Sådan indstilles og bruges Tilbage til min Mac

Med Tilbage til min Mac kan du oprette forbindelse til andre Mac-computere via internettet på en sikker måde.

Tilbage til min Mac er en iCloud-funktion, som du kan bruge til at oprette et netværk at Mac-computere, som du kan oprette adgang til eksternt. Du kan gøre følgende med Tilbage til min Mac:

• Arkivdeling: Find arkiver og mapper på dine eksterne Mac-computere, og træk dem til din lokale Mac-computer.
  • Skærmdeling: Brug din eksterne Mac-computer, som om du sad foran den. Du kan bruge din lokal mus og dit lokale tastatur til at åbne programmer og redigere dokumenter på din eksterne Mac-computer.

Fra og med macOS Mojave er Tilbage til min Mac ikke længere tilgængelig. Lær, hvordan du bruger Cloud Drive, skærmdeling og Apple Remote Desktop i stedet.

Du skal bruge følgende

Gør følgende for at indstille og bruge Tilbage til min Mac:

• To eller flere Mac-computere, som bruger OS X Lion v10.7.5 eller nyere, men ikke senere end macOS High Sierra. Hver computer skal være logget på iCloud med det samme Apple-id.
  • En AirPort Time Capsule, AirPort Extreme eller AirPort Express-base eller en anden internetrouter, som understøtter UPnP eller NAT-PMP med den sidst tilgængelige firmware. AirPort-baser kræver firmwareversion 7.6.1 eller nyere og AirPort Utility 6.3 eller nyere.
  • Til skærmdeling, en 300 Kbit/s (eller hurtigere) tovejs (op/ned) internetforbindelse mellem computere. Du kan måske bruge fildeling med langsommere forbindelser. Hvis arkivdeling ikke fungerer, som du forventede, skal du kontrollere dine indstillinger og forbindelser.
  • En firewall, som tillader fjernforbindelser. Nogle firewalls forhindrer måske visse Tilbage til min Mac-forbindelser. Når du f.eks. er hjemme, kan du måske ikke oprette forbindelse til din Mac-computer på dit arbejde. Når du imidlertid er på arbejdet, kan du måske oprette forbindelse til din Mac-computer derhjemme. Hvis du ikke er sikker på, om firewallen tillader Tilbage til min Mac-forbindelser, skal du kontakte din organisations netværksadministrator.

Hvis du vil bruge en AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule til at få adgang til arkiver på en ekstern harddisk, skal du bruge en USB-harddisk, der er formateret som en Mac OS Extended (Journaled). Når du bruger den sammen med Tilbage til min Mac, vises din harddisk som basen under Delt i Finder-sidelinjen.

Sådan indstiller du Tilbage til min Mac

Du kommer i gang ved at indstille Tilbage til min Mac på hver Mac-computer, som du vil bruge:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Hvis du ikke allerede er logget på iCloud, skal du indtaste det Apple-id, du bruger sammen med iCloud og klikke på Log på.
  3. Vælg Tilbage til min Mac.
  4. Følg alle installationsvejledninger, som der vises ved siden af Tilbage til min Mac.
  5. Vælg sikkerhedsindstillinger.

Hvis du vil have adgang til filer på en harddisk, der er tilsluttet en AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule, skal du følge disse trin for at indstille Tilbage til min Mac på din base:

1. Kontrollér, at du er på samme LAN (Local Area Network) som den AirPort-base, du vil indstille.
  2. Åbn AirPort-værktøj i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
  3. Vælg den AirPort-base, som du vil bruge sammen med Tilbage til min Mac, og klik derefter på Rediger. Hvis basen ikke vises, skal du klikke på Andre Wi-Fi-enheder for at få vist en liste over tilgængelige baser. Du skal muligvis vælge en anden netværksgrænseflade i lokalmenuen.
  4. Angiv adgangskoden til basen. Denne adgangskode er forskellige fra din iCloud-adgangskode.
  5. Klik på fanen Base.
  6. Klik på knappen Tilføj (+) i afsnittet Tilbage til min Mac, og indtast det Apple-id, du bruger sammen med Tilbage til min Mac. Der vises en grøn statusindikator, som viser, at Tilbage til min Mac er slået til.
  7. Klik på Opdater for at gemme dine ændringer.

Opret forbindelse til en ekstern Mac eller AirPort-base på dit Tilbage til min Mac-netværk

Når du har indstillet hver Mac-computer eller AirPort-base, kan du oprette fjernforbindelse til den:

1. Vælg Finder > Indstillinger på menulinjen i Finder, og klik derefter på fanen Sidelinje.
  2. Vælg Tilbage til min Mac i afsnittet Delt.
  3. Åbn et Finder-vindue, og kig efter afsnittet Delt i sidelinjen. Hvis der ikke vises nogen delte computere eller baser, skal du flytte markøren til ordet Delt og klikke på Vis.
  4. Vælg den fjerncomputer eller base, som du vil have adgang til, og klik på Tilslut som. (Hvis du vil dele en skærm med din eksterne Mac-computer skal du vælge Mac-computeren og klikke på Del skærm.) Hvis den Mac-computer eller base, du kigger efter, ikke vises, skal du klikke på Alle for at få vist en liste over tilgængelige Mac-computere og baser.

Fjernelse af en Mac eller AirPort-base på dit Tilbage til min Mac-netværk

Du kan når som helst slå Tilbage til min Mac fra. Når du gør det, fjerner du den Mac-computer eller AirPort-base på dit Tilbage til min Mac-netværk.

Følg denne fremgangsmåde på den Mac-computer, som du vil fjerne:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Fravælg Tilbage til min Mac for at slå den fra. Eller klik på Log ud for helt at logge ud af iCloud.

Følg denne fremgangsmåde, hvis du vil fjerne en base:

1. Åbn AirPort-værktøj i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
  2. Vælg den AirPort-base, som du ikke vil bruge mere, og klik på Rediger. Hvis basen ikke vises, skal du klikke på Andre Wi-Fi-enheder for at få vist en liste over tilgængelige baser. Du skal muligvis vælge en anden netværksgrænseflade i pop op-menuen.
  3. Angiv adgangskoden til basen. Denne adgangskode er forskellige fra din iCloud-adgangskode.
  4. Vælg fanen Base.
  5. Klik på knappen Fjern (–) i afsnittet Tilbage til min Mac, og indtast det Apple-id, du bruger sammen med Tilbage til min Mac. Denne grønne statusindikator forsvinder, hvilket viser, at Tilbage til min Mac er slået fra.
  6. Klik på Opdater for at gemme dine ændringer.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.