Apple Music og anonymitet

Dine søgninger, din browsing, dine køb og din enhedstillidsscore er med til at forbedre tjenesten og forhindre svindel. Hvis du abonnerer, bruger vi også dit musikbibliotek og det, du afspiller, til at gøre din oplevelse personlig og sende dig notifikationer. Enhedens serienummer bruges muligvis til at kontrollere, om du er berettiget til tilbud, og enhedens telefonnummer bruges muligvis til at kontrollere, om du har nogen musikabonnementer via udbyderen af dit mobilnetværk.

Apple Music er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Privacy Icon

• Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music og Apple Music Classical, f.eks. de sange, du afspiller, og hvor længe du afspiller dem, for at kunne personliggøre tjenesterne, når du abonnerer, sende dig notifikationer og kompensere vores partnere.
  • Dit Apple-bibliotek i netskyen sender oplysninger fra dit musikbibliotek på din enhed til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music.
  • Vi knytter oplysningerne om dit bibliotek i netskyen til dig, så længe du bliver ved med at abonnere, og i kort tid derefter. Vi gemmer optegnelser over de sange, du afspiller, i det tidsrum, der er anført i gældende love mht. økonomisk rapportering.
  • For at finde og forhindre svindel bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enhedstillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.

Det er meget vigtigt for alle hos Apple at beskytte sikkerheden og anonymiteten af dine oplysninger. Vi arbejder hårdt for kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre, og når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag. Apple Music og Apple Music Classical er ligesom alle andre Apple-produkter og -tjenester udviklet i henhold til disse principper.

Vi bruger dine personlige data til at levere tjenesterne og funktionerne i Apple Music. Disse oplysninger inkluderer dit navn og fotoet i din Apple‑id-konto, hvis du har indstillet et, som du kan få adgang til og ændre i indstillingerne til appen Musik og bruge til funktionerne til deling i Apple Music, samt konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger eller Systemindstillinger.

Når du abonnerer på Apple Music, inkluderer dit abonnement fuld adgang til Apple Music og Apple Music Classical. Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music og Apple Music Classical for at kunne skræddersy funktioner til din musiksmag. Disse funktioner inkluderer tilpassede anbefalinger, f.eks. album og playlister udvalgt til dig, og Radio, der spiller udvalgte sange fra dine foretrukne kunstnere og genrer. Vi bruger også disse oplysninger til at kontakte dig via e-mail og push-notifikationer om kommende udgivelser, nye kunstnere og andre begivenheder på Apple Music og Apple Music Classical, som du måske vil synes om.

Nogle funktioner i Apple Music, f.eks. visse radiostationer, er muligvis ikke tilgængelige i dit område. Apple bruger muligvis IP-adressen til din internetforbindelse for at få din omtrentlige lokalitet og bestemme tilgængelighed.

Apple Music Classical

Apple Music-abonnenter har adgang til Apple Music Classical, som er en app med klassisk musik designet på en måde, så du kan opdage klassiske musikstykker og album og gemme alle dine yndlingsmusikstykker på et sted. Du kan gennemse Apple Music Classical-kataloget uden et abonnement, men du skal have et abonnement på Apple Music for at få adgang til alle funktionerne i Apple Music Classical. Hvis du ikke har et aktivt abonnement på Apple Music, får du mulighed for at abonnere på Apple Music, så du får fuld adgang til Apple Music Classical.

Bibliotek i netskyen

Dit Apple-bibliotek i netskyen, som er en af fordelene ved Apple Music-abonnementet, giver dig adgang til sangene og playlisterne i dit bibliotek fra alle dine enheder. Med denne funktion sendes oplysninger fra dit musikbibliotek på din enhed til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music og Apple Music Classical. Sange, der ikke findes i Apple Music, overføres til dit personlige bibliotek i netskyen, så du har adgang til hele din musiksamling fra alle dine enheder via Apple Music. Gå til Indstillinger > Musik på din iOS- eller iPadOS-enhed, og tryk for at slå Synkroniser bibliotek fra for at stoppe synkronisering af dit bibliotek i netskyen. Gå til Indstillinger > Apps > Musik på din visionOS-enhed, og tryk for at slå Synkroniser bibliotek fra. På Mac skal du åbne Musik. Gå derefter til Indstillinger > Generelt, og fravælg Synkroniser bibliotek.

