Apple Music og anonymitet

Apple Music er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

• Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music, f.eks. de sange, du afspiller, og hvor længe du afspiller dem, for at kunne personliggøre tjenesten, når du abonnerer på den, sende dig notifikationer og kompensere vores partnere.
  • Dit bibliotek i netskyen sender oplysninger fra dit musikbibliotek til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music.
  • Vi knytter oplysningerne om dit bibliotek i netskyen til dig, så længe du bliver ved med at abonnere, og i kort tid derefter. Vi gemmer optegnelser over de sange, du afspiller, i det tidsrum, der er anført i gældende love mht. økonomisk rapportering.
  • For at finde og forhindre svindel bruges oplysninger om, hvordan du bruger enheden – herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller e-mails, som du sender og modtager – til at beregne en enhedstillidsscore, når du forsøger at foretage et køb. Indsendelserne er udviklet således, at Apple ikke får kendskab til de faktiske værdier på din enhed. Scorerne opbevares i en afgrænset periode på vores servere.

Det er meget vigtigt for alle hos Apple at beskytte sikkerheden og anonymiteten af dine oplysninger. Vi arbejder hårdt på kun at indsamle de data, vi skal bruge for at gøre din oplevelse bedre, og når vi indsamler data, mener vi, at det er vigtigt for dig at vide, hvad vi indsamler, og hvorfor vi har brug for dem, så du kan vælge på et oplyst grundlag. Apple Music er ligesom alle andre Apple-produkter og -tjenester udviklet i henhold til disse principper.

Apple bruger dine personlige oplysninger til at levere tjenesterne og funktionerne i Apple Music. Disse oplysninger inkluderer dine konto- og betalingsoplysninger, som du kan få adgang til og ændre i Indstillinger eller Systemindstillinger.

Apple indsamler oplysninger om, hvordan du bruger Apple Music, når du abonnerer, for at kunne skræddersy funktioner til din musiksmag. Disse funktioner inkluderer Lyt nu, hvor du kan se album og playlister udvalgt til dig, og Radio, der spiller udvalgte sange fra dine foretrukne kunstnere og genrer. Vi bruger også disse oplysninger til at kontakte dig via e-mail og push-notifikationer om kommende udgivelser, nye kunstnere og andre begivenheder på Apple Music, som du måske vil synes om.

Hvis du gerne vil i kontakt med andre brugere af Apple Music eller dele noget med dem, kan du oprette en personlig profil ved at vælge et brugernavn (f.eks. @jenshansen), et skærmnavn og eventuelt et profilbillede og andre oplysninger. Apple opbevarer disse oplysninger sammen med din konto, så du har adgang til dem fra alle dine enheder. Dit brugernavn, skærmnavn og profilbillede kan blive vist sammen med evt. indhold, du sender, og aktiviteter, du deler på Apple Music. Deling og publicering af indhold er i øjeblikket ikke beregnet på eller tilgængelig for Apple-id'er til børn.

Andre kan muligvis finde din Apple Music-profil ved hjælp af de oplysninger, du har givet.

Du kan nøjes med at gøre indholdet af din profil, f.eks. lytteaktivitet og playlister, tilgængelige for dem, du vælger. Men profiloplysninger som navn, skærmnavn, foto, dine følgere og dem, du følger, er altid synlige for alle.

Når du opretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter, som du muligvis vil oprette venskab til. Apple hverken får eller lagrer oplysninger fra dine kontakter, når du ser efter anbefalede venner. Det er kun forkortede og krypterede hashes af telefonnumrene og e-mailadresserne for dine kontakter, der bliver sendt til Apple. Og derefter bliver matchende Apple Music-abonnenter, der kan anbefales, bestemt lokalt på din enhed. Apple Music kan regelmæssigt tjekke dine kontakter for at anbefale nye venner i fremtiden. Du kan kontrollere dette i Kontoindstillinger ved at deaktivere Kontakter i Apple Music. Hvis du ikke ønsker at blive fundet af andre på basis af Apple-id-kontaktoplysninger, som de kan have om dig i deres kontakter, kan du ændre det i Kontoindstillinger ved at slå Bliv fundet via Apple-id fra.

Du kan altid opdatere eller fjerne oplysninger, som du lægger ind på din profil. Du skal altid overveje nøje, hvad du offentliggør, når du deler noget på nettet. Når du deler fra Apple Music på andre websteder eller sociale netværk, er alt det, du deler, underlagt de andre tjenesters anonymitetspolitikker.

Hvis udbyderen af dit mobilnetværk tilbyder Apple Music-medlemskab, kontrollerer Apple muligvis dit telefonnummer for at afgøre, om du er tilmeldt via en partner til en udbyder af mobilnetværk. Hvis du har tilmeldt dig via udbyderen af dit mobilnetværk, bruges dit telefonnummer til at identificere din konto og til at give udbyderen besked om, at du har aktiveret dit medlemskab. Vi bruger det telefonnummer, der er knyttet til dit medlemskab, til at kontrollere din konto, når du logger ind, og til at forbinde din aktivitet på Apple Music med din konto. Vi bruger også dit telefonnummer til at anmode om annullering af dit medlemskab hos din udbyder af mobilnetværk på dine vegne, hvis du anmoder om dette.

Dit bibliotek i netskyen, som er en af fordelene ved Apple Music-medlemskabet, giver dig adgang til sangene og playlisterne i dit bibliotek fra alle dine enheder. Med denne funktion sendes oplysninger fra dit musikbibliotek til Apple, f.eks. navne på sange eller kunstnere, for at identificere og give adgang til kopier af de af dine sange, som også er tilgængelige i Apple Music. Sange, der ikke findes i Apple Music, overføres til dit personlige bibliotek i netskyen, så du har adgang til hele din musiksamling fra alle dine enheder. Gå til Indstillinger > Musik på iOS og iPadOS, og tryk for at slå Synkroniser bibliotek fra for at stoppe synkronisering af dit bibliotek i netskyen. På Mac skal du åbne Musik. Gå derefter til Indstillinger > Generelt, og fravælg Synkroniser bibliotek.

