Brug af iBooks til korrektur af ePub-bøger

Med den nye korrekturfunktion til bøger i iBooks til OS X Yosemite kan du se og bruge dine ePub-bøger på Mac- og iOS-enheder på samme måde som med en læser. Brug funktionen til at få vist detaljerede grafikeksempler og teste interaktivt indhold i din bog, før du sætter den til salg i iBooks Store.

Klargør din ePub-bog, så den kan tilføjes som en korrektur

Før du kan oprette en ePub-korrektur, skal du kontrollere, om bogen har det korrekte format (en mappe, ikke et fladt arkiv). Du kan kontrollere dette ved at højreklikke på din ePub og se, om punktet "Vis indholdet af pakke" er vist i menuen. Hvis menupunktet er vist, er du klar til at oprette din ePub-korrektur. Ellers skal du følge disse trin:

1. Opret en ny mappe på skrivebordet eller i Finder.
  2. Start Terminal. Du kan søge efter Terminal i Spotlight eller ved at gå til Programmer > Hjælpeprogrammer i Finder.
  3. Skriv cd efterfulgt af et mellemrum i Terminal-vinduet.
  4. Træk den mappe, du har oprettet, til Terminal-vinduet, og tryk på Retur.
  5. Skriv unzip efterfulgt af et mellemrum.
  6. Træk dit ePub-arkiv til Terminal-vinduet, og tryk på Retur.
  7. Højreklik på den mappe, du har oprettet, og vælg Vis info.
  8. Tilføj .epub i slutningen af mappenavnet under Navn og endelse.

Opret en ePub-korrektur, og føj den til dit iBooks-bibliotek

Til oprettelse af en ePub-korrektur skal du bruge menuen Avanceret i iBooks til OS X Yosemite. Hvis menuen Avanceret ikke er vist, skal du gøre følgende:

1. Gå til menuen iBooks, og vælg Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret, og vælg "Slå menuen Avanceret til på menulinjen".

Hvis menuen Avanceret er vist, skal du gøre følgende:

1. Gå til menuen Avanceret, og vælg "Føj ePub til bibliotek som korrektur…"
  2. Vælg ePub-arkivet i den dialog, der vises.
  3. Klik på Tilføj, og se efter ePub-korrekturen i dit iBooks-bibliotek.

Synkroniser ePub-korrekturen med dine iOS-enheder

Når du har oprettet en ePub-korrektur, kan du synkronisere den med din iPhone, iPad og iPod touch. På denne måde kan du se og bruge din bog på forskellige enheder. Hvis du vil synkronisere din ePub-korrektur, skal du have iBooks på en enhed med iOS 8 eller nyere.

1. Slut enheden til din Mac.
  2. Åbn iBooks-appen på enheden.
  3. Åbn ePub-korrekturen i iBooks på din Mac.
  4. Klik på Enheder i ePub-korrekturen på din Mac, og vælg en eller flere enheder, der skal synkroniseres med.

Når du har synkroniseret din ePub-korrektur, overføres de eventuelle ændringer, du foretager i bogen på din Mac, automatisk til alle de iOS-enheder, der synkroniseres med.

Læs mere

Se selvstudierne for at få mere at vide om at oprette interaktive ePub-bøger.