Apple Music-profil

Hvis du gerne vil i kontakt med andre brugere af Apple Music eller dele noget med dem, kan du oprette en personlig profil ved at vælge et brugernavn (f.eks. @clarafriis), et skærmnavn og eventuelt et profilfoto og andre oplysninger. Apple opbevarer disse oplysninger sammen med din konto, så du har adgang til dem fra alle dine enheder. Dit brugernavn, skærmnavn og profilfoto kan blive vist sammen med evt. indhold, du sender, og aktiviteter, du deler på Apple Music. Deling og publicering af indhold er i øjeblikket ikke beregnet til eller tilgængeligt for Apple‑id’er til børn.

Andre kan muligvis finde din Apple Music-profil ved hjælp af de oplysninger, du har givet.

Du kan nøjes med at gøre indholdet af din profil, f.eks. lytteaktivitet og playlister, tilgængelige for dem, du vælger. Men profiloplysninger som navn, skærmnavn, foto, dine følgere og dem, du følger, er som standard synlige for alle. Du blokerer en bruger fra at se din profil ved at gå til brugerens profil, trykke på Mere og derefter trykke på Bloker. Personer, du blokerer, kan ikke se din musik eller finde din profil i Apple Music.

Når du opretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter, som du muligvis vil oprette venskab til. Apple hverken får eller lagrer oplysninger fra dine kontakter, når der søges efter venner, der kan anbefales. Det er kun forkortede og krypterede hashes af telefonnumrene og e-mailadresserne for dine kontakter, der bliver sendt til Apple. Og derefter bliver matchende Apple Music-abonnenter, der kan anbefales, bestemt lokalt på din enhed. Apple Music kan regelmæssigt tjekke dine kontakter for at anbefale nye venner i fremtiden. Du kan styre dette i Kontoindstillinger ved at deaktivere Kontakter i Apple Music. Hvis du ikke ønsker at blive fundet af andre på basis af Apple-id-kontaktoplysninger, som de kan have om dig i deres kontakter, kan du ændre det i Kontoindstillinger ved at slå Bliv fundet via Apple-id fra.

Du kan altid opdatere eller fjerne oplysninger, som du lægger ind på din profil. Du skal altid overveje nøje, hvad du offentliggør, når du deler noget på nettet. Når du deler fra Apple Music på andre websteder eller sociale netværk, er alt det, du deler, underlagt de andre tjenesters anonymitetspolitikker.

SharePlay

Når du abonnerer på Apple Music, kan du være vært for SharePlay-sessioner, når der er oprettet forbindelse til et Apple TV, en HomePod, CarPlay, eller når Bluetooth anvendes. Med SharePlay kan andre abonnenter på Apple Music deltage i din SharePlay-session og styre musikken, der afspilles via Apple Music. Med SharePlay i bilen kan passagerer, som ikke har et abonnement på Apple Music, også deltage i din SharePlay-session. Apple bruger Bluetooth, hvis det er slået til på din enhed, til at gøre det muligt for dine kontakter i nærheden at finde din Apple Music-session og anmode om at deltage. Hvis du ikke vil have, at kontakter kan finde din enhed og anmode om at deltage i din Apple Music-session, kan du slå synlighed for kontakter i nærheden fra i indstillingerne til appen Musik. Kontakter, og andre deltagere, kan også deltage i sessionen ved at scanne QR-koden, der vises i indstillingerne til appen Musik eller i køretøjets grænseflade, hvis de deltager i en SharePlay-session i bilen.

