre oplysninger. Apple opbevarer disse oplysninger sammen med din konto, så du har adgang til dem fra alle dine enheder. Dit brugernavn, skærmnavn og profilbillede kan blive vist sammen med evt. indhold, du sender, og aktiviteter, du deler på Apple Music. Deling og publicering af indhold er i øjeblikket ikke beregnet på eller tilgængelig for Apple-id'er til børn.

Andre kan muligvis finde din Apple Music-profil ved hjælp af de oplysninger, du har givet.

Du kan nøjes med at gøre indholdet af din profil, f.eks. lytteaktivitet og spillelister, tilgængelige for dem, du vælger. Men profiloplysninger som navn, skærmnavn, foto, dine følgere og dem, du følger, er altid synlige for alle.

Når du opretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter, som du muligvis vil oprette venskab til. Apple hverken får eller lagrer oplysninger fra dine kontakter, når du ser efter anbefalede venner. Det er kun forkortede og krypterede hashes af telefonnumrene og e-mailadresserne for dine kontakter, der bliver sendt til Apple. Og derefter bliver matchende Apple Music-abonnenter, der kan anbefales, bestemt lokalt på din enhed. Apple Music kan regelmæssigt tjekke dine kontakter for at anbefale nye venner i fremtiden. Du kan kontrollere dette i Kontoindstillinger ved at deaktivere “Kontakter i Apple Music.” Hvis du ikke ønsker at blive fundet af andre på basis af Apple-id-kontaktoplysninger, som de kan have om dig i deres kontakter, kan du ændre det i Kontoindstillinger ved at slå “Tillad at finde Apple-id” fra.

Du kan også finde flere personer, som du kan komme i kontakt med på Apple Music, og du kan blive fundet af andre, ved at forbinde dine konti fra sociale netværk som Facebook. Når du gør det, vil Apple Music forbinde din Apple Music-konto med din sociale netværkskonto og finde venner på det sociale netværk, som også abonnerer på Apple Music. Vi opbevarer ikke oplysninger om venner, som ikke abonnerer på Apple Music. Hvis du senere vil afbryde forbindelsen mellem disse sociale netværk og din Apple Music-konto, kan du gøre det i indstillingerne til de pågældende sociale netværk.

Du kan altid opdatere eller fjerne oplysninger, som du lægger ind på din profil. Du skal altid overveje nøje, hvad du offentliggør, når du deler noget på nettet. Når du deler fra Apple Music på andre websteder eller sociale netværk, er alt det, du deler, underkastet de andre tjenesters anonymitetspolitikker.

Hvis dit mobilselskab tilbyder Apple Music-medlemskab, kontrollerer Apple muligvis dit telefonnummer for at afgøre, om du er tilmeldt via et mobilselskab. Hvis du har tilmeldt dig via dit mobilselskab, bruges dit telefonnummer til at identificere din konto. Vi bruger kun det telefonnummer, der er knyttet til dit medlemskab, til at kontrollere din konto, når du logger ind, og til at forbinde din aktivitet på Apple Music med din konto.

iCloud-musikbibliotek, som er en af fordelene ved Apple Music-medlemskabet, giver dig adgang til sangene og spillelisterne i dit bibliotek fra alle dine enheder. Med denne funktion sendes oplysninger fra dit musikbibliotek til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music. Sange, der ikke findes i Apple Music, overføres til dit personlige iCloud-musikbibliotek, så du har adgang til hele din musiksamling fra alle dine enheder. Du kan slå iCloud-musikbibliotek fra i Indstillinger på din enhed eller i iTunes.

Når du bruger Apple Music, indsamler vi oplysninger om de sange og videoer, du afspiller eller føjer til dit musikbibliotek eller dine spillelister, samt det indhold, du synes om, kommenterer eller deler. Oplysninger som den konto, IP-adresse og enhedens, appens eller bilens grænseflade, som du brugte til at afspille, hvor i Apple Music du var, da du afspillede musikken, hvilket tidspunkt du afspillede den og hvor længe, registreres og sendes til Apple. Vi bruger disse oplysninger til at tilpasse Apple Music til dig og til at forstå, hvordan Apple Music bruges, så vi kan forbedre tjenesten. Disse oplysninger kan f.eks. hjælpe os med at vælge den musik, de videoer og de opslag om kunstnere, vi viser dig under Til dig, Radio og Connect. Det giver os også mulighed for at give dig andre anbefalinger, som afspejler din smag, betale afgifter og forhindre eller gribe ind over for handlinger, som er eller kan være i strid med vilkår og betingelser for Apples medietjenester eller den gældende lovgivning. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og vælge, om du vil modtage e-mails om nyt indhold på Apple Music, på appleid.apple.com/dk

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde ud af de grundlæggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Vi kan indsamle, bruge, overføre og videregive oplysninger, som ikke er personlige, til alle formål. Vi kan f.eks. samle dine (ikke personlige) oplysninger med oplysninger fra andre brugere af Apple Music for at forbedre tjenesten.

Alle disse oplysninger indsamles og bruges i overensstemmelse med vores anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/dk/privacy

Videregivelse af oplysninger til tredjeparter

Vi er forpligtet til at videregive visse ikke-personlige oplysninger om din brug af Apple Music til strategiske partnere tilknyttet denne service, f.eks. pladeselskaberne, så de kan måle resultaterne af det, de har skabt, opfylde krav i forbindelse med afgifter og bogføring samt forbedre deres produkter og tjenester. Vi leverer også samlede statistiske oplysninger, som ikke identificerer nogen, om lytteaktivitet og demografi, f.eks. alder og køn, til kunstnere, så de bedre kan forstå deres publikum. Desuden kan vi også give adgang til visse personlige oplysninger, f.eks. dit mobilselskab, til partnere, der samarbejder med Apple om at levere vores produkter og tjenester, eller som hjælper Apple med vores markedsføring over for kunderne.

iOS-apps kan anmode om adgang til Apple Music og dit mediebibliotek. Hvis du giver en app tilladelse, kan den få adgang til oplysninger som dit mediebibliotek på enheden, om du abonnerer på Apple Music, om dine aktiviteter mht. afspilning af musik og videoer, og dine anbefalinger i Til dig. En tilladt app kan også ændre data forbundet med din konto, f.eks. hvilke sange der er i dit bibliotek og på dine spillelister. Du kan slå en apps adgang fra på din iOS-enhed i Indstillinger > Anonymitet > Medier og Apple Music. Hvis du har fjernet appen eller givet en app adgang vha. en tidligere version af iOS end iOS 11, kan du slå adgangen fra i dine kontoindstillinger i iTunes.

Læs mere om Apple Music

Du kan finde flere oplysninger, bl.a. om funktioner og priser, om Apple Music på https://support.apple.com/da-dk/HT204881

Du kan finde oplysninger om Apple Music-webafspiller og anonymitet på https://support.apple.com/da-dk/HT208364