Når du bruger dit Apple Music-medlemskab, indsamler vi oplysninger om de sange og videoer, du afspiller eller føjer til dit musikbibliotek eller dine playlister, samt det indhold, du synes om, kommenterer eller deler. Oplysninger som den konto, IP-adresse og enhedens, appens eller bilens grænseflade, som du brugte til at afspille, hvor i Apple Music du var, da du afspillede musikken, hvilket tidspunkt du afspillede den og hvor længe, registreres og sendes til Apple. Vi bruger disse oplysninger til at tilpasse Apple Music til dig, til at sende dig e-mails og notifikationer og til at forstå, hvordan Apple Music bruges, så vi kan forbedre tjenesten. Disse oplysninger kan f.eks. hjælpe os med at vælge den musik, de videoer og det indhold fra kunstnere, vi viser dig i Lyt nu og Radio. Det giver os også mulighed for at give dig andre anbefalinger, som afspejler din smag, betale afgifter og forhindre eller gribe ind over for handlinger, som er eller kan være i strid med vilkår og betingelser for Apples medietjenester eller den gældende lovgivning.

Apple bruger muligvis oplysninger om din konto, f.eks. hvilke Apple-produkter, du ejer, og dine abonnementer på Apple-tjenester, til at sende dig information om Apple Music, andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud, der måske interesserer dig, inkl. Apple One. Enhedens serienummer og andre hardware-id’er kan blive brugt til at kontrollere, om du er berettiget til servicetilbud. Hvis du køber et abonnement på Apple One, sender vi dig muligvis e-mails og push-notifikationer om funktionerne i de tjenester, du har valgt at abonnere på. Apple bruger muligvis også oplysninger om din aktivitet i Apple Music til at sende dig e-mails og push-notifikationer om nye funktioner, nyt indhold og tilbud i Apple Music. Du kan ændre dine e-mailindstillinger og fravælge at modtage disse e-mails på appleid.apple.com. Gå til Indstillinger > Notifikationer > Musik for at opdatere dine indstillinger til notifikationer på iOS og iPadOS. På Mac skal du åbne Musik. Gå derefter til Indstillinger > Generelt > Notifikationer.

Nogle funktioner i Apple Music, f.eks. visse radiostationer, er muligvis ikke tilgængelige i dit område. Apple bruger muligvis IP-adressen til din internetforbindelse for at få din omtrentlige lokalitet og bestemme tilgængelighed.

Vi beregner også en enhedstillidsscore på din enhed, når du forsøger at foretage et køb, ved hjælp af oplysninger om, hvordan du bruger din enhed, herunder det omtrentlige antal telefonopkald eller mails, du sender og modtager. Indsendelsen er udviklet på en sådan måde, at Apple ikke kan finde frem til de bagvedliggende værdier på din enhed. Scoren bliver lagret i en fastsat periode på vores servere.

Vi kan indsamle, bruge, overføre og videregive oplysninger, som ikke er personlige, til alle formål. Vi kan f.eks. samle dine (ikke personlige) oplysninger med oplysninger fra andre brugere af Apple Music for at forbedre tjenesten.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/privacy

Videregivelse af oplysninger til tredjeparter

Når du bruger Apple Music til at lytte til radioudsendelser, opretter enheden direkte forbindelse til radiostationen for at levere det ønskede indhold til dig. Når der oprettes forbindelse, bliver din enheds IP-adresse synlig for radiostationen. Radiostationens håndtering af din IP-adresse er underlagt anonymitetspolitikkerne hos radiostationen eller dens udbyder.

Vi er forpligtet til at videregive samlede data indeholdende visse ikke-personlige oplysninger om brugen af Apple Music samt samlede data om brugerdemografi, f.eks. aldersgruppe og køn, til pladeselskaber, udgivere og kunstnere, så de kan måle resultaterne af det, de har skabt, og opfylde krav i forbindelse med royalties og bogføring. Derudover deler vi samlede data over lytteaktivitet med skabere af musikhitlister over hele verden og med markedsføringsplatforme i musikindustrien, der hjælper pladeselskaber og kunstnere med at finde lyttere. Hvis du abonnerer via en tredjepartspartner, som f.eks. en mobilnetværksudbyder, deles begrænsede oplysninger, der kan identificere dig personligt, med partneren for at afgøre, om du er berettiget til et abonnement, eller for at gennemføre køb.

iOS- og iPadOS-apps kan anmode om adgang til Apple Music og dit bibliotek i netskyen. Hvis du giver en app tilladelse, kan den få adgang til oplysninger om dit bibliotek i netskyen på enheden, om du abonnerer på Apple Music, om dine aktiviteter mht. afspilning af musik og videoer, og om dine anbefalinger i Lyt nu. En tilladt app kan også ændre data forbundet med din konto, f.eks. hvilke sange der er i dit bibliotek og på dine playlister. Du kan slå en apps adgang fra på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Medier og Apple Music. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Anonymitet > Medier og Apple Music. Hvis du har fjernet appen eller givet en app adgang via en tidligere version af iOS end iOS 11 eller iPadOS, kan du slå adgangen fra i dine kontoindstillinger i Apple Music.

Læs mere om Apple Music

Du kan finde flere oplysninger, bl.a. om funktioner og priser, på www.apple.com/apple-music.

Du kan finde oplysninger om Apple Music-webafspilleren og anonymitet på support.apple.com/kb/HT208364.