Navnet og profilfotoet for deltagerne i sessionen kan ses af alle i sessionen. Bidrag til en SharePlay-session krediteres den person, der står bag tilføjelsen, og tilknyttes brugerens navn og profilfoto, hvis disse er blevet angivet. Disse oplysninger kan altid redigeres i indstillingerne i appen Musik. Du kan fjerne deltagere fra en SharePlay-session, som du er vært for, ved at trykke på symbolet for SharePlay i appen Musik og derefter vælge den deltager, du vil fjerne. Du forlader en SharePlay-session ved at trykke på symbolet for SharePlay i appen Musik og derefter trykke på Forlad. Tryk på Slut i appen Musik for at afslutte en SharePlay-session, du er vært for. Apple opbevarer ikke oplysninger om dine kontakter eller andre personer, der deltager i en SharePlay-session, når sessionen slutter.

Du kan også slå SharePlay-sessioner til i Beskeder eller under et FaceTime-opkald for at dele musik synkront med andre personer. Hvis du vil starte en session, skal du vælge musikken, du vil lytte til, og derefter trykke på SharePlay i musikindstillingerne, skrive kontakterne, der skal deles med, og derefter trykke på “Beskeder” eller “FaceTime”.

Samarbejd om playlister

Apple Music-abonnenter kan oprette og samarbejde om playlister sammen med andre Apple Music-abonnenter. Hvis du er opretteren af playlisten, kan du vælge at godkende hver enkelt person, der tilmelder sig playlisten, eller du kan tillade, at alle med linket til playlisten kan deltage automatisk. Alle deltagere kan tilføje og fjerne sange fra playlisten og reagere med emojis. Bidrag krediteres den person, der står bag tilføjelsen, og tilknyttes brugerens navn og profilfoto, hvis disse er blevet angivet. Disse oplysninger kan altid redigeres i indstillingerne i appen Musik. Alle deltagerne i playlisten, og alle med adgang til den, kan se navn og foto på de andre deltagere. Deltagere i playlisten kan se alle sange og reaktioner, som er tilføjet af andre deltagere. Du kan afslutte samarbejdet ved at fjerne dig selv fra playlisten i dens indstillinger, eller hvis du er opretteren, kan du afslutte samarbejdet fra playlistens indstillinger til administration af samarbejde. Hvis opretteren af playlisten afslutter samarbejdet, omdannes playlisten til en delt playliste, som deltagerne kan få adgang til fra deres Apple Music-bibliotek.

Forbedring og personliggørelse af Apple Music og Apple Music Classical

Når du bruger dit Apple Music-abonnement eller afspiller gratis indhold uden for biblioteket, indsamler vi muligvis oplysninger om de sange og videoer (hvor de er tilgængelige), du afspiller eller føjer til dit musikbibliotek eller dine playlister, og de kunstnere og det indhold, du vælger som favoritter eller deler. Oplysninger som den konto, IP-adresse og enhedens, appens eller bilens grænseflade, som du brugte til at afspille, hvor i Apple Music eller Apple Music Classical du var, da du afspillede musikken, hvilket tidspunkt du afspillede den og hvor længe, registreres og sendes til Apple. Vi bruger disse oplysninger til at tilpasse din oplevelse, til at sende dig e-mails og notifikationer og til at forstå, hvordan Apple Music og Apple Music Classical bruges, så vi kan forbedre vores tjenester. Disse oplysninger kan f.eks. hjælpe os med at vælge den musik, de videoer og det indhold fra kunstnere, vi viser dig i Apple Music og Apple Music Classical. Det giver os også mulighed for at give dig andre anbefalinger, som afspejler din smag, oprette hitlister fra alverdens byer, så du kan se populære musiknumre for forskellige byer, og levere personlige Apple Music-søgeresultater ved hjælp af oplysninger som f.eks. lyttehistorik og yndlingsgenrer. Vi bruger også disse oplysninger til at betale royalties og forhindre eller gribe ind over for handlinger, som er eller kan være i strid med vilkår og betingelser for Apples medietjenester eller den gældende lovgivning.

