Brug lydbeskrivelser til at høre kommentarer, som beskriver et videoklip, en tv-udsendelse eller en film

OS X Yosemite og nyere og iOS 8 gør det muligt at afspille lydbeskrivelser for videoarkiver, når sådanne spor er tilgængelige.

En lydbeskrivelse er et separat lydspor, som kommenterer eller beskriver det visuelle indhold i et videoklip, en tv-udsendelse eller en film. Du kan lytte til en lydbeskrivelse under afspilning af en video, så du får det fulde udbytte af et program, hvis du er svagtseende eller ikke har mulighed for at se skærmen.

Slå lydbeskrivelser til som standard

Ikke alle videoer indeholder lydbeskrivelser. Følg disse trin for automatisk at høre beskrivelser, når de er tilgængelige på din Mac-computer eller iOS-enhed:

Opret beskrivende lydspor

Hvis du opretter en video i et professionelt videoredigeringsprogram som Final Cut Pro X, kan du tilføje dine egne lydbeskrivelser som et separat lydspor. Ved oprettelse af lydspor, som indeholder beskrivende video, skal du anvende en medieegenskabskode til sporene for at angive deres formål. Hvis mediet er kodet korrekt, vælger QuickTime Player, iTunes, Safari og andre programmer, der kan afspille video, automatisk det korrekte lydspor til brugeren.

Du skal bruge rollefunktionen i Final Cut Pro X, når lydkanalens standardkonfiguration skal anvendes på et beskrivende lydspor. Opret og anvend en rolle på et lydklip, der skal bruges som en del af det beskrivende lydspor. Du kan derefter eksportere lyden i et separat QuickTime-arkiv, når du deler det færdige projekt. Du kan også kode den pågældende separate lydkanal som et lydbeskrivende spor på samme måde som med enhver anden lydkanal i en QuickTime-film (se "Filmarkiver" nedenfor). Læs mere om anvendelse af roller og eksport med roller i Final Cut Pro X.

Filmarkiver

1. Anvend medieegenskabskoden "public.accessibility.describes-video" til det beskrivende videospor.
  2. Anvend en lydkode til det beskrivende videospor.

HLS-lydstreams

1. Føj medieegenskabskoden "public.accessibility.describes-video" til lydversionen med den beskrivende videostream.
  2. Indstil egenskaben AUTOSELECT for den beskrivende videostream til YES.
  3. Anvend en sprogkode til den beskrivende videostream.

Lydindhold med surroundsound

Hvis indholdet omfatter et 5.1-surroundlydspor på et givet sprog, bør dennes lydkonfiguration bevares når en videobeskrivelse tilføjes. Beskrivelsessporet skal mixes ind i centerkanalen i 5.1-mixet. 5.1-mixet skal ikke mixes ned til stereo for disse spor.