Vi opbevarer disse oplysninger under dit abonnement på Apple Music samt efterfølgende i op til to år for at kunne kommunikere med dig om musik, der måske interesserer dig, og tilbud, du kan være berettiget til. Vi opbevarer også disse oplysninger, hvor det er nødvendigt til brug ved økonomisk rapportering i de tidsrum, der er anført i gældende love vedrørende den slags rapportering, hvilket afhænger af de enkelte områder. For de fleste kunder vil det kræve en opbevaringsperiode på mindst 10 år. I nogle områder, f.eks. i Kina, kan opbevaringsperioden dog være på 30 år.

Hvis du bruger SharePlay til at lytte til lydindhold med andre brugere i Apple Music, indsamler appen Musik oplysninger om indholdet, du lyttede til under SharePlay-sessionen, og det omtrentlige antal deltagere, der deltog i sessionen, men der opbevares ikke nogen oplysninger, der kan identificere deltagerne i en SharePlay-session.

Kommunikation med dig

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter du ejer, de Apple-apps, du henter, og dine abonnementer på Apple-tjenester, til at sende dig information om Apple Music, andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, der måske interesserer dig, inkl. Apple Music Classical og Apple One. Enhedens serienummer og andre hardware-id’er eller oplysninger om dine relevante abonnementer i App Store kan blive brugt til at kontrollere, om du er berettiget til servicetilbud fra Apple. Hvis du er en del af en familiedelingsgruppe, kan Apple sende dig oplysninger om produkter, tjenester og tilbud, der er tilgængelige for dig via Familiedeling. Hvis du køber et abonnement på Apple One, sender vi dig muligvis e-mails og push-notifikationer om funktionerne i de tjenester, du har valgt at abonnere på. Apple bruger muligvis også oplysninger om din aktivitet i Apple Music og Apple Music Classical til at sende dig e-mails og push-notifikationer om nye funktioner, nyt indhold og tilbud i Apple Music og Apple Music Classical. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com. Gå til Indstillinger > Notifikationer > Musik for at opdatere dine indstillinger til notifikationer på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed. På Mac skal du åbne Musik. Gå derefter til Indstillinger > Generelt > Notifikationer. Apple bruger oplysninger om dine interaktioner med information fra os, herunder notifikationer, til at forbedre vores tjenester.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi beregner en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Videregivelse af oplysninger til tredjeparter

Radiostationer
Når du bruger Apple Music til at lytte til radioudsendelser, opretter enheden direkte forbindelse til radiostationen for at levere det ønskede indhold til dig. Når der oprettes forbindelse, bliver din enheds IP-adresse synlig for radiostationen. Radiostationens håndtering af din IP-adresse er underlagt anonymitetspolitikkerne hos radiostationen eller dens udbyder.

Pladeselskaber, kunstnere og udbydere af hitlister
Vi er forpligtet til at videregive samlede data indeholdende visse ikke-personlige data om brugen af Apple Music og Apple Music Classical samt samlede data om brugerdemografi, f.eks. aldersgruppe og køn (hvilket muligvis kan udledes fra oplysninger som navn og velkomstbesked i din Apple‑id-konto), til pladeselskaber, udgivere og kunstnere, så de kan måle resultaterne af det, de har skabt, og opfylde krav i forbindelse med royalties og bogføring. Derudover deler vi samlede data over lytteaktivitet med skabere af musikhitlister over hele verden, med pladeselskaber og kunstnere for at måle engagement, herunder i realtid, og med markedsføringsplatforme i musikindustrien, der hjælper pladeselskaber og kunstnere med at finde lyttere. Hvis du abonnerer på Apple Music via en tredjepartspartner, som f.eks. en mobilnetværksudbyder, deles begrænsede oplysninger, der kan identificere dig personligt, med partneren for at afgøre, om du er berettiget til et abonnement, eller for at gennemføre køb.

Forbindelse mellem Apple Music og andre apps

iOS-, iPadOS og visionOS-apps og apps på andre platforme end Apples kan anmode om adgang til Apple Music og dit bibliotek i netskyen. Hvis du giver en app tilladelse, kan den få adgang til oplysninger om dit bibliotek i netskyen på enheden, om, hvorvidt du abonnerer på Apple Music, om dine aktiviteter mht. afspilning af musik og videoer og om dine anbefalinger i Apple Music. En tilladt app kan også ændre data forbundet med din konto, f.eks. hvilke sange der er i dit bibliotek og på dine playlister. Du kan slå en apps adgang fra på din iOS-, iPadOS- eller visionOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Medier & Apple Music. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Anonymitet > Medier og Apple Music. Hvis du har fjernet appen eller givet en app adgang via en tidligere version af iOS end iOS 11 eller iPadOS, kan du slå adgangen fra i dine kontoindstillinger i Apple Music.

Apple Music-abonnementer via udbyderen af dit mobilnetværk

Hvis udbyderen af dit mobilnetværk tilbyder Apple Music-abonnementer og gratis prøveperioder, kontrollerer Apple muligvis dit telefonnummer for at afgøre, om dette er tilgængeligt for dig via en udbyder af mobilnetværk. Hvis du har tilmeldt dig via udbyderen af dit mobilnetværk, bruges dit telefonnummer til at identificere din konto og til at give udbyderen besked om, at du har aktiveret dit abonnement. Vi bruger det telefonnummer, der er knyttet til dit abonnement, til at kontrollere din konto, når du logger ind, og til at forbinde din aktivitet på Apple Music med din konto. Vi bruger også dit telefonnummer til at anmode om annullering af dit abonnement hos din udbyder af mobilnetværk på dine vegne, hvis du anmoder om dette.

Gældende juridisk grundlag for behandling af personlige data

Vi behandler dine personlige data i Apple Music generelt for at opfylde din kontrakt med Apple og som nødvendigt for at levere tjenesten og opfylde vores juridiske forpligtelser. Vi søger samtykke i overensstemmelse med de gældende lokale love, hvor det betragtes som det gældende juridiske grundlag.

Hvor de gældende lokale love gør det muligt, behandler vi personlige data som nødvendigt af hensyn til vores eller en tredjeparts legitime interesser med henblik på:

• At give dig adgang til det indhold i Apple Music og Apple Music Classical, som du lytter til, føjer til dit bibliotek eller henter
  • At tilpasse din oplevelse i Apple Music og Apple Music Classical
  • At identificere og låse kopier af dine sange op, som også er tilgængelige via Apple Music
  • At afgøre tilgængeligheden af indhold i dit område og din berettigelse til tilbud og abonnementer
  • At forbedre og optimere Apple Music og Apple Music Classical for dig og andre, sende dig materiale om appsene Apple Music og Apple Music Classical og andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, du kan være interesseret i
  • At oprette og vedligeholde din Apple Music-profil og dine playlister
  • At betale royalties til og rapportere til udgivere, pladeselskaber, kunstnere og udbydere af hitlister
  • Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

De anvendte data indeholder:

• Din brug af Apple Music og Apple Music Classical, herunder din interaktion med funktioner, notifikationer og beskeder i appsene samt det indhold, du lytter til, søger efter, ser, føjer til dit bibliotek og henter i Apple Music og Apple Music Classical
  • Oplysninger om din enhed og konto
  • Din IP-adresse
  • Din Apple Music-profil og dine playlister
  • Enhedstillidsscore

Ikke-personlige data

Vi kan indsamle, bruge, overføre og videregive ikke-personlige data til alle formål. Vi kan f.eks. samle dine ikke-personlige data med data fra andre brugere af Apple Music for at forbedre tjenesten. Når du bruger Apple Music, kan vi også indsamle visse målinger relateret til ydeevnen fra din enhed, herunder styrken af radiofrekvenser, landekoden, netværkskoden og den anvendte mobilnetværksteknologi.

Læs mere om Apple Music

Du kan finde flere oplysninger, bl.a. om funktioner og priser, på www.apple.com/dk/apple-music.

Du kan finde oplysninger om Apple Music-webafspilleren og anonymitet på www.apple.com/dk/legal/privacy/data/da/apple-music-web.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 5. marts 2024